Lempo avasi puolivälierät voitolla - Välieräpaikka katkolla sunnuntaina Hakkarissa

19.3.2022

M1 PUOLIVÄLIERÄT: KARHULAN VEIKOT – LEMPO-VOLLEY 0–3 (18–25, 15–25, 19–25)

19.3.2022 Karhulan liikuntahalli, Kotka

OTTELUSARJAN TILANNE: LEMPO JOHTAA 1–0

Lempo-Volley avasi miesten 1-sarjan puolivälierät Kotkassa selvällä voitolla. Lempo otti avauskiinnityksen välieräpaikkaan voittamalla Karhulan Veikot 3–0 (25–18, 25–15, 25–19).

– Perusvarma ja ehjä esitys. Ei ollut missään kohtaa mitään isompaa hätää, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo tiivisti ottelun.

Lempo pääsi peliin hyvällä rytmillä kiinni, mikä oli erittäin tärkeää haastavaan vieraspeliavaukseen pudotuspelisarjassa. Kun KaVe joutui ottamaan ensimmäisen aikalisänsä Lempon johtaessa 7–3, oli alku lempääläisiltä onnistunut.

KaVelta puuttui riveistään tärkeät yleispelaaja Henri Piipari ja keskitorjuja Anton Lepistö eikä farmipelaajiakaan ollut enää pudotuspeleissä mukana. Niinpä hyökkäysvastuu jäi paljon Santeri Sirenille avauspelissä. Siren aloitti yleispelaajana mutta siirtyi toisessa erässä hakkuriksi. Lempo puolestaan sai matkaan 12 pelaajan rosterin parin viime pelien vajauksien jälkeen.

KaVe ei pystynyt vastaamaan Lempon hyökkäystehoihin, vaan Lempon side out -peli pysyi vahvana. Molempien vastaanotto oli pelissä kohtalaisen hyvää, mutta hyökkäysten päättämisessä tuli isoa eroa. KaVen nuorempi kaarti, joka sai paljon vastuuta, ei pystynyt lauantaina vastaamaan Lempon kokeneen osaston tehoihin.

Lempo sai kahdessa avauserässä revittyä hyvillä erien aluilla noin viiden pisteen kaulan, joka säilyi läpi erän. KaVe ei päässyt kunnolla paineistamaan Lempoa ja toisen erän lopussa Lempo tuplasi vielä eron.

Toisessa erässä Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo ja KaVen päävalmentaja Juha Laurila pyörittivät pelaavaan ryhmäänsä ja jakoivat erän aikana vastuuta. Lempolla kehissä kävivät Arttu Moisio, Ville Tuki ja Rolle Jokela.

Kolmas erä ei muuttanut pelin kulkua. KaVelta Siren pystyi haastamaan vahvalla hyökkäyspelillään, mutta Lempo sai syöttöpeliään kulkemaan kolmannessa erässä kahta avauserää paremmin ja sai vaikeutettua KaVen nostopeliä. Jani Liski ja kakkoserässä käynyt trio tulivat erän kuluessa kentälle.

Lempolla etenkin hakkurina pelannut Joel Itänen esitti komeaa hyökkäyspeliä. Muuten Lempo esitti hyvin tasavahvan iltapuhteen ja sai hyvät lähtökohdat toiseen ja ratkaisevaan osaotteluun sunnuntaiksi Lempäälään.

Kentän kovimmat pisteet, 15, tehnyt Itänen oli tyytyväinen peli-ilmeeseen.

– Peli lähti heti hyvin käyntiin eikä sorruttu turhiin virheisiin. Oma peli meni niin kuten pitikin ja jätin myös isommat virheet pois, Itänen kertoi.

Alatalolla oli selvä ajatus runsaissa pelaajavaihdoissa.

– Halusin nähdä, miten pelaajat reagoivat näihin pudotuspeleihin. Lisäksi meille tulee tässä tuplamäärä matkustusta vastustajaan nähden, joten jaettiin vähän kuormaa

Sunnuntaina Lempon voittaessa välieräpaikka ratkeaa. Jos KaVe tasoittaa voitot, pelataan kultainen erä 25 pisteeseen ja ratkotaan välieräjoukkue.

– Jatketaan samaa tekemistä ja keskityään omaan peliin, sen pitäisi riittää, Itänen mietti, miten välieräpaikka tulee kotiin.

Tervetuloa sunnuntaina Hakkarin lauteille pudotuspelitunnelmaan kannustamaan Lempo välieriin.

LEMPO – KAVE KLO 16, LIPUT 9/7€, kausikortit eivät käytössä.

Lempo oli matkassa uusilla lämmittelypaidoilla, kiitos tukijoille ja matkaan lähteneelle Lempäälän maa- ja vesirakennuksen Askolle tuesta!

Avauskokoonpanot:

Lempo: Arttu Lehtimäki, Simo Puttonen, Sten Kruuda, Joel Itänen, Tomi Rumpunen, Tatu Härkönen ja libero Jyri Niemi

KaVe: Matti Palonen, Mikael Korhola, Riku Isomäki, Nuutti Moilanen, Santeri Siren, Aku Kauppi ja libero Luukas Leiniö