Lempo lähtee joulutauolle sarjakärjessä ja komealla vierasvoitolla: "Tyytyväinen täytyy olla syyskauteen"

17.12.2022

M1 RUNKOSARJA: KARHULAN VEIKOT – LEMPO-VOLLEY 0–3 (19–25, 15–25, 16–25)

18.12.2022 Karhulan liikuntahalli, Kotka

Lempo-Volley siirtyy miesten 1-sarjassa joulutauolle hienon vierasvoiton saattelemana. Vuoden viimeinen peli pelattiin Kotkassa Karhulan Veikkoja vastaan.

Luvassa oli kärkipeli, kun Lempo lähti peliin sarjakärkenä ja kolmosena ollut KaVe tuli kuuden pelin voittoputkessa haastamaan. Lopulta Lempon voittoputki jatkui ja KaVen katkesi, kun Lempo löi taululle dominoivan esityksen jälkeen luvut 3–0 (25–19, 25–15, 25–16). Lempon lataus onnistui ja toisessa erässä ja kolmannen lopulla nähtiin jopa ihan kauden parhaaseen verrattavaa Lempoa.

Lempo lähtee sarjatauolle 11 pisteen sarjajohdossa ennen East Volleyta, saldona 11 peliin kymmenen voittoa ja 31 pistettä.

– Tyytyväinen täytyy olla syyskauteen. Tuloksellisesti erinomainen syksy ja olen tyytyväinen siihen, miten jätkät paiskii hommia, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo tiivisti alkukauden.

KaVe joutui antamaan kokoonpanossaan hieman tasoitusta, sillä heiltä puuttuivat Atte Kyrölä, Santeri Sirén ja Tuomas Karjalainen. Niinpä keskitorjuja Anton Lepistö aloitti pelin yleispelaajana. Lempolta puuttuivat normirosterista Tomi Rumpunen ja Tommi Nieminen

– Harmillisesti vastustajalla oli muutama poissaolo, mikä näkyi. Mutta meille hyvä merkki, ettei reagoitu siihen, vaan keskityttiin omaan hommaan, Lempon parhaana palkittu yleispelaaja Kasimir Vuorinen tuumi.

– Peli oli vahvaa menoa, saatiin ensinnäkin oma syöttö toimimaan ja sen lisäksi hyvä vastaanotto mahdollistivat paljon meidän vahvaa pelaamista.

Myös päävalmentaja Alatalo oli tyytyväinen kokonaisuuteen.

– Ehjä peli. Kun vieraskentällä voittaa 3–0, täytyy olla tyytyväinen. Syöttö-vastaanottoon olen tosi tyytyväinen kolmannen erän alkua lukuunottamatta.

Ottelu alkoi kärkipelin arvoisesti tasaisesti ja laadukkaalla pelillä. KaVe lähti peliin rohkealla hyökkäyspelillä, mikä toi avauserän alkuun usean pisteen. Lempo kuitenkin sai erän edetessä kotijoukkueen hyökkäyksestä pahimman terän pois.

Muutama tärkeä syöttövuoro ja puolestaan KaVen syöttövirheet kirivaiheessa käänsivät ensimmäisen erän selvähkösti Lempolle.

Toisessa erässä oli kaikuja vuoden takaisesta runkosarjapelistä Karhulassa. Silloin Lempo vei pelin toisen erän peräti 25–8. Nytkin ero repesi pahasti, etenkin Lempon torjunta ja syöttö eivät jättäneet KaVelle aseita. Tilanne oli parhaimmillaan 22–9, KaVe sai loppuerästä kaunisteltua hieman tilannetta.

Pitkän tauon jälkeen molemmat tekivät muutamia muutoksia. Anssi Vesanen tuli Lempolla keskelle, KaVen Lepistö siirtyi keskitorjujaksi, yleispelaajaksi tuli Leiniö ja erän edetessä pelin keskarina aloittanut Keminen.

KaVe oli saanut tauolla syöttöpeliinsä aivan uuden jengan. Virheet olivat jääneet pois ja Lempolla oli vaikeuksia vastaanottopelissä. Kun Lempo suttasi syöttöpaikalla itse, KaVe otti erässä hallinnan. Lempoa piti mukana tehokkaampi torjunta- ja hyökkäyspeli.

Lempolta loisti yleispelaaja Kasimir Vuorinen ja passari Arttu Lehtimäki pyöritti peliä monipuolisesti. KaVen ykkösnimi oli hakkuri Pyry Rantalainen, joka pelasi hienon pelin ja hyökkäsi tehokkaasti.

Kun Lempo sai KaVen kolmoserän vahvan alun taltutettua, nähtiin kentällä kakkoserästä tuttua huipputason Lempoa. Torjuntapeli toimi ja Kasimir Vuorisen pitkällä syöttövuorolla Lempo karkasi. Matti Palonen merkkautti erän tiimellyksessä itselleen keltaisen kortin.

Kolmannessa erässä Lempo voitti muutaman todella hienon pitkän taistelupallon ja joukkueen tuuletuksista ja fiiliksestä näkyi, että peli kulkee ja lentopallo on mukavaa. Kolmoserän lopulla Lempo jakoi peliaikaa laajemmin.

– Oma peli lähti toimimaan alusta asti. Pelin edetessä ruvettiin saamaan myös puolustuksia. Ehjä paketti tänään, Alatalo arvioi.

Tuomas Sillanpään hyökkäys päästi Lempon joulun viettoon.

– Haluan toivottaa hyvää joulua kaikille kannattajille ja tukijoille. Jouluna aion ottaa rennosti ja syödä kinkkua, Vuorinen lähetti jouluterveiset.

– Hyvä mittari on, kun ei ikinä harmita mennä hallille. Täytyy nostaa esille niitä, jotka eivät saa niin paljoa peliaikaa. Treeneissä on hyvää haastamista ja tullaan kentälle vahvalla asenteella. Työnteon kautta lähdetään viemään kautta eteenpäin, Alatalo paketoi Lempon alkukauden.