"Ollaan tehty Hakkarista viime vuosina aikamoinen linnake" – Lempo hyvästeli Hakkarin Kisko-voitolla

11.2.2024

M1 YLEMPI JATKOSARJA LEMPO-VOLLEY – OULUN KISKO 3–1 (25–21, 20–25, 25–22, 29–27)

11.2.2024 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Lempo-Volley hyvästeli miesten 1-sarjajoukkueella Hakkarin legendaarisen liikuntahallin huippuottelulla Oulun Kiskon kanssa. Hyvästeistä tuli kuumatunteiset ja lopulta Lempon kannalta voitokkaat. Lempo nappasi vuoden ja jatkosarjan avausvoittonsa erin 3–1 (25–21, 20–25, 25–22, 29–27).

Lempo-Volley pelasi Hakkarissa 47 1-sarjan runkosarjapeliä, joista voitti komeat 45. Kaikkiaan Hakkari toimi ensin Lempäälän Kisan ja nyt Lempo-Volleyn kotikenttänä 9,5 vuotta syksystä 2014 lähtien ja sitä ennen alemmilla sarjatasoilla. Nyt Lempo muuttaa uudelle Lempäälä-areenalle.

– Oli hienoa voittaa Hakkarin viimeinen peli. Samalla fiilis on hieman haikea, ollaan tehty Hakkarista viime vuosina aikamoinen linnake. Mutta nyt uutta kohta! Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo kertoi pelin päätyttyä.

Lempo-hakkuri Tuomas Sillanpää syttyi upeaan esitykseen Hakkarin jäähyväisissä ja takoi 21 pistettä ollen useasti Lempon tuki ja turva.

– Voitolle ei ole mitään selvää yksittäistä syytä. Joillain osa-alueilla jopa hävittiin Kiskolle. Jo heti alussa tuli tunne, että tahtotila oli äijillä todella hyvä. Luotettiin vieruskaveriin ehkä normaalia enemmän, ja se toi peliin mukavaa lisäbuustia. Omalla flow´lla oli sitten aika kiva mennä loppuun asti, Sillanpää analysoi.

Lempo avasi pelin todella vahvasti. Avauserä oli pitkälti Lempon hallintaa oivan syöttöpelin myötä, jolla Lempo sai Kiskon hyökkäyspeliä haitattua. Johto oli parhaillaan kuusi pistettä, kunnes Kisko nousi Veeti Parkkisen kovilla syötöillä vielä kahden pisteen päähän. Lempon yleispelaaja Daniel Heinonen nousi 20 pisteen päällä ratkaisurooliin tehden kolme tärkeää pistettä, joilla Lempo kotiutti avauserän.

Toinen erä ratkesi heti alussa Kiskon tähden Otso Hakalan pitkään syöttövuoroon, aivan kuten edellispelissä Oulussa. Hakala syötti Kiskon johdoksi 7–2 ja Kisko sai johtonsa pidettyä loppuerän ajan. Kisko paransi syöttöpeliään ja kun Lempo teki itse paljon syöttövirheitä, vierasjoukkue pystyi hallitsemaan erää selvästi. Erän aikana Anssi Vesanen teki paluun 1-sarjakentille tuplavaihdossa hakkurin roolissa.

Kolmas erä oli tapahtumarikas. Lempo johti pitkään 1–2 pisteellä ja side out toimi molemmille loistavasti. Yksi tiukka pallo tuomittiin Lempolle erän loppupuolella, ja siitä Kiskon kapteeni Petteri Kiilunen sai keltaisen protestoinnista. Pari palloa myöhemmin Kiskon päävalmentaja Sami-Pekka Laukkanen sai punaisen kortin ja hetken päästä hyvin harvinaisen erästä poiston, kun hänelle näytettiin samaan aikaan keltaista ja punaista korttia. Tulipa sellainenkin yhdistelmä nähtyä ensi kertaa Hakkarin 1-sarjahistoriassa. Lempo onnistui pitämään päänsä kylmänä ja voitti kolmoserän lopulta kolmella pisteellä.

Laukkanen palasi vaihtopenkille neloserään, häntä sijaisti kolmoserän lopun apuvalmentaja Pertti Nissinen. Neljäs erä oli pientä Kiskon hallintaa pitkään, kunnes Lempo onnistui nousemaan rinnalle. Kisko johti vielä 18–15, mutta Lempo nousi tasoihin. Tuplavaihdosta kehiin tullut Vesanen tasoitti 20–20. Lempo selvitti kaksi Kiskon eräpalloa ja Kisko puolestaan selvitti kaksi Lempon ottelupalloa. Kolmas ottelupallo toi kuitenkin Lempolle 29–27-erävoiton ja voitonjuhlat, kun edellinen voitto tuli joulukuussa.

Lempo pelasi selvästi vuoden 2024 parhaan pelinsä ja kokonaisvaltaisesti esitys oli melko eheä. Laitapelaajilta pallo kuoli tasaisesti ja Kiskon kovassakin syöttömyllyssä vastaanotto pysyi riittävästi koossa.

Tuomas Sillanpää palasi tasolleen hienolla 21 pisteen esityksellä. Samoin 13 pisteen Daniel Heinonen pelasi vuoden parasta lentopalloaan. Heitä tuki hyvin 13 pisteen Simo Puttonen. Parhaana palkittiin hienon ottelun taas pelannut passari Matti Toivola.

– Tappioerässä syötettiin ja vastaanotettiin Kiskoa huonommin. Voittoerissä oltiin niillä osa-alueilla sitten parempia. Siihen ratkesi peli tänään, Toivola tuumi.

Erikoismaininnan ansaitsee 43-vuotias ikoni Anssi Vesanen. Hakkuri tuli kehiin kakkos- ja kolmoserissä, sai neljä passia ja teki niistä jokaisesta pisteen.

Kiskolla kaksi kovaa syömähammasta Otso Hakala 19 ja Veeti Parkkinen 17 olivat ajoittain pitelemättömiä. Kisko puolusti tutun vahvasti ja esitti ajoittain todella kovaa syöttöpeliä.

– Oli oikein hyvätasoinen lentopallotapahtuma. Kisko piti varsinkin toisessa erässä syötöllään meitä tosi ahtaalla, mutta hienosti klaarattiin sekin osa-alue. Meidän hyökkäyspeliin olen tänään tyytyväinen. Vaikka meidän jatkopallopelaaminen ei vieläkään ihan napakymppiä ollut, meni se oikeaan suuntaan, Alatalo kertoi.

Lempo siirtyy nyt uudelle Lempäälä-areenalle, jossa avajaiset ja avauspeli pidetään keskiviikkona 14. helmikuuta. Avajaiset alkavat kello 16, peli Murikoita vastaan kello 18. Molempiin vapaa pääsy!

– Innolla mennään Lempäälä-areenaan! Siellä riittää ainakin leveyttä ja korkeutta. Toivottavasti sinnekin yleisö löytää meitä kannustamaan, Toivola toivotti kaikki tervetulleiksi.

Pelihaastattelu

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Palkinnot

Lempon paras pelaaja: Matti Toivola

Kiskon paras pelaaja: Otso Hakala

Lempon nälkäisin pelaaja: Tuomas Sillanpää

Yleisö:  168

Pisteet

Lempo: Tuomas Sillanpää 21, Simo Puttonen 13, Daniel Heinonen 13, (huom: Anssi Vesanen 4/+4)

Kisko: Otso Hakala 19, Veeti Parkkinen 17, Jere Salmela 12

Seuraava peli:

Lempo pelaa uudessa Lempäälä-areenassa kahdesti: ke 14.2. Murikoita ja la 17.2. East Volleyta vastaan. Kisko pelaa seuraavaksi 18.2. Murikoita vastaan Oulussa.

Avauskokoonpanot

Lempo: Matti Toivola, Daniel Heinonen, Aatu Pöllänen, Tuomas Sillanpää, Simo Puttonen, Eetu Ahonen ja libero Jami Törrö

Kisko: Eeli Kuukasjärvi, Otso Hakala, Leevi Alajärvi, Veeti Parkkinen, Jere Salmela, Jeremia Heinonen ja libero Petteri Kiilunen