Lempo aloitti Oulun-kiertueen täydellä pistepotilla Kiskosta: "Oltiin rauhallisia ja jauhettiin"

22.10.2022

M1 RUNKOSARJA: OULUN KISKO – LEMPO-VOLLEY 1–3 (25–20, 21–25, 21–25, 13–25)

22.10.2022 Pitkäkankaan koulu, Oulu

Lempo-Volley aloitti Oulun-kiertueen lauantaina Oulunsalossa komealla 3–1 (20–25, 25–21, 25–21, 25–13) -voitolla. Niinpä Lempo on koonnut alkukauden kolmeen peliin täydet yhdeksän pistettä.

Lauantaina nähtiin lähes uusinta viikon takaisesta: Kisko aloitti loistavasti, Lempo lämpeni hitaammin mutta nousi täysiin pisteisiin pelin loppua kohden eroa repien.

– Hyvä vieraspeli meiltä. Täytyy Kiskolle nostaa hattua, pelasi 1,5 erää loistavaa lentopalloa. Me ei alussa räpelletty, vaan he pelasivat hyvin. Oltiin rauhallisia ja jauhettiin, Kisko alkoi sortua virheisiin. Pystyttiin omalla hyvällä perustekemisellä voittoon, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo näki ottelun.

Iso käännekohta oli kolmannen erän loppuvaihe. Lempon hienoisessa johdossa Kiskon ykköstähti Otso Hakala loukkaantui. Hakala loukkasi jalkaansa hypystä alastullessaa eikä pystynyt jatkamaan. Hänen poissaolonsa oli iso menetys Kiskolle ja neljäs erä meni Lempolle selvästi.

Lempolta puuttuivat kokeneet Jyri Niemi, Tuomas Sillanpää ja Tomi Rumpunen. Se tarjosi erilaisia näyttöpaikkoja: libero Arttu Hokkanen debytoi 1-sarjassa ja pelasi upean pelin liberona. Hakkurina jylläsi ikoni Anssi Vesanen tehoillen 17 pistettä. Kisko sai mukaansa keskitorjuja Ville Kaksosen.

– Kyllähän se pieni jännitys pitää olla ennen debyyttiä. Kun ekan syötön kupitin, jännitys hävisi. Kehitettävää totta kai on, niin kuin pitääkin, mutta plussan puolelle menee, Hokkanen kertoi debyytistään.

– Iloisin mielin seurasin Artun tekemistä. Esitti hyvän perussuorituksen, varsinkin vastaanottopeliin voi olla tyytyväinen. Hän osoitti, että pystyy tätä sarjaa pelaamaan, Alatalo kommentoi.

Kisko on ollut Lempoa vastaan pelien aluissa todella hyvä. Viikko sitten avauserä oli oululaisten näytöstä ja myös nyt hallinta oli kotijoukkueella. Kun Lempon syöttö ei toiminut, Kisko pääsi pyörittämään laajaa hyökkäysarsenaaliaan ja avauserä lipui kotijoukkueelle. Etenmin hakkuri Oskari Seppä ja taitavasti hyökännyt Hakala olivat läpi illan hankalia pideltäviä.

– Ihan perusasioita käytiin läpi avauserän jälkeen: osataan tämä homma ja kun pelataan vähän paremmin, niin hoidetaan tämä, Hokkanen kertoi avauserän puheista.

Toiseen erään Lempo sai peliinsä lisää särmää, mutta myös Kiskon peli pysyi laadukkaana. Oulussa nähtiinkin kolmisen erää todella laadukasta 1-sarjapalloa. Kisko oli pienessä johdossa Jussi Mäkisen syötöillä, mutta 20 pisteen päällä Lempon torjunta ja Kiskon syöttövirheet ratkaisivat erän.

Pitkän tauon jälkeen Lempo kiristi tekemistään entisestään. Yleispelaajat Kasimir Vuorinen ja Simo Puttonen olivat pelin liima: Kaksikko kohensi hyökkäystehoja ja vastaanotto toimi. Libero Hokkanen vastaanotti varmasti, aloitti pelin jääkylmästi kahdella kuppinostolla ja puolustuspeli parani pelin aikana.

Kolmannessa erässä Kisko tuli vielä tasoihin Hakalan loukkaantumisen jälkeen, mutta Lempo käänsi loppuerän. Neljäs erä oli alusta asti Lempon ja ero repesi. Kehiin pääsi myös Kiskon 14-vuotias passari Eeli Kuukasjärvi.

Alatalo näki syöttöpelin kääntymisen pelin yhdeksi isoksi ratkaisuksi.

– Meidän aloitussyöttö alkoi toimia paremmin pelin edetessä ja torjunnassa pystyttiin tekemään pieniä säätöjä, että päästiin niskan päälle.

Lempo jatkaa pelejään heti huomenna Ettan vieraana Limingassa kello 12.30.

– Otetaan iisimmin nyt illalla ja käytännössä huomenna on aamupeli, joten pitää olla heti hereillä, Hokkanen tuumi.

Avauskokoonpanot:

Lempo: Arttu Lehtimäki, Simo Puttonen, Tatu Härkönen, Anssi Vesanen, Kasimir Vuorinen, Sten Kruuda ja libero Arttu Hokkanen

Kisko: Jussi Mäkinen, Otso Hakala, Ville Kaksonen, Oskari Seppä, Tomi Kuronen, Leevi Alajärvi ja libero Petteri Kiilunen

Parhaat pelaajat


Lempo: Simo Puttonen
Kisko: Otso Hakala

Pisteet

Lempo: Anssi Vesanen 17, Kasimir Vuorinen 16, Sten Kruuda, Tatu Härkönen ja Simo Puttonen 7
Kisko: Oskari Seppä 17, Otso Hakala 14, Tomi Kuronen ja Ville Kaksonen 8

Yleisö: 71 

Seuraava peli:

Lempo pelaa heti sunnuntaina Limingalla Oulun Ettaa vastaan ja Kisko heti sunnuntaina kotipelin Iskua vastaan.

Pelihaastattelussa Arttu Hokkanen ja Tuomas Alatalo

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Kuvat: Antti Raunio