Lempolle makea vierasvoitto Kuortaneesta

19.2.2023

MIESTEN 1-SARJAA: KUORTANE – LEMPO-VOLLEY 1-3 (18–25, 25–22, 19–25, 17–25)

19.2.2023 LähiTapiola-areena, Kuortane

Lempo-Volley jatkoi voittoputkeaan miesten 1-sarjassa sunnuntaina, kun vierailu Kuortaneen urheiluopistoon toi täydet kolme pistettä. Lempo voitti Kuortaneen Murikat 3–1 (25–18, 22–25, 25–19, 25–17).

Kuortaneen nuori joukkue haastoi Lempon hyvin ja pelasi selvästi paremmin kuin edelliskohtaamisessa. Lempo terävöitti tekemistään pelin aikana ja päävalmentaja Tuomas Alatalo oli tyytyväinen, miten peli valmistaa kevättä varten.

– Makea voitto, koska Kuortane pelasi niin hyvin. Kuortane pelasi paljon paremmin kuin viimeksi meitä vastaan. Moni ehkä olettaa, että me rallatellaan tällaiset pelit, mutta tällainen laadukas ja tiukka peli antaa meillekin paljon enemmän kevään pelejä varten ja on oikein hyvää valmistautumista niihin. Kuortane hyvällä pelillään pakotti meidän parantamaan tekemistämme, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo tuumi ottelun päätyttyä.

Jokainen erä oli juoneltaan melko samanlainen. Hallinta oli pääasiassa Lempolla, mutta Kuortane pysytteli hyvällä iskuetäisyydellä. Neljäs erä oli siitä poikkeus, kun Lempo repäisi heti alussa selvän 12–3-kaulan.

Ensimmäisessä ja kolmannessa erässä vierasjoukkueen johto kesti loppuun asti. Toisen erän kotijoukkue kuitenkin varasti nimiinsä loistavalla lopulla. Lempo johti vielä 15–11. 20 pisteen päällä kuortanelaiset ottivat kaksi isoa torjuntaa Tomi Rumpusesta ja nousivat erävoittoon.

Kahden erän jälkeen Lempo toi kentälle keskitorjuja Sten Kruudan, jonka tulon myötä Lempo kiristi tekemistään. Kruuda toi etenkin torjuntaan lisää ulottuvuutta.

– Toin peliin vähän henkeä ja tuulettamista. Välillä näytti, että sitä uupui. Mielestäni ratkaisu oli lopulta henkinen puoli, se on meillä aika kova. Ei pienestä hätäännytä ja paiskittiin hommia, Kruuda mietti.

– Tiedettiin, että pystytään kasaamaan peliämme ja se tehtiin. Syöttö-vastaanotto toimi ja vaikka erä hävittiin, tiesin että homma pystytään hoitamaan, Alatalo arvioi.

Lempolla hakkuri Tuomas Sillanpää esiintyi komeasti ja teki 19 pistettä. Kokoonpanoon parin pelin tauon jälkeen palannut yleispelaaja Rumpunen merkkautti samat pisteet ja syötti neloserän pitkän putken, kun Lempo karkasi. Erikoismaininta Anssi Vesasen ja Arttu Lehtimäen huiman tehokkalle keskipelille.

– Sillanpään Tumppi pelasi hakkurina parastaan muutamaan peliin, Alatalo kiitteli.

Kuortaneen vastaanotto kesti melko hyvin ja myös syöttöpeli vei Lempon välillä hyvin ahtaalle. Passari Ville Kuukasjärvi keräsi kehut itseltään Anssi Vesaselta taitavuudestaan. Aiemman Lempo-pelin liberona pelannut Ville Vainio pelasi yleispelaajana hienosti tehden 13 pinnaa.

Lempon runkosarja huipentuu East- ja Pälkäne-kotipeleihin. Tulevan lauantai  East-peli voi jo ratkoa runkosarjan voiton, joten huippumatsia kannattaa saapua seuraamaan.

Pisteet:

Lempo: Tuomas Sillanpää 19, Tomi Rumpunen 19, Anssi Vesanen 11
Kuortane: Ville Vainio 13, Roope Haapoja 11, Ville Kuukasjärvi 8 

Yleisö: 45

Seuraava peli:

Lempo kohtaa runkosarjan voittoa ajatellen isossa pelissä East Volleyn Hakkarissa lauantaina 25.2. Kuortane kohtaa Iskun 26.2.

Avauskokoonpanot:

Lempo: Arttu Lehtimäki, Kasimir Vuorinen, Anssi Vesanen, Tuomas Sillanpää, Tomi Rumpunen, Sten Kruuda ja libero Jyri Niemi

Kuortane: Ville Kuukasjärvi, Ville Vainio, Matti Köykkä, Roope Haapoja, Matias Siika-aho, Joona Lahtinen ja libero Mikko Määttä

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.