Lempo avasi kauden lupauksia herättävästi, Akaa parempi 3-1

25.8.2022

M1 HARJOITUSOTTELU: LEMPO-VOLLEY – AKAA-VOLLEY 1–3 (19–25, 25–23, 19–25, 15–25)

26.8.2022 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Lempo-Volley aloitti harjoituspelinsä tutusti kotikentällään liigan viime kauden pronssijoukkue Akaa-Volleyta vastaan. Kauden avausta oli saapunut seuraamaan mukavasti 125 katsojaa.

Kauden avauksen vei nimiinsä Akaa erin 3–1 (25–19, 23–25, 25–19, 25–15).

– Ihan hyvä ja lupauksia herättävä alku, tuumi Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo.

Lempolla pelissä debytoivat Eemi Pöllänen ja Veeti Kosonen. Anssi Vesanen palasi Lempoon. Poissa olivat Sten Kruuda, Tomi Rumpunen, Kalle Nieminen, Niko Montonen ja Veeti Ahlfors.

Akaa lähti peliin hieman vajaalla ryhmällä, kun kolme ulkomaalaispelaaja puuttuivat vielä. Niinpä toisena yleispelaajana Jere Tikkalan parina pelasivat kaksi avauserää joukkueen mukana harjoitteleva Konsta Karjalainen, joka pelasi myös liberona, sekä kolmos- ja neloserän Lempolta lainatut Veeti Kosonen ja Tommi Nieminen.

Kaksi avauserää olivat Lempolta parasta tekemistä. Neljättä erää lukuunottamatta erät olivat lähelle 20 pinnaa hyvin tasaisia. Tasaisimman eli kakkoserän Lempo käänsi itselleen.

Kaikkiaan Akaa oli liigajoukkueen rutiinillaan edellä. Etenkin keskeltä Akaa pelasi paljon ja hyvillä tehoilla, mistä kertovat Sauli Sinkkosen 12 ja Panu Pitkäsen 11 pistettä. Lisäksi Lemposta siirtynyt hakkuri Joel Itänen pelasi upeasti (19 pistettä) ja palkittiin joukkueensa parhaana.

Lempo kärsi suuresta syöttövirheiden määrästä. Tasainen avauserä oli myös kotijoukkueen käsissä, mutta ero tuli juuri syöttätekemisessä.

– Ensimmäinen erä olisi ollut täysin otettavissa ilman syöttövirheitä. Syöttöpeli pois lukien voi olla ihan tyytyväinen. Torjunta- ja puolustuspeli toimivat ihan kivasti, Alatalo tuumi.

Kahden erän jälkeen Lempo sekoitti kokoonpanoaan. Hakkuriksi tuli Jani Liski, Ville Tuki passasi ja yleispelaajapaletti pyöri.

– Treenipelin mukaisesti kaikki saivat peliaikaa ja se on todella tärkeää tässä kohtaa kautta. Saadaan yhteisiä kokemuksia pelitilanteessa.

Lempolla kokenut yleispelaaja Simo Puttonen nousi parhaaksi pistemieheksi 14 pinnallaan. Eemi Pöllänen oli energinen ja rohkea ja palkittiin Lempon parhaana. Osalla pelaajia näkyi vielä alkukausi ja treenimäärä tekemisessä, eli Lempolta löytyy varmasti varaa kohentaa. Erävoitto ja muutaman muun erän tiukka haasto antoi kuitenkin valmennukselle positiivisia signaaleita.

– Vesasen Anssi oli keskellä oikein positiivinen ilmestys ja osoitti tasonsa. Eemillä oli oikein hyvää tekemistä, vaikka syötössä oli vaikeuksia. Veetikin väläytteli hienosti, selvästi oli jännitystä mukana, Alatalo kertoi uusien pelaajien esiintymisestä.

Ottelussa Akaan passari Saku Tuomivaara loukkasi jalkaansa torjuntatilanteessa ja jätti pelin kesken. Sakulle toivotaan pikaista paranemista!

Lempo jatkaa pelejään jo heti lauantaina kello 14.30 Hakkarissa keskinäisellä treenipelillä. Sinne on vapaa pääsy. VaLePa saapuu Hakkariin 1.9.

– Syöttöpeliä pitää etenkin kohentaa. Kotisalissa sen pitää olla vahva ase. Yleisesti joka osa-alueella otetaan varmasti steppejä eteenpäin tulevia pelejä ajatellen, Alatalo mietti jatkoa.

Avauskokoonpanot:

Lempo: Arttu Lehtimäki, Simo Puttonen, Tatu Härkönen, Tuomas Sillanpää, Eemi Pöllänen, Anssi Vesanen ja libero Jyri Niemi

Akaa: Anton Välimaa, Jere Tikkala, Sauli Sinkkonen, Joel Itänen, Konsta Karjalainen, Panu Pitkänen ja libero Elijah Risso

PALKINNOT:

Lempon paras pelaaja:  Eemi Pöllänen
Akaan paras pelaaja: Joel Itänen

PISTEET

Lempo: Simo Puttonen 14, Tuomas Sillanpää 10, Anssi Vesanem 8, Eemi Pöllänen 6

Akaa: Joel Itänen 19, Sauli Sinkkonen 12, Jere Tikkala 12, Panu Pitkänen 11

YLEISÖ:  124

SEURAAVA PELI: 

Lempo pelaa keskinäisen treenipelin heti lauantaina 27.8. klo 14.30 Hakkarissa, peliin vapaa pääsy. Lempo kohtaa VaLePan Hakkarissa 1.9.

Pääkuva: Kari Kautto