Lempo eteni jatkoon Suomen cupissa ja voitti Eastin kärkipelissä

26.11.2022

M1 RUNKOSARJA: EAST VOLLEY - LEMPO-VOLLEY 0–3 (19–25, 21–25, 20–25)

26.11.2022 Savonlinnan liikuntahalli

Lempo-Volley eteni Suomen cupissa jatkoon ja kohtaa puolivälierissä viime kauden cup-mestari Savo Volleyn Lempäälässä itsenäisyyspäivänä 6.12. kello 16. Lempo otti cupin jatkopaikan, kun se vei kaksi avauserää East Volleyta vastaan Savonlinnassa lauantaina 26. marraskuuta lukemin 25–19, 25–21.

Lempo jatkoi myös kolmannessa erässä samaa vauhtia ja haki Savonlinnasta myös kaikki kolme sarjapistettä. 3–0-voitto ratkesi päätöserän 25–20-voitolla. Samalla Lempo kasvatti sarjajohtoaan seitsemään pisteeseen, KaVe nousi Sampo-voitollaan toiseksi.

– Joukkue käsitteli haastavan tilanteen ja panospelin tosi hienosti. Kova lataus näkyi meillä positiivisena, Eastilla ehkä jännityksenä. Kun cupin paikka oli selvillä, oli kuitenkin sarjapinnat jaossa. East hieman vapautui kahden erän jälkeen, mutta pystyttiin hakemaan vielä tarvittava lataus. Se oli kova suoritus, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo mietti.

Iso panos näkyi kentällä oikein suuntautuneena latauksena Lempolla.

– Sytytti, kun pelissä oli selvä panos. Tämä oli itselleni syyskauden päätavoite, kun oli mahdollisuus päästä kohtaamaan Savo. Kahdessa avauserässä oli kyllä vahva lataus, että saataisiin se cupin paikka kotiin ja koko peli sitä myöten, Lempon parhaana palkittu Kasimir Vuorinen kertoi.

– Erinomainen esitys joukkueelta. Pikkuisen jännitti ennen peliä, kun ei ole hirveästi bussimatkapelejä ollut, että miten se lähtee liikkeelle. Erinoaminen lataus, joka siirtyi oikein kentälle, Alatalo pohjusti.

Lempo joutui matkaan ilman hakkureita Tuomas Sillanpäätä ja Jani Liskiä, joten ristipaikalle pelin alussa istutettiin keskitorjuja Anssi Vesanen.

Savonlinnassa eletään upeaa lentopallobuumia, jonka sarjan kärkipäähän noussut East on käynnistänyt. Kärkipelin arvoisesti yleisöä oli 282, rummut ja torvet soivat ja tunnelma oli upea. Myös Lempon pelaajat kiittelivät ottelun tunnelmaa.

Lempo pääsi pelin alkuun loistavalla jalalla, vaikka alla oli pitkä bussimatka. Kova panospeli sytytti Lempon ja erä oli pian Lempolle 16–8. East hieman hermoili ja teki paljon hyökkäysvirheitä. 

Erän kuluessa kotijoukkue karisti pahimman jännityksensä ja nousi mukaan kilpaan avauserän voitosta. Lempo piti etumatkan kuitenkin riittävänä ja lopun viimeistelivät tuplavaihdosta kehiin tulleet Ville Tuki ja Eemi Pöllänen.

– Pelin iso ratkaisu oli, että me saatiin tosi hyvä alku. Kun on vierassali ja paljon katsojia, helposti voi peli karata käsistä. Vahva alku oli tosi tärkeää pelille, Vuorinen näki.

Toinen erä oli avauserää selvästi tasaisempi, mutta eteni Lempon muutaman pisteen johdossa. Tatu Härkösen syöttövuorot olivat myrkkyä Eastille, samoin Sten Kruudan etukenttäkierrokset hyökkäystehojen myötä. Lempon vahva vastaanotto mahdollisti runsaan keskipelin.

Erän puolivälissä mentiin pitkä side out -putki, mikä kertoi molempien laadukkaasta hyökkäys- ja vastaanottopelistä. Lempo sai tärkeillä hetkillä omasta syötöstään apuja ja vei erän lopulta nimiinsä ja varmisti näin cupin paikan heti kahdessa erässä.

Kolmoserään Simo Puttonen tuli Vesasen paikalle hakkuriksi ja Tomi Rumpunen toiseksi yleispelaajaksi. East sai kolmoserään hyvän startin ja oli hetken johdossa. Kasimir Vuorisen ja Tomi Rumpusen suorituksilla Lempo nousi takaisin johtoon ja lopulta paketoi pelin kolmessa erässä.

Erän loppuvaiheessa East pakotettiin pyörittämään vaihtorulettia. Arttu Moisio vaihdettiin hakkuriksi Taavi Tuomisen paikalle ja myös Teemu Silventoinen tuli pois kentältä. Lempon voiton avain olikin Eastin tähtikaksikon melko totaalinen pimentäminen: Tuominen jäi 10 ja Silventoinen 7 pisteeseen, Lempon torjunta otti kaksikon useasti kiinni komeiden tuuletuksien kera.

– Sovittiin ennen peliä, että laitatorjunta pitää tarkasti paikan ja vahditaan tätä kaksikkoa. Se tuotti hienoa tulosta, Lempon valmennuksen  Marko Laakso kertoi.

– Taktisesti pelattiin hyvin. Pelattiin miten oli sovittu ja saatiin Eastin syömähampaat kiinni, Lempon Kari Nieminen arvioi.

– Vaikea vielä tässä kohtaa sanoa tarkemmin pelistä. Ei saatu tänään parasta irti ja tehtiin virheitä, Eastin ex-lempolainen Arttu Moisio mietti pelin jälkeen.

Lempo kohtaa tulevana viikonloppuna kotikentällään Jymy Akatemian lauantaina 3. joulukuuta ja tiistaina on edessä Savoa vastaan.

– Ansaittu voitto ja hyvät fiilikset koko joukkueella, Alatalo tunnelmoi. 

Päävalmentaja näkee tulevalla cupin pelillä ison merkityksen. 

– Näen ennen kaikkea, että se on tärkeää koko Lempäälän ja Pirkanmaan lentisyhteisölle, kun saadaan noin kovatasoinen peli tänne. Toivon, että tupa on täynnä seuraamassa. Mutta muuten pidän ajatukset vielä tulevassa Nurmo-pelissä, tappio heille vieläkin vähän kalvaa. Sen jälkeen sitten ajatukset Savoa vastaan.

Avauskokoonpanot:

Lempo: Arttu Lehtimäki, Simo Puttonen, Tatu Härkönen, Anssi Vesanen, Kasimir Vuorinen, Sten Kruuda ja libero Jyri Niemi

East Volley: Henry Helkala, Ilkka Sairanen, Jussi Pukkinen, Taavi Tuominen, Teemu Silventoinen, Waltteri Kainulainen ja libero Aleksi Lipsanen

Palkinnot:

Lempon paras pelaaja: Kasimir Vuorinen
Eastin paras pelaaja: Ilkka Sairanen

Pisteet:

Lempo: Kasimir Vuorinen 13, Simo Puttonen 10, Sten Kruuda 10

East Volley: Ilkka Sairanen 11, Taavi Tuominen 10, Teemu Silventoinen 7

Yleisö: 282

Seuraava peli:

Lempo jatkaa pelejään 3.12. Jymyä vastaan kotikentällä. East pelaa 4.12. Iskun vieraana

Kuvat: Antti Raunio