Lempon vahva esitys jätti Ettan ilman pisteitä Lempäälässä

22.1.2023

MIESTEN 1-SARJAA: LEMPO-VOLLEY – ETTA 3–0 (25–14, 25–9, 25–20)

22.1.2023 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Lempo-Volley selvitti tyylikkäästi sunnuntaisen asennetestin miesten 1-sarjassa. Lempo sai vieraakseen vielä ilman voittoja olleen oululaisen Ettan. Sarjakärki Lempo osoitti laatunsa ja voitti kotikentällään 3–0 (25–14, 25–9, 25–20).

Ennen ottelua Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo peräänkuulutti asennetta ja valmistautumista. Siinä Lempo onnistui.

– Täytyy olla tyytyväinen esityksen. Asennepuoli oli tänään kohdallaan, Alatalo kiitteli pelin jälkeen.

Päivän hahmo oli Lempon yleispelaaja Tommi Nieminen. Lempääläisen lentiskoulun kasvatti sai paikan avauskokoonpanosta ja käytti sen hienosti hyväkseen. Nieminen teki yhdeksän pistettä, pelin korkein määrä. Niin syöttö-, vastaanotto- kuin hyökkäyspeli olivat uomissaan, etenkin kutospaikalta Nieminen väläytti pari kertaa komeasti. Nieminen pelasi kaksi avauserää ja teki kolmannessa tilaa Veeti Kososelle.

– Hyvältä tuntui päästä pelaamaan avauksessa, kieltämättä. Onnistumisten kautta tulee itseluottamusta tekemiseen, ja tänään pääsin hyvin heti peliin mukaan. Kaikkiaan joukkueelta hyvä ja ehjä peli, pidettiin hyvä virhekontrolli, Nieminen tuumi.

Lempon valmennus kierrätti pelaajapakkaansa runsaasti. Kokkolan Tiikereistä lainaltaan palannut yleispelaaja Kasimir Vuorinen oli takaisin kokoonpanossa, mutta hän sai vielä huiliuvuoron ja oli toisena liberona.

Lempo toi pelin kuluessa kuusikkoonsa mukaan Eemi Pölläsen, Ville Tuen, Jani Liskin ja Veeti Kososen. Pelin laatu pysyi hyvänä ja moni hieman vähemmän peliaikaa saanut antoi hienoja näyttöjä. Etenkin syöttöpaikalla Lempon hyppysyötöt moukaroivat Ettan vastaanoton hajalle.

– Oli joukkueelta hieno signaali, vaikka koutsi koitti vaihdoilla sekoittaakin peliä, homma pysyi hyvin paketissa. Tänään meillä oli monta onnistujaa, Alatalo summasi.

Etenkin toinen erä oli Lempon täydellinen näytös, kun vaihtoralliin turvautunut Etta jäi yhdeksään pisteeseen.

Avauserä meni tasaisen alun jälkeen selvästi Lempolle. Kolmannessa erässä Lempo vielä vaihtoi hieman kuusikkoaan ja Etta pysyi erässä parhaiten mukana. Lempo pystyi kuitenkin hallitsemaan erää.

– Torjunta-puolustuksessa tehtiin hyvin hommia ja se toi energiaa muuhunkin tekemiseen. Hyökkäyksen virhekontrolliin olen tyytyväinen, Alatalo arvioi.

Nuori Etta on ottanut pelillisesti askelia eteenpäin kauden aikana, mutta tällä kertaa Hakkarin liikuntahallin valot olivat liian kirkkaat nuorelle, pääasiassa juniori-ikäiselle joukkueelle. Ryhmä ahkeroi lauantaina A-poikien turnauksen, mikä saattoi hieman painaa jaloissa. Etta on tulevina vuosina kova joukkue 1-sarjassa. Hakkuri Veeti Parkkinen esitteli muutaman kerran komeasti kovaa lyöntikättään.

Lempo jatkaa kauttaan Pielavedellä Sampoa vastaan ensi lauantaina.

– Vastus kovenee, Pielavesi on legendaarinen paikka pelata. Meidän täytyy olla taas valmiina. Ollaan saatu rytmi päälle taas ja homma tuntuu olevan uomissaan, joten tästä on hyvä jatkaa, Alatalo kertoi.

Päivitys 26.1.2023

Etta on suljettu 26.1. 1-sarjasta kesken kauden ja joukkueen kausi jää kesken. Lempo-ottelu jäi joukkueen viimeiseksi. Ettan pelien tulokset poistetaan sarjataulukosta. Täältä voi lukea lisää

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Palkinnot:

Parhaat pelaajat palkitsi otteluisäntä Oma Säästöpankki Ideapark Lempäälä

Lempon paras pelaaja: Tommi Nieminen
Ettan paras pelaaja: Veeti Parkkinen
Lempon nälkäisin pelaaja: Anssi Vesanen

Pisteet:

Lempo: Tommi Nieminen 9, Anssi Vesanen 8, Jani Liski 7, Eemi Pöllänen 7

Etta: Markus Tammela 8, Veeti Parkkinen 7, Martti Mustonen 3

Yleisö: 138

Seuraava peli:

Lempo kohtaa 28.1. Sammon vieraskentällä. Etta pelaa 28.1. KaVea vastaan kotikentällä.

Avauskokoonpanot:

Lempo: Arttu Lehtimäki, Tommi Nieminen, Tatu Härkönen, Tuomas Sillanpää, Tomi Rumpunen, Anssi Vesanen ja libero Jyri Niemi

Etta: Vili Taskila, Jani-Matti Laasonen, Oskari Järvenpää, Veeti Parkkinen, Markus Tammela, Martti Mustonen ja libero Eerik-Pekka Juvani

Kuvat: Kari Kautto