Lempo voitti Iskun kotikentällään 4–0: "Koko ajan paremmin sujuu, kun kauden avausta kohti mennään"

16.9.2022

M1 HARJOITUSOTTELU: LEMPO-VOLLEY – RANTAPERKIÖN ISKU 4-0 (25-18, 25-17, 25-22, 25-19)

16.9.2022 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Avauskokoonpanot:

Lempo:  Arttu Lehtimäki, Kasimir Vuorinen, Tatu Härkönen, Tuomas Sillanpää, Simo Puttonen, Veeti Ahlfors ja libero Jyri Niemi

Isku: Henri Strengell, Lauri Bär, Anton Kokki, Petteri Friberg, Aaro Enqvist, Eetu Ahonen ja libero Niko Lehtosalo

Lempo-Volley otti harjoituskauden ensimmäisen voittonsa, kun kauden neljännessä harjoituspelissä Rantaperkiön Isku kaatui Hakkarin kotikentällä 4–0 (25–18, 25–17, 25–22, 25–19).

Lempo lähti peliin lähes täysin eri miehityksellä kuin viikko sitten Iskua vastaan. Mukana oli myös Lempon kanssa alkukauden harjoitellut yleispelaaja Kasimir Vuorinen. 

Lempo hallitsi kenttätapahtumia läpi kamppailun. Nuori Iskun ryhmä haastoi ajoittain todella hyvin ja pelasi rohkeaa peliä. Hyökkäyskovuus ja vastaanottopelin sekä syöttöpelin tehokkuus olivat kuitenkin Lempon hyväksi ja käänsivät ottelun lempolaisille.

– Tulos oli sitä mitä pitikin, voi olla tyytyväinen. Ennen peliä puhuttiin, että pidetään omat virheputket lyhyinä ja siinä onnistuttuun, ei tainnut saada Isku yli kolmea pinnaa putkeen, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo summasi.

Lempon keskitorjuja Veeti Ahlfors pääsi avauskokoonpanoon ja pelasi loistavan pelin. Etenkin torjuntapelissä kunnostautunut Ahlfors on ottanut alkukaudella isoja kehitysaskelia. Ahlfors palkittiin Lempon parhaana. Lempon Anssi Vesanen oli Akaa-Volleyn mukana harjoituspelissä VaLePaa vastaan paikkaamassa farmikumppani Akaan keskitorjujien poissaoloja.

– Joukkueelta ja itseltä lähti tänään hyvin rullaamaan. Jo pallottelussa tuntui hyvältä ja pelin alussa huomasi, että tänään osuu hyvin käteen, Alhfors mietti ottelun jälkeen.

Toijalasta kotoisin oleva keskitorjuja on ollut viime kuukaudet armeijassa ja se on omalta osaltaan tuonut haasteita harjoitteluun. Nuori mies on kuitenkin paiskinut töitä ja noussut uudelle tasolle.

– Ajattelin, kun pääsin armeijasta vapaille kauden ekoihin treeneihin ja ajelin hallille, että mitähän tästä tulee. Parit treenit se otti aikaa, mutta sitten alkoi tulla hommat vanhasta muistista. Olen pystynyt keskittymään hyvin omaan tekemiseen ja omien vahvuuksien kehittämiseen, Ahfors pohjusti.

Päävalmentaja Alatalo heitti kehut upseerikokelaalle, jonka tj on hieman alle 100.

– Veetille iso hatunnosto. Pysykööt vain armeijassa, kun peli kulkee näin.

Lempo käytti tuplavaihtoa ja kahdessa avauserässä Ville Tuki ja Veeti Kosonen toivat vaihdosta hyvin energiaa. Tuki passasi lisäksi koko neljännen erän ja keräsi kiitosta Alatalolta.

– Ville pelasi kauden parasta peliään, oikein mallikas esiintyminen.

Kahden erän jälkeen Lempo toi kuusikkoonsa yleispelaajiksi Tomi Rumpusen ja Kososen. Myös Isku pyöräytti rosteriaan, päävalmentaja Heikki Kosonen teki muutaman vaihdon jo avauserän jälkeen. Molemmat Iskun passarit Henri Strengell ja Roope Heikkiniemi saivat pelin pyörimään hyvin ja etenkin Iskun keskipeli hyökkäyksessä ja torjunnassa oli varsin laadukasta.

Kolmas erä oli hyvin tasainen loppuun asti. Lempo pääsi 15 pisteen jälkeen muutaman pinnan karkumatkalle, mutta Isku pysyi loppueräkin lähietäisyydellä.

Neljäs erä oli kolmoserän tapainen, mutta Lempon hienoista hallintaa ja loppua kohti ero repesi sellaiseksi, ettei Isku enää päässyt peliin mukaan.

– Päästiin aika vähillä virheillä tänään. Vastustaja oli melko nuori, mutta laittoi hyvin hanttiin. Ei tullut isoja notkahduksia, vaikka tietenkin parannettavaa jäi monella osa-alueella. Aika suvereenisti kuitenkin hoidettiin ja tästä on hyvä jatkaa. Koko ajan paremmin sujuu, kun kauden avausta kohti mennään. Kyllä tekemisestä huomaa, että ei olla jätetty treenamista väliin, Ahlfors mietti ottelusta.

Lempolla etenkin Tuomas Sillanpää takoi tehokkaasti pisteitä. Hakkuri oli vahvassa vireessä ja yhteispeli passareiden kanssa toimi. Häntä tukivat tasaisesti muut lempolaiset, sillä peliaika jakaantui laitapelajalla tasaisesti.

Iskulla keskipelaaja Eetu Ahonen pelasi loistopelin, samoin nuori lempääläiskasvatti Juho Panu jatkoi viime perjantain rohkeita otteitaan. Myös kokenut hakkuri Petteri Friberg esiintyi mallikkaasti. Petterillä on jännät hetket lauantaina, kun hän matkaa Manse PP:n miesten Superpesis-joukkueen huoltojoukoissa kolmanteen pesäpallofinaaliin Vimpeliin. Petterille ja Manselle onnea ja menestystä!

Päävalmentaja Alatalo nosti esille yhden selvän kehityskohteen Lempon tekemisessä.

– Torjuntapeliä pitää vielä kehittää. Se oli avaiserässä vahvaa, mutta heikkeni pelon edetessä.

PALKINNOT:

Lempon paras pelaaja: Veeti Ahlfors
Iskun paras pelaaja: Henri Strengell

YLEISÖ: 66

SEURAAVA PELI:  

Lempo jatkaa treenipelejään lauantaina 24.9. Pälkäneen Luja-Lukon vieraana ja sarja alkaa 1.10. kotikentällä Karhulan Veikkoja vastaan.