Lempolle makea Isku-voitto paikallispelistä

20.11.2021

M1 RUNKOSARJA: LEMPO-VOLLEY – RANTAPERKIÖN ISKU 3–1 (23-25, 25-22, 25-22, 25-22, 25-18)

20.11. Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Lempo-Volley haki Hakkarin lauantai-illasta maistuvan ja makean kotivoiton ja Pirkanmaan herruuden ainakin hetkeksi, kun Rantaperkiön Isku kaatui erin 3-1 (23-25, 25-22, 25-22, 25-18).

Lempo nousi ottelussa täysiin pisteisiin melko lailla viime hetkillä. Isku oli voittanut avauserän niukasti 25-23 ja johti toista erää vahvalla tekemisellään jo 18-12 ja oli menossa 2-0-johtoon.

Sitten syöttöruutuun asteli Lempon Arttu Lehtimäki. Koko pelissä neljä ässää syöttänyt Lempo-passari tempaisi samaan syöttövuoroon kaksi ässää ja kun Lempon torjunta sai makeita koppeja, Lehtimäen syöttövuoro nosti Lempon mukaan erässä. Kun loppuerästä Lempo nousi vielä ohi, takasi se tien aina täyteen pistepottiin.

- Taisi onnenkantamoisia olla, Lehtimäki tuumi syötöistäään.

- Kokonaisuudessaan oli aika ailahteleva peli. Meillä oli vaikea alku, mutta onneksi saatiin se käännettyä. Iso asia oli, että saatiin virhemäärää pienemmäksi kuin edellispeleissä.

Isku oli puolitoista erää kentällä se hallitsevampi osapuoli. Heikki Kososen ryhmä oli valmistautunut peliin hyvin ja selvästi scoutannut Lempon puolustuspeliä: Isku teki useita pisteitä peipeillä keskelle kenttää. Yleispelaajakaksikko Tiitus Vuori (15 pinnaa) ja Daniel Heinonen (13) olivat Iskun kulmakivet joukkueet vahvoina hetkinä.

Lempo sai pelin edetessä syöttöönsä paremman jengan ja etenkin Vuorta saatiin pommitettua ajoittain hyvin pihalle. Sten Kruuda oli elementissään torjuntapelissä ja pelin jälkimmäisellä puoliskolla Lempon Tomi Rumpunen otti isoa roolia hyökkäyspelissä yhdessä Tuomas Sillanpään kanssa.

Pelin edetessä Isku sortui useammin hyökkäysvirheisiin ja Lempo sai tärkeitä jatkopallopisteitä, vaikka niissä pitkin peliä olikin hieman ongelmia.

- Tehtiin juttuja mitä sovittiin tosi hyvin tässä pelissä ja saatiin hiljennettyä pelaajat mitkä pitikin. Siinä oli mielestäni käännekohta, Lempo-valmentaja Marko Laakso sanoo ja viittasi Iskun Paavo Korhosen ja Heinosen vaihtokomennuksiin pelin edetessä.

- Virhesumaa ei tullut, vaikka Isku päästettiin usein pari pinnaa karkuun. Verkolla voitaisiin olla tylympiä, Laakso puolestaan viittasi jatkopallopeliin.

Lempon side out -peli kuitenkin mahdollisti pysymisen pelissä mukana ja erien lopuissa Lempo oli vahvempi. Hyvä esimerkki oli kolmannessa erässä Tommi Niemisen syöttövaihdosta tekemä ässäsyöttö 22-21-johtotilanteessa. Neljäs erä puolestaan repesi Iskun muutaman virheputkeen.

Lempon parhaana palkittiin 18 pinnaa tehnyt hakkuri Sillanpää, joka nosti tasoaan useamman pykälän viime viikonlopusta.

- Olihan se aika paljon parempaa kuin pohjoisessa, mutta ei ihan niin rentoa kuin pari viikkoa sitten. Mutta kaiken kaikkiaan oikein hyvä esitys lähtökohtiin nähden, itselläni vielä flunssa tuntui esityksessä. Onneksi pelitahti oli suht leppoinen.

Pelissä oli aistittavissa hyvää paikallistunnelmaa ja pientä sopivaa suukopua pelaajien välillä. Keltaisia kortteja kuitenkin nostettiin vain yksi.

- Tahdottiin oikeasti voittaa, fiilis nousi pelin aikana huomattavasti ja saatiin pidettyä se fiilis loppuun asti, Sillanpää kertoi.

- Oli kyllä paikallispelifiilistä, aina kiva vääntää Iskua vastaan, Arttu Lehtimäki tuumi.

Voitto pitää Lempon sarjassa kakkosena, tasapisteissä sarjakärki Kykyn kanssa, joka on pelannut kaksi peliä enemmän. Lempo matkaakin seuraaksi Kykyn vieraaksi.

- Se on se kovin koitos, mitä tässä sarjassa voi olla. Mennään katsomaan, millaista kyykeittoa Hannu on keittänyt, Lempon Laakso tuumii.

Avauskokoonpanot:

Lempo: Arttu Lehtimäki, Tomi Rumpunen, Tatu Härkönen, Tuomas Sillanpää, Joel Itänen, Sten Kruuda ja libero Jyri Niemi 
Isku: Niko Lintula, Tiitus Vuori, Siim Röömussaar, Paavo Korhonen, Daniel Heinonen, Antti Taponen ja libero Joni Veripää

Tulospalvelu

PALKINNOT

Lempon paras pelaaja: Tuomas Sillanpää
Iskun paras pelaaja: Tiitus Vuori
Lempon nälkäisin pelaaja: Arttu Lehtimäki

YLEISÖ:  127

PISTEET:

Lempo: Tuomas Sillanpää 18, Sten Kruuda 11, Tomi Rumpunen 10 
Isku: Tiitus Vuori 15, Daniel Heinonen 13, Siim Röömussaar 8

SEURAAVA PELI:

Lempo kohtaa ensi viikon lauantaina sarjan ykkössuosikki Kyyjärven Kykyn vieraskentällä, Isku pelaa ensi lauantaina Sampoa vastaan kotikentällään.

HAASTATTELUSSA ARTTU LEHTIMÄKI, TUOMAS SILLANPÄÄ JA MARKO LAAKSO

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Kuvat: Kari Kautto