Lempolle paikallispelivoitto vaikean alun jälkeen

10.12.2022

M1 RUNKOSARJA: LEMPO-VOLLEY – ISKU 3–1 (21–25, 25–22, 25–18, 25–22)

10.12.2022 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Lempo-Volleyn tiukka kahdeksan päivän ja kolme ottelun putki saatiin päätökseen lauantaina 10. joulukuuta paikallispelillä Rantaperkiön Iskua vastaan.

Peliruuhka näkyi vaikeana alkuna, mutta Lempo nousi takaa ohi ja voittoon erin 3–1 (21–25, 25–22, 25–18, 25–22). Kaikki pisteet pysyivät Lempäälässä ja Lempo jatkaa sarjakärjessä.

Nuori Isku tuli avauserään todella vahvalla sykkeellä. Kova syöttö vei vierailijan heti 4–1-johtoon. Vaikka Lempo nousikin pian johtoon, Iskun uhrautuva puolustuspeli ja rohkeät hyökkäyssuoritukset olivat myrkkyä.

Lempo painiskeli hyökkäysongelmien kanssa ja Iskun hyökkäykset puolestaan lipesivät usein Lempon torjunnasta vierailijan pisteiksi. Kun siihen lisättiin Iskun hyvä syöttö, eka erä meni tamperelaisille.

– Isku tuli alussa hyvin päälle ja pelasi tosi vahvasti, ja yllätti vähän meidät. Saatiin onneksi peli käännettyä, Lempon parhaana palkittu Jyri Niemi mietti.

Toisen erän Isku aloitti samalla höökillä ja oli jo vahvasti matkalla toiseen erävoittoon. 14–8-johdossa Iskun vastaanotto toimi kuin unelma ja Lempo teki helppoja virheitä. Tomi Rumpunen tuli Eemi Pölläsen tilalle Lempon kuusikkoon ja se piristi kotijoukkuetta. Peliin tuli myös hieman suukopua ja Rumpunen merkkautti keltaisen kortin.

Isku alkoi tekemään toisen erän loppupuolella virheitä, joita oli ensimmäiseen 1,5 erään oli tullut vain muutama, jos ollenkaan. Lempo pääsi peliin mukaan ja rutisti lopulta ohi tärkeään erävoittoon etenkin kohentuneen syöttöpelin ja Iskun virheiden myötä.

Lempo sai toisessa erässä alun käsijarruaan auki ja jatkoi kolmannessa vahvemmalla otteella. Lempo otti erän ohjat heti alussa ja pystyi hallitsemaan tilannetta. Torjuntapeli parani ja Lempo otti kolmoserään muutaman komean torjunnan.

Lempo repi eroa erän puolivälissä ja Isku aloitti vaihtoruletin. Lempon pyöritti ryhmäänsä, Tommi Nieminen, Ville Tuki ja Jani Liski tulivat hyvin sisään. Kolmas erä meni selvästi Lempolle.

– Rumpusen tulo rauhoitti vastaanottoa ja toi jämäkkyyttä kentälle. Eemi pelasi paremmin kuin viimeksi, mutta muuten joukkueen peli ei ihan toiminut alussa. Siitä se lähti kääntymään, saatiin syöttöä toimimaaan ja torjuntaa paremmaksi, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo kertoi.

Neljänteen molemmat palauttivat edelliserän alusta tutut seitsikkonsa. Isku piristyi, mutta Lempo onnistui torjunta- ja hyökkäysvoimallaan ottamaan eroa ja pakottamaan Iskun kahteen nopeaan aikalisään.

Iskulla hienon pelin pelannut hakkuri Ville Haapakoski ja kapteeni Petteri Friberg pitivät joukkuettaan pelissä mukana. Lempo pystyi hyökkäämään hieman monipuolisemmin, päävastuuta kantoivat Tuomas Sillanpää ja Tomi Rumpunen.

Isku teki neloserässä hienon nousun ja otti vielä johdon 17-15. Lempo ei kuitenkaan halunnut viivyttää peliä viidenteen erään ja nousi vielä takaa pelin voittoon. Sten Kruuda ja tuplavaihdosta tulleet Ville Tuki ja Jani Liski tekivät lopussa tärkeitä suorituksia ja pisteitä ja Lempo sai kairattua arvokkaan voiton.

– Isku pelasi tosi raikkaasti ekan erä. He syöttivät hyvin ja olivat scoutanneet meidän torjunnan ja puolustivat paljon. Ehkä heillä vähän loppui hyökkäyspäässä pelin loppua kohti, Alatalo arvioi.

Lempon parhaana palkittu Jyri Niemi oli iloinen voitosta ja omasta onnistumisestaan.

– Meni lopulta niin kuin piti. Ja olen kyllä tyytyväinen omaan tekemiseen, Niemi kertoi.

Lempo päättää syyskauden ensi lauantaina Karhulassa kärkipelissä sarjakolmosta KaVea vastaan.