Lempon kotivoittosaldo 30 sarjapistettä - Jymy kaatui vajaallakin rosterilla

5.3.2022

M1 RUNKOSARJA: LEMPO-VOLLEY – NURMON JYMY AKATEMIA 3-0 (25-13, 25-13, 25-19)

5.3.2022 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Lempo-Volley sinetöi runkosarjan kotipelien saldoksi täydellisen 10/10 voittoa ja 30 sarjapistettä, kun Nurmon Jymy Akatemia kävi vieraana runkosarjan viimeisessä kotipelissä lauantaina 5. maaliskuuta.

Hieman siipirikkoinen Lempo ei antanut normaalia ohkaisemman kokoonpanon haitata, vaan painoi kaasu pohjassa kotiyleisön iloski. Lempo otti voiton erin 3–0 (25–13, 25–13, 25–19) ja pysyy yhä runkosarjan kärkipaikalla, kun jäljellä on yksi peli.

– Tänään näytti siltä, miltä pitikin. Tiedettiin, että meillä on tässä pelissä etulyöntiasema ja näytettiin se toteen myös kentällä. Vaikka oli kokoonpano, jolla ei ole juurikaan treenattu, niin kulki ihan suunnitelman mukaan, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo purki peliä.

Nuoresta Jymystä ei ollut tällä kertaa lempääläisten haastajiksi. Arttu Lehtimäki aloitti pelin aivan kuten Iskua vastaan ja syötti Lempon johdossa ensimmäiselle aikalisälle tilanteessa 4-0.

Lempolla poissaolojen myötä Jani Liski nousi keskitorjujaksi ja Arttu Moisio yleispelaajaksi, hakkurin paikalla nähtiin ex-Jymy Joel Itänen. Kokoonpanossa oli yhdeksän pelaajaa.

Lempolla oli puolellaan hyökkäysylivoima: Jymy ei pystynyt millään vastaamaan Lempon hyökkäyspelin tehoihin ja puolestaan Lempon torjunta- ja puolustuspeli kesyti Jymyn hyökkäyspeliä melkolailla.

Niinpä kahdessa avauserässä Jymy jäi vaatimattomaan 13 pisteen saldoon molemmissa. Kolmas erä oli pitkän tauon jälkeen tasaisempaa, mutta loppua kohden Lempo erottui ja otti selvän voiton.

Arttu Moisio pelasi loistavan iltapuhteen ja suoritti joka osa-alueella vahvasti. Myös Jani Liski oli torjunta- ja syöttöpelissä vakuuttavassa vireessä. Helmenä toisen erän kaksi peräkkäistä komeaa torjuntaa. Rolle Jokela kävi kakkoserässä tekemässä kaksi pistettä hakkurina tuplavaihdosta ja tuli kolmoserään keskitorjujaksi.

– Se lähti heti alusta hyvin. Sai onnistumisia niin siitä oli hyvä jatkaa peliä eteenpäin. Kun oli ohut rosteri, ei tarvinnut stressata kuka tulee korvaamaan, Moisio kertoi.

Nurmosta tälle kaudella siirtynyt Itänen pelasi tällä kaudella harvemmin nähdyllä hakkurin paikalla ja hieman haparoivan alun jälkeen esitti kentän komeimmat lyönnit ja korkeimman pistemäärän 13. Hakkurin paikka ei ole toki Itäselle uusi, hän ihastutti viime kaudella juuri sillä paikalla Hakkarissa Jymy-paidassa ja on pelannut tällä kaudella Mestaruusliigaa Akaa-Volleyssa hakkurina. 

Jymy-valmentaja Markku Hautala yritti saada lukuisilla vaihdoilla muutosta peliin. Passarit Ville Larikka ja Ville Kivenmäki vuorottelivat läpi pelin, Larikka aloittaen ja Kivenmäki lopettaen. Hyökkäyspelissä Jymyltä ei noussut suuria pistemiehiä, parhaana Markus Tammela teki kahdeksan pinnaa mutta löi myös useamman kerran Hakkarin takaseinään.

Lempo pystyi esittämään tasapainoisen peli, eikä kolmannen erän tasaisempi alkupuolikaan saanut otetta herpaantumaan.

– Pelattiin aika rauhallisesti. Ja tuloksena 3–0 oli aika tärkeä tähän paikkaan, Moisio muistutti runkosarjan voittotaistelun kireyttä.

– Pelattiin vähillä virheillä, syöttö- ja vastaanottopeli toimi eikä annettu Nurmolle saumaa pelin rullaamiseen,  Alatalo arvioi kahden erän ylivoimaa.

– Kolmas erä oli kyllä hyvin hallussa, vaikka kaverilla oli hetkittäin momentumia.

Lempon kotisaldo oli runkosarjassa komea. Arttu Moisiolla on siihen syy.

– Miksipä ei pelattaisi kotona hyvin. Meillä on täällä aika hienot puitteet tehdä hommia ja paljon yleisöä katsomassa, joten eihän kotisalissa viitsi huonosti pelata.

Avauskokoonpanot:

Lempo: Arttu Lehtimäki, Tomi Rumpunen, Jani Liski, Joel Itänen, Arttu Moisio, Tatu Härkönen ja libero Jyri Niemi

Jymy: Ville Larikka, Simo Näkki, Ville Kauppinen, Markus Tammela, Osku-Eemeli Hautala, Aapo Huhtamäki ja libero Joona Antikainen

Tulospalvelu

PALKINNOT:

Lempon paras pelaaja: Arttu Moisio
Jymyn paras pelaaja: Joona Antikainen
Lempon nälkäisin pelaaja: Jani Liski

PISTEET:

Lempo: Joel Itänen 13, Arttu Moisio 11, Tomi Rumpunen 8

Jymy: Markus Tammela 8, Simo Näkki 6, Ville Kauppinen 5

YLEISÖ: 131

SEURAAVA PELI:

Lempon runkosarja päättyy 13.3. East Volleyn vieraana Savonlinnassa. Jymy pelaa 6.3. Sampoa vastaan kotisalissaan.

Haastattelussa Tuomas Alatalo, Arttu Moisio ja Jani Liski

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Kuvat: Kari Kautto