Lempo sai revanssin Jymystä ja pääsee voitto allaan Suomen cupin huippuotteluun

3.12.2022

M1 RUNKOSARJA: LEMPO-VOLLEY – NURMON JYMY AKATEMIA 3–0 (25–15, 25–20, 25–19)

3.12.2022 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Lempo-Volley sai lauantaina miesten 1-sarjassa sen, mitä kotipelistään halusi: Makean revanssin Nurmon Jymy Akatemiasta kotikentällä lopulta erin 3–0 (25–15, 25–20, 25–19).

Lempo oli kolme viikkoa sitten hävinnyt Jymylle vieraskentällä 2–3, joten se haluttiin hyvittää. Siinä Lempo onnistuikin, vaikka helpolla eivät pisteet Lempäälään jääneet.

Jymy haastoi Lempoa tiukasti ja aiheutti ajoittain isojakin vaikeuksia etenkin torjuntapelillään. Lopulta Lempo pystyi kontrolloimaan pelitapahtumia riittävästi eikä erämenetykisä tullut.

– 3–0-voitto lopulta aika selkeästi, joten pitää olla tyytyväinen, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo summasi.

Hän kuitenkin nostaa esiin Jymyn vahvan tekemisen, eränumerot etenkään avauserässä eivät aivan vastanneet pelitapahtumia.

– Nurmo taisteli hienosti ja laittoi meidät joka erässä ahtaalle. Tuovisen Jukan joukkueilla on aina ollut hyvä torjunta ja oltiin ajoittain vaikeuksissa.

Lempolta puuttui muutamia pelaajia, mutta Lempo sai laittaa kentälle hyvin vahvan avausseitsikon. Jymy puolestaan oli matkassa vain yhdeksällä pelaajalla, mutta tärkeimmät tähdet olivat matkassa. Lempon puolelta Eemi Pöllänen pääsi avaukseen ja Tuomas Sillanpää palasi hakkurin paikalleen oltuaan pois East-pelistä.

Jymyn vahvuudet olivat samat kuin Nurmohallissa: loistava torjuntapeli ja vahva hakkuripeli. Mutta kun kumpikaan ei ollut aivan samalla tasolla kuin viimeksi, kääntyi peli Lempolle. Jymy-hakkuri Alex Horn oli joukkueensa paras pistemies 13 täpällään, mutta Lempo-torjunta otti hänet myös muutaman kerran todella makeasti kiinni. Mikko Väliaho oli torjuntapelissä tutun hyvä ja napsi useamman kaapin ja lisäksi pari ässää.

– Verrattuna aiempaan Nurmo-peliin, ei taottu palloa aivan niin paljoa torjuntaan. Myös vastaanotto- ja puolustuspeli olivat inan parempia, Lempon parhaana palkittu Tuomas Sillanpää mietti eroja edelliseen kohtaamiseen.

Avauserä oli päivän kolmesta setistä selkeimmin Lempon heiniä. Tatu Härkösen pitkä syöttövuoro käänsi erän kotijoukkueelle. Härkösen arvo oli jälleen suuri, kun joka erässä Lempo sai hänen vaikeilla syöttövuoroillaan useampia pisteitä ja pääsi tekemään eroa.

Toinen erä meni jopa pienessä Jymyn johdossa ja hyvin tasaisena pitkään. 20 pisteen lähestyessä Jymy kuitenkin sortui suoriin virheisiin ja se päästi Lempon karkuun. Erän aikana Veeti Kosonen korvasi Pölläsen yleispelaajana ja Kosonen teki komean sisääntulon ja summasi viisi pistettä.

– Veeti tuli hyvin kentälle ja rauhoitti meidän vastaanottoa. Vastaanottopeli oli tänään tärkeä osa-alue, se parani loppua kohti ja saatiin sitä kautta kontrollia pelistä, Alatalo mietti.

Kolmas erä oli Lempolla hyvin hanskassa alusta asti, vaikka Jymy pysyi pitkään kintereillä. Ville Tuki tuli kesken erän passaamaan ja johdatti Lempon suoraan 3–0-voittoon.

Lempolta Simo Puttonen oli hyökkäyspelissä todella vahva ja teki 16 pistettä. Tuomas Sillanpää oli hyvä syöttö- ja torjuntapelissä ja hyökkäsi tutun tehokkaasti 11 pistettä. Kaikkiaan Lempo pelasi hyvin tasaisen ja tasapainoisen ottelun.

– Flunssajaksoa on takanapäin, ei ihan ole oma peli vielä sitä, mitä kolmisen viikkoa sitten. Parempaan päin mennään, Sillanpää kertoi hyviä uutisia ennen Suomen cupin Savo-ottelua.

Sten Kruuda korvasi Anssi Vesasen keskellä kahden erän jälkeen. Kentällä nähtiin todella laadukas keskariviisikko ja paljon komeita torjuntoja kummaltakin joukkueelta.

Lempolla syöttöpeli oli hyvin uomissaan. Sen nostivat esille myös Alatalo ja Sillanpää.

– Syöttötyöskentelyyn olen tyytyväinen ja hyökkäyspelissä oltiin edelliskohtaamista fiksumpia, päävalmentaja mietti.

– Syöttö oli ok-tasolla, kyllä sitä on viime viikot hinkattukin treeneissä, Sillanpää pohjusti.

Lempo jatkaa sarjan kärkipaikalla, Jymy putosi Pälkäneen voiton myötä sijalle yhdeksän.

Lempo jatkaa pelejään jo tiistaina itsenäisyyspäivänä upealla Suomen cupin pelillä. Puolivälierässä vastaan tulee liigajoukkue Savo Volley, joka puolustaa cupin mestarutta. Hakkarissa pelattavan pelin voittaja etenee final four -finaaliturnaukseen.

– Ei varmasti päästä silloin helpolla. Aika hyvin saadaan pelata, jos meinataan final fouriin mennä. Sitä lähdetään tietenkin hakemaan ja toivotaan kotiyleisön runsasta tukea, Alatalo kertoi.

Palkinnot:

Lempon paras pelaaja: Tuomas Sillanpää
Jymyn paras pelaaja: Mikko Väliaho
Lempon nälkäisin pelaaja: Veeti Kosonen

Pisteet:

Lempo: Simo Puttonen 16, Tuomas Sillanpää 11, Anssi Vesanen 8

Jymy: Alex Horn 13, Mikko Väliaho 12, Simo Näkki 7

Yleisö: 109

Seuraava peli:

Lempo kohtaa itsenäisyyspäivänä 6.12. Savo Volleyn Hakkarissa Suomen cupin puolivälierässä kello 16. Sarjapelit jatkuvat lauantaina 10.12. kotipelillä paikallisvastus Iskua vastaan. Jymy pelaa seuraavaksi 18.12. kotipelin Pälkänettä vastaan.

Avauskokoonpanot:

Lempo: Arttu Lehtimäki, Eemi Pöllänen, Tatu Härkönen, Tuomas Sillanpää, Simo Puttonen, Anssi Vesanen ja libero Jyri Niemi

Jymy Akatemia: Matias Lahtinen, Simo Näkki, Mikko Väliaho, Alex Horn, Osku-Eemeli Hautala, Aapo Huhtamäki ja libero Joona Antikainen

Pelihaastattelu

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Kuvat: Antti Raunio