Lempo otti puhtaan kotivoiton Karhulan Veikoista

6.11.2021

M1 RUNKOSARJA: LEMPO-VOLLEY – KARHULAN VEIKOT 3–0 (25-19, 25-19, 25-20)

6.11. Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Lempo-Volley otti miesten 1-sarjassa toisen kotivoittonsa putkeen ilman erämenetyksiä, kun KaVe kaatui 3-0 Hakkarissa.

Karhula aloitti pelin vahvasti ja nappasi 3-0-johdon. Kotkalaiset olivat avauserää pitkään kuskin paikalla hyvillä hyppysyötöillään, joilla saivat Lempon vastaanottoa irti. Lempon yleispelaaja Arttu Moisio oli pommituksen kohteena ja paransi alkuerässä peliään koko ajan.

KaVe meni parin pinnan etumatkalla 13 pisteeseen. Kun Lempo pääsi ensimmäisen kerran johtoon, ei se siitä luopunut vaan kaasutti saman tien karkuun. Erän härkä oli Lempo-hakkuri Tuomas Sillanpää peräti 11 pistettä.

Toinen erä oli kaavaltaan hyvin samanlainen avauserän kanssa, mutta Lempo otti johdon nopeammin. Erää sävyttivät KaVen useat verkkovirheet, jotka muutamassa tilanteesa päästivät Lempon pinteestä. 

Lempo toi 14-11-johdossa passariksi Ville Tuen ja hieman myöhemmin keskelle Rolle Jokelan. KaVe pääsi hetkelliseksi vielä iskuasemiin, mutta Lempon johto piti loppuun asti.

Kolmanteen erään Lempon kuusikkoon tuli yleispelaajaksi Tomi Rumpunen. Alkuerässä Arttu Moisio loukkasi hieman sormeaan ja hänet korvasi Itänen. KaVe oli vahva erien aluissa, niin myös kolmannessa.

Kotkalaiset pitivät pintansa aiempia eriä pidemään ja hankki 16-13-johdon hyvillä puolustuksilla ja Lempon hieman heikentyneellä hyökkäyspelillä.

Veeti Ahlfors tuli Lempolta hienosti syöttövaihtoon ja toi Lempon 14-16-tilanteesta tasoihin. KaVe sai vielä pallon pois, mutta Sillanpään ja Joel Itäsen todelliset viistopommit ja Rumpusen ässäsyöttö veivät Lempon kolmen pinnan etumatkalle.

Se riitti, kun Rumpusen syöttövuoro jatkui ja Lempo otti täydet kolme pistettä.

- Alussa vähän hötkyiltiin ja Tuomas piti meitä pystyssä. Mutta erien loput tulivat aika hyvin. Vastaanotto piti koko pelin aika kivasti, Lempo-valmentaja Marko Laakso kertoi.

- Ajatus oli peluuttaa aika lailla koko rosteria ja siinä onnistuttiin.

Sillanpää oli loistovireessä ja teki 21 pistettä.

- Sain nauttia hyvistä nostoista ja passeista, niin oli helppoa. Oli luottoa tekemiseen eri lailla kun alkukaudesta, Sillanpää kertoi.

Lempo jatkaa ensi viikolla tuplavieraspeleillä Rovaniemellä ja Oulussa.

Pelissä kokeiltiin ensimmäistä kertaa Solidsport-livelähetystä. Livessä oli ajoittain ongelmia hallin verkkoyhteyden vuoksi, mutta kolmanteen erään yhteys saatiin paremmin toimimaan. Automaattinen tulostaulu ei toiminut Solidsportin puolen ongelman vuoksi. Lempo pahoittelee liven teknisiä ongelmia, tästä saatiin paljon oppia ja voidaan parantaa jatkossa.

Avauskokoonpanot:

Lempo: Arttu Lehtimäki, Joel Itänen, Tatu Härkönen, Tuomas Sillanpää, Arttu Moisio, Sten Kruuda ja libero Jyri Niemi
KaVe: Matti Palonen, Luukas Leiniö, Anton Lepistö, Mikael Korhola, Henri Piipari, Atte Wilen ja libero Eetu Laitinen

Tulospalvelu

PALKINNOT

Lempon paras pelaaja: Tuomas Sillanpää
KaVen paras pelaaja: Matti Palonen
Lempon nälkäisin pelaaja: Arttu Moisio

YLEISÖ:  129

PISTEET:

Lempo: Tuomas Sillanpää 21, Arttu Moisio 6, Sten Kruuda 5, Joel Itänen 5
KaVe: Henri Piipari 11, Anton Lepistö 9, Mikael Korhola 3

SEURAAVA PELI:

Lempo matkaa ensi viikonloppuna pohjoiseen: lauantaina NaPa Rovaniemellä ja sunnuntaina Kisko Oulussa. KaVe pelaa viikon päästä sunnuntaina kotona Sampoa vastaan.

Haastattelussa Tuomas Sillanpää, Arttu Moisio ja Marko Laakso.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.