Lempolle toinen voitto kahteen peliin, Kiskolle ei jätetty pisteitä

15.10.2022

M1 RUNKOSARJA: LEMPO-VOLLEY – OULUN KISKO 3-1 (17-25, 25-22, 25-17, 25-18

15.10.2022 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Lempo-Volley jatkaa miesten 1-sarjassa sarjakärjessä yhdessä East Volleyn kanssa ja ilman pistemenetyksiä.

Lempo voitti kauden toisessa pelissään Oulun Kiskon kotikentällään 3-1 (17-25, 25-22, 25-17, 25-18).

Haastavan alun jälkeen Lempon ottelu oli hyvin nousujohteinen.

Lempo-Volleylla avauserä meni sekaisin jo ennen kuin se ehti alkaa. Harmiton kirjoitusvirhe aloitussyöttölomakkeessa kiepautti kuusikon niin, että Lempolla olisi ollut kaksi keskitorjujaa samaan aikaan etukentällä. Se ei olisi kovin pelitehokasta, joten päävalmentaja Tuomas Alatalo paikkasi tilanteen vaihtamalla Tatu Härkösen paikalle Veeti Kososen ja Kasimir Vuorisen paikalle Sten Kruudan.

Erän alku oli tasainen, mutta Kisko repäisi erän ratkaisseen johdon Aki Sorsan syöttövuorolla. Kuuden syötön putki muutti pelin 11-6-vierasjohtoon. Lempon avauserä oli muutenkin sekava ja täynnä erikoisia virheitä. Kisko puolestaan hyökkäsi tasaisella rintamalla ja syötti vaarallisesti. Niinpä avauserä oli selvästi vierasjoukkueen näytös.

Toiseen erään Lempo pääsi kuusikolla, jolla myös avauserä oli tarkoitus viedä loppuun. Se vapautti peliä heti ja Lempolla oli erässä koko ajan pieni hallinta. Molemmat tekivät paljon pisteitä torjunnan käsistä ja puolustajien huolimattomuuden avulla. LempollaTuomas Sillanpää hyökkäsi raskaalla kädellä.

Kisko pysyi sitkeästi iskuetäisyydellä lähes koko erän, mutta lopussa Lempo sai revittyä tarpeeksi eroa tasoitukseen.

Lempo paransi peliään kolmanteen erään ja hallitsi sitä alusta lähtien. Kisko virheili hyökkäyspelissä Lempoa enemmän ja kotijoukkue oli saanut vastaanottoaan avauserää parempaan kuosiin. Kolmikko Vuorinen-Simo Puttonen-Jyri Niemi teki laatutyötä.

Alkuerässä saatua johtoa Lempo pystyi varjelemaan koko erän ajan eikä Kisko päässyt aivan lähietäisyydelle kiusaamaan. Lempon Kasimir Vuorinen teki monta tärkeää ja taidokasta suoritusta hyökkäyspelissä.

Lempon peli parani illan edetessä. Neljäs erä oli jo melko selvästi lempolaisten hallintaa. Sillanpää syötti etumatkaksi 7-1 ja kaasu pysyi pohjassa eräpalloon asti. Kisko selvitti neljä ottelupalloa ja kaunisteli pistemääräkseen 18. Peli päättyi Tuomas Alatalon aikalisän jälkeen syöttövirheeseen.

Revanssin paikka tulee nopeasti, sillä joukkueet kohtaavat ensi lauantaina 22.10. Oulussa.

Avauskokoonpanot:

Lempo: Arttu Lehtimäki, Simo Puttonen, Tatu Härkönen, Tuomas Sillanpää, Kasimir Vuorinen, Anssi Vesanen ja libero Jyri Niemi

Kisko: Jussi Mäkinen, Otso Hakala, Aki Sorsa, Oskari Seppä, Jere Salmela, Leevi Alajärvi ja libero Petteri Kiilunen