Lempon syöttöralli jätti Kuortaneen nollille: "Jaksettiin vääntää koko ajan"

20.11.2022

M1 RUNKOSARJA: LEMPO-VOLLEY - KUORTANE 3-0 (25-17, 25-11, 25-15)

20.11.2022 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Lempo-Volley palasi miesten 1-sarjassa voittokantaan yhden tappion jälkeen sunnuntaisessa aamupäiväpelissä. Lempo jätti Kuortaneen Murikat vaille mahdollisuuksia ja piti kaikki kolme sarjapistettä kotonaan erin 3–0 (25–17, 25–11, 25–15). Lempo johtaa sarjaa.

– Yleensä on pelin jälkeen joku osa-alua, joka vähän harmittaa. Tänään ei kyllä ollut, oli kivaa katsoa. Ekassa erässä muutama tyhmä virhe, mutta jaksettiin vääntää koko ajan, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo summasi.

Jo kello 12 alkaneessa pelissä nousi yksi osa-alue esiin aivan erityisesti: Lempon mahtava syöttöpeli.

Kuortaneen joukkue on tunnettu huikeana syöttöjoukkueena, joka parhaana päivänä paukuttaa hyppysyötöillään vastustajan kuin vastustajan nurin. Lempolla oli muistissa vuoden takainen Lempäälän-peli, kun Kuortane nuiji Lemposta 3-1-voiton juuri painavilla syötöillään.

Tällä kertaa sävel oli täysin päinvastainen. Lempo-Volley esitti niin vahvaa syöttöpeliä, jolla Kuortaneen vastaanotto mureni palasiksi ja Lempon torjunta kiitti sen jälkeen useilla torjunnoilla.

Tarkkaa tilastoa ei ole, mutta Lempon ässämäärä oli reilusti päälle kymmenen. Etenkin toinen erä, jossa Kuortane jäi 11 pisteeseen, oli lempolaisten syöttönäytös. Vuorollaan Lempon syöttäjät pääsivät juhlimaan päätyviivan takaa eikä Kuortaneen valmentajan Oskar Muurisen vaihtorallikaan auttanut.

– Aamutreeneissä usein syöttö kulkee ja ehkä se sitten auttoi, kun peli oli aika samoihin aikoihin, Lempon parhaana palkittu keskitorjuja Sten Kruuda tuumi.

– Ei ollut syöttö mitenkään erityisenä teemana tänään. Alkusyksyn on ollut tyypillistä, että on tullut vähän liikaa virheitä syötössä. Tänään oli hyvä kontrolli. Aamutreeneissä niihin on keskitytty, ehkä se alkamisajan myötä sitten osui kohdalleen, Alatalo arvioi.

Kuortane lähti peliin harvinaiselle kahden passarin systeemillä, jossa Ville Kuukasjärvi ja Juho-Markus Puhakka olivat etukentällä hyökkäysvastuussa ja takakentällä jakoivat passia. Kolmanteen erään yleispelaajana aloittanut Aaro Paananen siirtyi hakkuriksi.

Lempon kapteeni ja libero Jyri Niemi teki komean paluun pelikentille kuukauden loukkaantumisen jälkeen. Lempon rosteria auttoi, kun kokenut kaarti Niemi, Simo Puttonen, Anssi Vesanen, Sten Kruuda ja Tomi Rumpunen palasivat rosteriin ja kaikki heti avauskokoonpanoon. Niinpä yleispelaaja Kasimir  Vuorinen sai huilivuoron.

Koko peli oli Lempon vahvaa hallintaa. Kuortane sai yksittäisille syöttövuoroilla horjutettua Lempon nostoa hetkellisesti, mutta pian tilanne taas tasaantui Lempon eduksi.

Kuvaavaa on, että Lempon neljä parasta pistemiestä Kruuda, Rumpunen, Puttonen ja Tuomas Sillanpää tekivät kaikki kahdeksan pistettä. Lempon passari Arttu Lehtimäki pääsi jakamaan passia tasaisesti. Lempon torjunta pääsi Kruudan johdolla juhlimaan, kun Kuortane joutui hyökkäämään vaikeista paikoista Lempon vahvojen syöttöjen jälkeen.

– Oli kyllä verkolla tänään helppo torjua, kun kaverin vastaanotto oli usein rikki. Se kyllä auttoi paljon, Kruuda tuumi.

Tukevat johdot erien lopuilla mahdollistivat Lempolle myös rosterin pyörittämisen. Jani Liski ja Eemi Pöllänen tulivat erien kuluessa tehokkaasti kentälle ja Ville Tuki syötti useamman ässän. 

Keskipäivällä alkanut peli ei jähmettänyt Lempoa, mutta Kuortaneen porukka ei ollut aivan valmiina. Vierasjoukkueen kenttään jäi nuorelle joukkueelle harvinaisesti useampi helppo pallo etenkin liberon puuttuessa takakentältä.

– Ei ollut vaikutusta alkuajalla meille. Silloin kun pilli viheltää, ollaan valmiita. Sekin auttoi, ettei ollut kauden ensimmäinen kello 12 alkanut peli, Simo Puttonen tuumi.

Lempon kausi jatkuu Savonlinnassa ensi lauantaina kärkipelillä East Volleyta vastaan. Se 1-sarjan joukkue, jolla on paras pistekeskiarvo joulukuun alussa, pääsee Suomen cupin ja kohtaa hallitsevan cupin mestarin Savo Volleyn. Todennäköisesti cup-paikka ratkotaan ensi lauantaina Savonlinnassa Eastin ja Lempon kesken. 

– Hyvillä mietteillä Savonlinnaan, siellä on aina mukava käydä. Katsotaan, onko Moisio Arttu oppinut mitään uutta Savonlinnassa, Puttonen mietti.

Pelihaastattelu

Haastattelussa Lempon Tuomas Alatalo, Sten Kruuda ja Simo Puttonen

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Avauskokoonpanot:

Lempo: Arttu Lehtimäki, Tomi Rumpunen, Anssi Vesanen, Tuomas Sillanpää, Simo Puttonen, Sten Kruuda ja libero Jyri Niemi

Kuortane: Ville Kuukasjärvi, Samuel Salminen, Matti Köykkä, Juho-Markus Puhakka, Aaro Paananen, Joona Lahtinen ja libero Paavo Ristiniemi

Palkinnot:

Lempon paras pelaaja: Sten Kruuda
Kuortaneen paras pelaaja: Ville Kuukasjärvi
Lempon nälkäisin pelaaja: Simo Puttonen

Pisteet:

Lempo: Simo Puttonen 8,  Sten Kruuda 8, Tuomas Sillanpää 8, Tomi Rumpunen 8

Kuortane: Samuel Salminen 5, Aaro Paananen 4, Ville Kuukasjärvi 4

Yleisö: 133

Seuraava peli:

Lempo kohtaa East Volleyn lauantaina 26.11. kärkipään pelissä Savonlinnassa. Kuortane pelaa 27.11. Iskua vastaan kotikentällään.  

Kuvat: Kari Kautto