Kyyjärven Kyky on 1-sarjan mestari kultaisessa erässä - Lempolle hopeaa

3.4.2022

M1 TOINEN FINAALI: LEMPO-VOLLEY - KYYJÄRVEN KYKY 3–0 (25–19, 29–27, 28–26), KULTAINEN ERÄ 16–25

3.4.2022 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

OTTELUSARJAN TULOS: Kyky mestari voitoin 2–1

Kyyjärven Kyky on 1-sarjan mestari ja saa anoa liigapaikkaa. Lempo voitti toisen finaalin 3–0 ja ottelusarja meni kultaiseen erään. Kyky voitti sen 25–16.

Lempo-Volley onnittelee Kykyä mestaruudesta ja kiittä upeasta ja hienosta sarjasta. Lempo-Volleyn kausi päättyi hopeaan.

Otteluraportti

Peli lähti vierasjoukkue Kykyn pienoisessa hallinnassa. Joukkue oli saanut selvästi hyvät fiilikset lauantain voitosta mukaan pelin alkuun. Lempolla Joel Itänen jatkoi hakkurina ja Simo Puttonen yleispelaajana. Kyky otti toiseksi yleispelaajaksi yllätyskortin, kun Henrik  Heinänen oli staffin puolella. Avauspelissä kokoonpanosta poissa ollut Miko Kostamo nostettiin avaukseen.

Itänen oli pelin alussa Lempon näkyvin hahmo. Kykyllä Aivars Petrusevics teki sitä, miksi hänet Kyyjärvelle hankittiin ja tehoili jopa torjunnan yli pisteitä.

Kun Lempo pääsi avauserässä johtoon, se painoi kaasua ja meni erävoittoon. Loppuerä meni vierasjoukkueen hyökkäysvirheisiin.

Toisen erän alku oli lähes toisinto avauserästä ja Kyky hallitsi muutamalla pisteellä. Mikko Väliahon pitkä syöttövuoro näytti jo ratkaisseen erän ja Kyky johti 15–10. Lempolla kesti hetki päästä peliin mukaan, mutta joukkue kaivoi itsensä tasoihin upeasti kannustaneen kotiyleisön tukiessa 21–21. Lempo selvitti kolme Kykyn eräpalloa, lopulta Lempon toinen toi ratkaisun ja 2–0-tilanteen jatkopalloilla 29–27.

Lempo tuli pitkältä tauolta hivenen terävämmin ja otti ensimmäisen kerran alkuerästä pienen johdon. Kyky vaihtoi Kostamon Jaakko Aninkoon ja hakkuri Olli Saarenmaan Aatu Pölläseen.

Erä eteni pitkään Lempon parin pisteen johdossa, mutta Lempo ei saanut omilla pisteillä eroa kasvatettua. Niinpä Kyky nousi tasoihin ja ohi 20 pisteen päällä. Erän loppu oli kakkoserän uusinta, kun Lempo vei erävoiton jatkopalloilla.

Niinpä Lempo voitti 3–0 varsinaisen toisen finaalin ja tasoitti voitot 1–1. Niinpä mestaruus ratkottiin kauden upean huipennuksen arvoisesti kultaisessa erässä.

Kultainen erä alkoi Lempolta komeasti ja johto oli 4–2. Sitten asteli syötämään Kykyn Mikko Väliaho ja käytännössä ratkaisi mestaruuden. Väliahon syöttövuorolla Kyky meni johtoon 9–4 ja keskitorjuja syötti kolme ässää.

Siitä takaa-ajoasemasta Lempo ei enää elpynyt. Ero pysyi hetken samana, mutta lopun lähestyessä ero repesi. Kyky pystyi pitämään pelinsä kasassa ja juhli mestaruutta ja liigapaikkaa 25–16.

– Harmitus on erittäin suuri. Olen älyttömän ylpeä joukkueestani, miten nuostiin taisteluun mukaan tässä sarjassa. Lopputulos on katkeran suloista kalkkia, syöttö-vastaanotto hävittiin viimeisessä ratkaisevassa erässä, ja sitä kautta Kyky ansaitsi selvästi voittonsa, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo kiitteli joukkuettaan ja onnitteli Kykyä.

Lempo-Volley onnittelee suuresti Kykyä mestaruudesta ja liigapaikasta. Finaalisarja oli upea ja arvoisensa päätös hienolle kaudelle. Hopea on Lempo-Volleyn seurahistorian paras saavutus ja kausi isossa kuvassa upea, aivan viimeinen silaus jäi uupumaan.

Iso kiitos vielä upealle yleisölle, Hakkari oli aivan täynnä ja katsomossa pyydettiin tiivistämään useasti. Kultaisen erän alun Lempo! Lempo! -huudot ja koko pelin mahtava tunnelma oli upea. Kiitos myös Kykyn faneille! Ottelun virallinen yleisömäärä oli 550, joka on Lempo-Volleyn seuraennätys!

– Enpä olisi Lempäälään 1-sarjaantullessani, että pääsen kokemaan täällä tällaisia uskomattoman upeita urheilutapahtumia, mitä tämä finaali ja välierä olivat. Finaali ja välierä olivat aivan huikeita kokemuksia omalla valmentajauralla, ja olen nähnyt paljon. Tämä antaa paljon intoa kokea ensi kaudella vastaavaa ja laittaa ehkä se viimeinen pykälä paremmaksi, Alatalo mietti.

– Tämä oli aivan loistava joukkue, jossa oli mahtava yhteishenki. Puhallettiin yhteen hiileen koko kausi ja se näkyi kauden aikana. Oli kokonaisuudessa upea kausi, oli hienoa olla mukana, Lempon Tomi Rumpunen kertoi ajatuksistaan.