Keskinäinen treenipeli päätti Lempon kovan treeniviikon: "Pitää olla tyytyväinen, miten on paiskittu hommia"

27.8.2022

M1 HARJOITUSOTTELU: LEMPO-VOLLEY 1 - LEMPO-VOLLEY 2 4–0 (25–12, 25–15, 25–21, 25–22). 

27.8.2022 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Kokoonpanot

Lempo 1: Avaus: Arttu Lehtimäki, Simo Puttonen, Tatu Härkönen, Tuomas Sillanpää, Eemi Pöllänen, Anssi Vesanen ja libero Arttu Hokkanen. Vaihdossa alussa Ville Tuki ja Tommi Nieminen

Lempo 2: Kalle Nieminen, Veeti Kosonen, Veikko Mähönen, Aki Tuomivaara, Tomi Rumpunen, Eetu Rantanen ja  Atte Korkola (libero). Vaihdossa Niko Montonen.

Lempo-Volley päätti leirihenkisen perjantai–lauantai-jakson lauantain keskinäiseen harjoituspeliin. Perjantaina aloitettiin treenipelillä Akaa-Volleyta vastaan, lauantaina pidettiin aamuharjoitukset ja joukkue edusti yhdessä Lempon naisten 1-sarjajoukkueen kanssa Ideaparkissa Lentopallo goes Ideapark -tapahtumassa päivällä. Sen jälkeen keskinäinen treenipeli vielä päälle.

Aivan kaikkia pelaajia Lempo ei mukaan lauantain peliin saanut, mutta kuitenkin 17 pelaajaa oli kahden joukkueen yhteisrosterissa. Rosteri jaettiin Lempo 1 ja Lempo 2 -joukkueisiin, 1-joukkue oli lähes sama, joka avasi perjantaisen Akaa-pelin. 

Perjantaihin verraten mukaan olivat tulleet armeijasta lomille päässyt Niko Montonen, nuoret Atte Korkola, Kalle Nieminen, Aki Tuomivaara ja Arttu Hokkanen, konkari Tomi Rumpunen, harjoitusvahvuudessa mukana oleva Eetu Rantanen ja Lempon A-pojista keskitorjuja Veikko Mähönen.

Tuomas Alatalo peluutti ykkösryhmää ja Kari Nieminen kakkosryhmää. Kaksi avauserää mentiin samoilla joukkuejaoilla, jonka jälkeen ryhmiin tehtiin pieniä muutoksia.

Lempo 1 otti odotetun voiton erin 4–0 (25–12, 25–15, 25–21, 25–22). Kaksi avauserää olivat selviä, kokoonpanojen sekoittamisen jälkeen kaksi viimeistä erää selvästi tasaisemmat.

Pelaajista Arttu Hokkanen pääsi pelaamaan avauspelinsä Lempon edustuksessa. Hän esiintyi edukseen 1-joukkueen takakentälle, laadukas treenikesä ja alkusyksy näkyivät positiivisena tekemisenä. Alatalo pyöritti passareita Lehtimäkeä, Tukea ja Niemistä aktiivisesti. Niinpä koko passarikolmikko sai paljon tärkeää peliaikaa. Lehtimäki pelasi neloserän 2-ryhmän passarina.

Veeti Kosonen urakoi sekä 1- että 2-joukkueen puoliskoilla ja pelasi yleispelaajan lisäksi hakkurina. Kosonen esitti rohkeaa hyökkäyspeliä ja sai paljon maukkaita onnistumisia. 

Peli oli tärkeä etenkin nuoremmalle pelaajakaartille, jolle kovan tason pelit ovat vielä vähissä. Alkukauden tiukasti 1-sarjan kanssa harjoitelleet Tuomivaara, Korkola ja Hokkanen saivatkin osoittaa oppejaan.

Kokeneemmasta kaartista Tomi Rumpunen avasi pelikautensa 2-joukkueen riveissä ja osoitti tuttua hyökkäystaitoa vaikeissakin paikoissa. 

Päävalmentaja Tuomas Alatalo oli tyytyväinen treeniviikkoon.

– On ollut kova viikko, ollaan treenattu kovaa. Pitää olla tyytyväinen, miten on paiskittu hommia. On ollut pelinomaisia treenejä ja pari peliä. Peli on mennyt eteenpäin ja näin ollen tämä viikko on ajanut hyvin asiansa, Alatalo tuumi.

Päivän pelistä nousi esiin muutama positiivinen asia ja pelaajaesitys.

– Tänään opittiin syöttämään vähän paremmin kuin Akaa-pelissä. Se oli paljon parempaa. Kososen Veeti oli tosi hyvä tänään, vahvan hyökkäyspelin lisäksi vastaanottopeli toimi. Hokkasen Artusta tulee vielä hyvä libero, ei jännitä ja on rauhallinen.

Veeti Kosonen pelasi viikonloppuna ensimmäiset pelinsä uudessa pelipaidassa.

– Onhan siinä omassa tekemisessä. Fysiikka toimii hyvin, vielä pitää saada toistoja alle. Oli kivaa päästä viikonloppuna pelaamaan. Viime kaudella en päässyt paljoa armeijan takia pelaamaan, joten oli kiva leikkiä lentopalloilijaa, Kosonen mietti.

Lempo jatkaa treenipelejään ensi viikon torstaina 1.9. Hakkarissa. Silloin vastaan tulee hallitsevan Suomen mestari VaLePa.