Lempo avasi vuoden voitolla – Färsaarten Mjølnir antoi Lempolle arvokasta kansainvälistä kokemusta

5.1.2023

KANSAINVÄLINEN YSTÄVYYSOTTELU: LEMPO-VOLLEY – MJØLNIR 3–1 (25–23, 20–25, 25–23, 25–6)

5.1.2023 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Game report in English

Lempo-Volley sai kansainvälisiä vieraita Färsaarilta asti, kun maan mestari Mjølnir saapui ystävyysotteluun Lempäälään vuoden 2023 ensimmäisessä ottelussa. Ottelu oli Lempo-Volleyn seurahistorian ensimmäinen kansainvälinen ottelu. Siitä tuli tiukkojen vaiheiden jälkeen Lempolle komea voitto erin 3–1 (25–23, 20–25, 25–23, 25–6).

– Ihan hyvä kevätkauden aloitus. Saatiin hyvään paikkaan harjoituspeli ennen sarja-avausta Pälkänettä vastaan ja saadaan siihen vähän tuntumaa. Pitää kiittää Rumpusen Tomia, että saatiin mahdollisuus nähdä millaista tasoa on Suomen ulkopuolella, Lempon parhaana palkittu Tommi Nieminen kertoi pelin jälkeen.

– Oli mielenkiintoinen vastus. Arvioisin, että heidän kuusikkonsa on oikein hyvää Suomen 1-sarjatasoa. Taso putosi sitten vaihtopenkillä jonkin verran. He puolustivat ja torjuivat laadukkaasti, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo arvioi vastustajaa.

– Meiltä oli tänään kauden heikoin peli. Oli tärkeää, että saimme sunnuntaita varten tämän pelin alle, Alatalo mietti omasta suorituksesta.

Avauserässä Lempo haki pelivirettään joulutauon jälkeen. Paluu pelirytmiin otti aikansa ja vierasjoukkue Mjølnir oli alussa paremmassa vedossa. Etenkin färsaarelaisten syöttö- ja torjuntapeli oli varsin mallikasta. Lempon hyökkäys ja puolustus olikin vaikeuksissa Mjølnirin tehokkaiden ja ulottuvien keskitorjujien Johan Arni Elisson Wangin ja Páll Heðin í Grundin kanssa.

Avauserässä Lempo sai koneensa käyntiin yleispelaajien Tomi Rumpusen ja Kasimir Vuorisen voimin. Lempo nousi takaa ensin tasoihin ja lopulta erävoittoon. Passari Ville Tuki päätti erän ässään.

Toisessa erässä Lempo oli heti alusta asti vaikeuksissa Mjølnirin vaikean syötön kanssa. Paha leija jähmetti Lempon vastaanoton eikä hyökkäyspelikään toiminut. Lempo sortui isoon määrään syöttö- ja hyökkäysvirheitä. Niinpä Mjølnir repi heti erän alussa selvän johdon, joka oli parhaimmillaan yhdeksän pistettä. Lempo sai sitä hieman kaunisteltua lopussa, mutta erävoitto oli vierasjoukkueelle selvä.

Kolmanteen erään Lempo vaihtoi yleispelaajat, kentälle tulivat Simo Puttonen ja Tommi Nieminen. Mjølnirin kaksikko libero Simun Poulsen ja yleispelaaja Olavur Johannessen vastasivat hyvästä vastaanottopelistä. Argentiinalainen hakkuri Cristian Imhoff ja todella kimmoisa kolumbialainen yleispelaaja Cristian Barrios puolestaan tekivät paljon hyökkäyspisteitä. Joukkueen sydän oli kapteeni ja passari Thorvald Danielsen.

Erä eteni samalla kaavalla, Mjølnir aloitti terävämmin ja meni erässä johtoasemaan. Lempon syöttöpeli takkusi ja Barrios hakkasi pisteitä vaikeista paikoista. Lempo teki tuplavaihdon, kun Ville Tuki ja Jani Liski tulivat kentälle. Lempo aloitti nousunsa hiljalleen. Sten Kruuda torjui Lempo ensi kerran johtoon 23–22 ja Tommi Nieminen päätti erän ässäsyötöllä.

Neljänteen erään Lempolla Veeti Kosonen tuli yleispelaajaksi ja Mjølnir teki useamman vaihdon. Vierasjoukkue toi kentälle paljon nuoruutta ja erä oli selvästi Lempon hallintaa alusta asti. Lempon syöttö toimi ja Mjølnir sortui virheisiin. Veeti Kososen pitkä syöttövuoro vei Lempon 20–5-johtoon.

–  Meidän peli oli hieman tahmea. Mjølnir haastoi hyvin ja oli niskan päällä, kun meillä peli sakkasi. Loppua kohti parannettiin ja he antoivat lepoaikaa ykkösmiehille, mikä näkyi, Lempon Nieminen arvioi.

Mjølnirin avauskokoonpano oli todella laadukas ja joka pelipaikalta löytyi hyviä pelaajia, etenkin hakkuri Imhoff, passari Danielsen, keskitorjuja Elisson Wang ja yleispelaaja Barrios voisivat pelata Suomenkin liigaa.

Lempolta esiin nousivat vaihtopelaajat parhaana palkittu Tommi Nieminen, Ville Tuki, Jani Liski ja  Veeti Kosonen.

– Ihan ok peli ja pysyi oma tekeminen kasassa. Vähillä virheillä ja muutama hyvä onnistuminen, Lempon Nieminen mietti.

– Vaihtopelaajat olivat meillä tänään pelin parasta antia, he toivat tullessaan hyvää tekemistä ja menoa kentälle, Alatalo kiitteli.

Lempo merkkautti tiukkojen ja haastavien vaiheiden ja helpomman neloserän jälkeen 3–1-voiton historiansa ensimmäisestä europelistä. Kiitos Mjølnirille vastuksesta ja onnea Suomen-kiertueen muihin peleihin!

Lempo jatkaa pelejään sunnuntaina Pälkäneellä.

– Pitää parantaa pelaamista Pälkänettä vastaan, luulen että tämä taso ei riitä silloin voittoon. Saadaan vielä yhdet treenit alle ja eiköhän voitto sieltäkin kairata, Nieminen uskoo.

Palkinnot:

Lempon paras pelaaja: Tommi Nieminen
Mjølnir paras pelaaja: Cristian Barrios

Yleisö:  113

Seuraava peli:

Lempo pelaa sunnuntaina 8.1. sarjapelin Pälkäneen Luja-Lukkoa vastaan. Mjølnir pelaa Pirkanmaa-kiertueen ja kohtaa perjantaina Pälkäneen ja sunnuntaina Iskun,

Avauskokoonpanot:

Lempo: Arttu Lehtimäki, Kasimir Vuorinen, Anssi Vesanen, Tuomas Sillanpää, Tomi Rumpunen, Sten Kruuda, libero Jyri Niemi

Mjølnir: Thorvald Danielsen, Johan Arni Elisson Wang, Olavur Johannessen, Cristian Imhoff, Cristian Barrios, Páll Heðin í Grund, libero Simun Poulsen

Kuvat: Antti Raunio