Lempo-Volley on miesten 1-sarjan mestari 2022-23

1.4.2023

M1 2. FINAALI: LEMPO-VOLLEY – OULUN KISKO 3–0  (25–23, 25–23, 25–19)

1.4.2023 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

OTTELUSARJAN TILANNE: Lempo on mestari voitoin 2–0

Lempo-Volley voitti miesten 1-sarjan mestaruuden kaudella 2022–23. Toisessa finaalissa Lempo voitti Oulun Kiskon 3-0 (25–23, 25–23, 25–23) ja pääsi juhlimaan mestaruutta kotiyleisön edessä Hakkarin liikuntahallissa otteluvoitoin 2–0.

Ottelupallon päätti keskitorjuja Sten Kruuda. Kruuda on ollut koko yhdeksän vuoden taipaleen Lempon ja LeKin sopimuspelaaja, joten mestaruuspallon päättäjä oli juuri oikea mies.

Sen jälkeen juhlat alkoivat Hakkarissa alkoi juhlat. Ensin Kiskolle jaettiin hopeamitalit ja Lempolle kultaiset. Mestaruuspokaalia nostivat ylös ensimmäisenä yhdessä Lempo-kapteeni Jyri Niemi ja manageri Juha Raunio.

– Lupaus lunastettiin, tämä oli kaikkien aikojen paras Lempo-joukkue, joka luvattiin koota. Tämä oli suvereeni kausi, yksi tappio. Joukkueen vahvuus on henkinen kovuus ja hyvä henki sekä laajat hartiat, Lempon manageri Juha Raunio kertoi joukkueesta.

– Hatunnosto Kiskolle, ei todella tullut luovuttaneena Hakkariin ja laittoivat todella ahtaalle. Ehkä se avauserä oli meidän kausi pienoiskoossa. Kun on vähän vaikeampaa, niin kasataan itsemme ja noustaan taas uudelle tasolle. Hieno joukkue! Tästä ryhmästä kertoo parhaiten tämän viikon kuusikkotreenit. Erät kuusikon ja varjon kesken olivat 3–3 ja 4–2. Se kertoo, miten kova materiaali meillä on, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo kertoi.

– Ottelupallossa tuntui, että nyt on meidän hetki. Tätä on odotettu. Annoin siihen lyöntiin kaiken mitä kropasta lähti. Sanoin Artulle, että anna se passi tähän, Lempon Sten Kruuda muistelu ottelupalloa.

– Tämä on koko joukkueen voitto. Laaja porukka ja jokainen pelaaja oli tärkeä. Kauden aikana nähtiin, että jokaisella oli paikkansa ja arvonsa. Tällaista tulosta ei voi saavuttaa, ellei koko joukkue ole todella kova, Lempon Jani Liski kertoi.

Ottelun avauserä oli lähes toisinto siitä, mihin jäätiin Oulussa neloserässä. Kisko aloitti pelin loistavasti: vastaanotto oli rautaa ja syöttö puri hyvin. Lempolla oli edellispelin tavoin haasteita hyökkäyspelissä ja Kisko johti 20–14. Lempo otti erässä Anssi Vesasen ja Simo Puttosen paikalle Tuomas Sillanpään hakkuriksi ja Tomi Rumpusen yleispelaajaksi.

Lempo esitti taas upean nousun ja kuuden pisteen takaa kaivoi arvokkaan erävoiton. Kasimir Vuorinen oli saanut hyökkäyspelinsä tutuille uomille ja teki tukun isoja pisteitä. Loppuerästä Lempon syöttö ja torjunnat, etenkin Tatu Härkösellä, olivat Kiskolle myrkyllisiä. Lopulta Vuorinen päätti yli puoli tuntia kestäneen erän Lempolle.

Toinen erä oli taas täysin päinvastainen kuin avauserä. Lempo sai avauserän noususta hyvän menon päälle ja otti johdon heti alussa. Hyökkäyspeli toimi mukavasti ja vaikka Kisko pelasi myös vahvasti, Lempo otti saman 20–14-eron.

Kisko teki toimivan tuplavaihdon, kun Oskari Seppä tuli hakkuriksi ja Mikael Kyllönen passariksi. Seppä otti torjunnan ja syötti ässän ja aloitti Kiskon kirin. Oululaiset pääsivät parhaillaan pisteen päähän 23–22, mutta Lempo kesti erän loppuun asti Kiskon rynnistyksen. Jälleen Vuorinen päätti hienolla nelospaikan hyökkäyksellä erän kotijoukkueelle.

Pitkän tauon jälkeen Lempo otti pelin hallinnan heti alusta. 6–1-johto oli alkusoittoa lopputulokselle. Erä pysyi lempääläisten hallinnassa, vaikka Kisko hieman eroa sai kirittyä.

Kisko onnistui viedä kaksi ensimmäistä ottelupalloa, mutta kolmas toi Lempolle mestaruuden.

Mestaruus on Lempon historian ensimmäinen. LeKi nousi 1-sarjaan kaudelle 2014–15, finaalipaikka oli kaikkiaan organisaatiolle kolmas. Lempolle seurana kausi oli neljäs 1-sarjassa.

Mestaruudella Lempo etenee liigakarsintoihin, joissa vastassa on Mestaruusliigan viimeiseksi jäänyt Kyyjärven Kyky. Liigakarsinnat pelataan paras viidestä -systeemillä, eli kolmella voitolla saa oikeuden hakea ensi kaudeksi liigapaikkaa. Ottelusarja alkaa keskiviikkona 5.4. Kyyjärvellä.

Kiitos Kiskolle kovatasoisesta ja rehdistä finaalisarjasta!

Lempon mestarijoukkue: Anssi Vesanen, Niko Montonen, Tomi Rumpunen, Kalle Nieminen, Sten Kruuda, Jyri Niemi, Tommi Nieminen, Veeti Kosonen, Kasimir Vuorinen, Simo Puttonen, Tuomas Sillanpää, Tatu Härkönen, Ville Tuki, Arttu Lehtimäki, Veeti Ahlfors, Jani Liski, Eemi Pöllänen, Arttu Hokkanen, Tuomas Alatalo, Marko Laakso, Kari Nieminen, Juha Raunio, Antti Raunio, Reijo Jakovuori, Jarno Nyström, Arto Stenman, Jorma Lötjönen ja Jukka Virtanen.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Palkinnot

Lempon paras pelaaja: Kasimir Vuorinen
Kiskon paras pelaaja: Jussi Mäkinen

Pisteet

Lempo: Kasimir Vuorinrn 14, Tomi Rumpunen 11, Tuomas Sillanpää 11

Kisko: Otso Hakala 15, Markus Tammela 10, Jere Salmela 9

Yleisö:  488

Seuraava peli:

Lempo pelaa liigakarsinnoissa Kyyjärven Kykyä vastaan. Ensimmäinen peli keskiviikkona 5.4. Kyyjärvellä.

Avauskokoonpanot:

Lempo: Arttu Lehtimäki, Kasimir Vuorinen, Tatu Härkönen, Anssi Vesanen, Simo Puttonen, Sten Kruuda ja libero Jyri Niemi

Kisko: Jussi Mäkinen, Otso Hakala, Elmeri Kaksonen, Markus Tammela, Jere Salmela, Leevi Alajärvi ja libero Petteri Kiilunen

Kuvat: Kari Kautto