Lempo otti Pirkanmaan herruuden itselleen Pälkäne-voitolla

4.12.2021

M1 RUNKOSARJA: LEMPO-VOLLEY - PÄLKÄNEEN LUJA-LUKKO 3-1 (25-19, 25-19, 20-25, 25-21)

4.12. Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Lempo-Volleyta voinee kuvailla syyskauden Pirkanmaan herraksi miesten 1-sarjassa. Kahdesta paikallispelistä saldona täydet kuusi pistettä, kun Pälkäneen Luja-Lukko kaatui Hakkarissa joulukuun avauspelissä erin 3-1 (25-19, 25-19, 20-25, 25-21).

Samalla Lempo piti paikkansa sarjan kärjessä, kun joulutaukoon on matkaa vielä yksi peli, 18.12. kotisalissa pelattava East-kamppailu.

Pälkäne-peli oli Lempon joukkueelta hyvä puserrus ja rutiininosoitus. Vierasjoukkue ei päästänyt helpolla ja laittoi ajoittain todella ahtaalle. Tärket pisteet kuitenkin pysyivät Hakkarissa.

- Aika ailahtelevaa vuoristorataa oli meidän esitys tänään. Neljäs erä oli tärkeä, että saatiin täydet kolme pojoa, Lempon passari Arttu Lehtimäki tuumi.

Pelissä kävi klassisesti, että Lempo vei kaksi ensimmäistä erää ja pitkän tauon jälkeen Pälkäne tuli uudestisyntyneenä ja venytti peliä. Neljäs erä oli taas Lempon hallintaa, mutta vierasjoukkue kampesi erän lopulla itsensä taas mukaan taistoon. Lempon parhaana palkitun Joel Itäsen ässä tärkeään paikkaan ja Lempon pari maukasta pistettä neloserän ratkaisuvaiheissa kuitenkin takasivat, ettei peli venynyt viiteen erään.

- Kerrankin päästiin alussa peliin hyvin liikkeelle alussa, siinä on ollut vaikeuksia paikallispeleissä viime aikoina, Lempo-valmentaja Marko Laakso totesi.

Lempo sai totisesti hyvän startin peliin, kun avauserä repesi kotijoukkueelle jo aikaisessa vaiheessa. Lempo oli ottanut seitsikkoon muun muassa Rolle Jokelan, Joel Itäsen ja Arttu Moision, jotka eivät avanneet Kyyjärvellä. Kolmikko toi kentälle näytönhalua ja fiilistä. Toiseen erään Pälkäne sai vahvan alun, jonka Lempo kiri melko nopeasti kiinni. Sen jälkeen edettiin pitkään tasatahtiin, kunnes 20 pisteen lähentyessä Lempo repäisi.

- Kaksi erää oli kyllä hyvin hanskassa. Kolmas lähti sitten vähän lapasesta. Valmentaja rupesi kikkailemaan ja vaihtamaan kokoonpanoa voittoerien jälkeen. Ei tosin siihen kaatunut: vähän sähellettiin ja tehtiin aika paljon omia virheitä, Laakso ruoti omia ratkaisujaan.

Tosiaan, kolmas erä oli vierasjoukkueen näytöstä. Lempo otti erän alkuun kehiin Sten Kruudan ja Jani Liskin keskelle ja erän alussa Tomi Rumpusen yleispelaajaksi. Keskitorjuja Reko Käenniemi johti torjuntanäytöstä, kun Lempon hyökkäyspeli yskähteli pahasti. Pälkäne johti parhaimmillaan yhdeksällä pisteellä 17-8. Loppuerästä Lempo hieman kaunisteli lukemia.

- Se erä oli aikamoinen mahalasku, totesi myös Lehtimäki.

Lempon valmennus luotti kuitenkin samaan ryhmään, joka kolmoserän lopetti ja neljäs erä lähti kotijoukkueelta vahvasti. Itänen (16 pistettä) oli passari Lehtimäen luottopelaaja vaikeissa paikoissa ja libero Jyri Niemi kaivoi useita tärkeitä puolustuksia, joista Lempo sai jatkopallopisteitä. Sten Kruuda toi paljon torjunta- ja hyökkäyspeliin vaarallisuutta.

Pälkäne oli vahva torjunta- ja syöttöpelissä, joukkueessa oli usea vaarallinen syöttäjä. Kapteeni Tomi Perkiö (15 pistettä) sai paljon ruokaa ja keräsi kehuja Hakkarin katsomosta asti. Hänet palkittiin parhaana. Pälkäne tuli 16-21-tappiosta vielä 20-21-tilanteeseen, mutta Lempon viimeistä iskua vierasjoukkue ei enää kestänyt.

- Varmaan se rutiini kuitenkin tuli esille ja riitti tänään pelin ratkaisuun. Tiukoissa paikoissa ehkä meillä Artulla oli hieman enemmän vaihtoehtoja passata kuin kaverilla. Ja Joel tappoi palloja aika kivasti tänään, Laakso arvioi pelin ratkaisua.

- Pälkäne haastoi juuri niin kovaa kuin osasin aatella, pelasivat hyvin. Heillä ei ollut hävittävää ja haastoivat meidän vahvasti, kun oma peli ei ollut ihan niin kuosissa kuin esimerkiksi edellispelissä, Lehtimäki tuumi.

Vierasjoukkueelta muun muassa korkeushypyn Suomen mestari Daniel Kosonen on mennyt yleispelaajan hurjasti eteenpäin. Lemposta tutut Verneri Halttula pelasi koko pelin keskellä ja Jonne Haavisto teki erissä tuplavaihtoja passarina.

Lempolta palkittujen Itäsen ja Niemen lisäksi esiin nousivat keskitorjujat Kruuda ja Jokela. Jokela esitti kauden parastaan ja oli todella tehokas hyökkäyspelissä ennen keskitorjujien kierrätystä. Arttu Moisio teki muutaman todella näyttävän pisteen. Tuomas Sillanpäällä ei ollut aivan paras hyökkäyspäivä, mutta huimasta potentiaalista kertoo siitäkin huolimatta koottu 12 pisteen saalis.

Lempo pelaa joulukuussa vielä kerran Eastiä vastaan.

- Koitetaan saadan kaksi hyvää treeniviikkoa alle.  Tämä viikko ei ollut se täydellinen. treenien osalta. Sitten vielä yksi voitto tavoitteena ja sitten luovutetaan joukkue päävalmentajalle, Laakso viittasi hymyillen Tuomas Alatalon vahvempaan mukaantuloon tammikuussa.

Avauskokoonpanot:

Lempo: Arttu Lehtimäki, Arttu Moisio, Tatu Härkönen, Tuomas Sillanpää, Joel Itänen, Rolle Jokela ja libero Jyri Niemi 
Pälkäne: Jere Puolakka, Tomi Perkiö, Reko Käenniemi, Atte Puholainen, Daniel Kosonen, Verneri Halttula, libero Vili-Valtteri Help

Tulospalvelu

PALKINNOT

Lempon paras pelaaja: Joel Itänen
Pälkäneen paras pelaaja: Tomi Perkiö
Lempon nälkäisin pelaaja: Jyri Niemi

YLEISÖ:  107

PISTEET:

Lempo: Joel Itänen 16, Tuomas Sillanpää12, Rolle Jokela 7, Tomi Rumpunen 7
PäLu: Tomi Perkiö 15, Daniel Kosonen 10, Reko Käenniemi 9

SEURAAVA PELI:

Lempo kohtaa vuoden viimeisessä pelissään 18.12. East Volleyn kotona ja aloittaa vuoden 2022 jo 2.1. Pälkäneen vieraana. Luja-Lukolla on edessä vielä kotipelit Kiskoa ja East Volleyta vastaan tänä vuonna.

HAASTATTELUSSA MARKO LAAKSO JA ARTTU LEHTIMÄKI

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Kuvat: Kari Kautto