Lempolle viides voitto putkeen, Sampo jäi Hakkarissa nollille

29.10.2022

M1 RUNKOSARJA: LEMPO-VOLLEY – PIELAVEDEN SAMPO 3–0 (25–19, 25–17, 25–11)

29.10.2022 Hakkarin liikuntahalli,  Lempäälä

Lempo-Volley kasvatti voittoputkensa viiteen miesten 1-sarjassa, kun lauantaina Pielaveden Sampo joutui lähtemään kotimatkalle tyhjin käsin. Lempon voittolukemat kirjattiin erin 3–0 (25–19, 25–17, 25–11) ja Lempo jatkaa ilman pistemenetyksiä sarjakärjessä.

Ennen ottelua seura muisti pelipaidalla ja lahjakortilla joukkueen manageri Juha Rauniota, joka täytti lokakuussa 60 vuotta.

Sammosta ei ollut tänään vastusta Lempolle. Erät olivat selvälukuiset ja avauserän alkua lukuun ottamatta tahtipuikko oli tiukasti lempolaisilla. Sammon nuoressa joukkueessa on useita talentteja, joten tulevaisuus on valoisa.

Lempo sai rosteriinsa takaisin Tuomas Sillanpään ja Tomi Rumpusen, joka pelasi kauden avausvaihtonsa. Liberon tonttia hoiteli Arttu Hokkanen Jyri Niemen ollessa vielä sivussa. Rumpunen palkittiin heti joukkueen parhaana ja hän kokosi kahdeksan pistettä.

– Ei isommin jännittänyt, mutta aamulla kotona sanoin, että on mukava lauantainen aamupäiväfiilis, kun tietää, että pitkästä aikaa pääsee pelaamaan, konkari Rumpunen kommentoi.

Sampo avasi hyvin ja avauserä pysyi pitkään tiukkana Lempon syöttövirheiden ja Sammon tehojen myötä. Kasimir Vuorisen vahva tekeminen syöttöruudussa käänsi avauserän kuitenkin Lempo-merkkiseksi.

– Avauserä oli vähän jähmeä enkä ollut siihen tyytyväinen. Peli oli kuitenkin nousujohteinen, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo mietti.

– Ekat viisi palloa olivat hankalia, mutta pelin mittaan alkoi tasoero näkyä. Sampo tuli kovalla syötöllä ja täytyy antaa kunniaa, miten puolustivat läpi pelin, Rumpunen kehui.

Lempon peli oli varsin hyvin kuosissa ja tekeminen oli tasaista. Hyökkääjät pääsivät hyvin usein lyömään yhden miehen torjuntaa vastaan ja helpoissa palloissa Lempo teki hyvää ja varmaa työtä.

Valmentaja-legenda Harri Lehtimäki totesikin kahden erän jälkeen, että Lempon tekeminen "näyttää pelottavan hyvältä".

– Varsinkin Vuorisen Kasimirin tekeminen on hienoa. Hän tuo varmuutta eikä tee virheitä, aiemmin LeKiäkin kauden valmentanut Lehtimäki arvioi.

Lempo oli edellä etenkin verkkovoimassa: torjunta- ja hyökkäystehot olivat selvästi Lempon eduksi. Nuorentuneesta Sammosta esiin nousivat passari Teemu Hakonen, joka palkittiin parhaana, ja konkari-keskari Tuomo Ikonen, joka napsi usean näyttävän torjunnan,

Kahden erän jälkeen Sammon valmentaja Sergei Ivanov pyöritti kuusikkoaan isosti: Lasse Räisänen, Aatu Nykänen ja Samppa Auvinen jäivät vaihtoon ja kentälle nousivat Antti Rasi, Toivo Karttunen ja Tiitus Hautamäki.

Vaihtojen jälkeen kolmas erä oli kuitenkin täysin Lempon näytös ja Sampo sai vain 11 pistettä. Vierasjoukkueen hyökkäysvoima ei riittänyt, Lempo sai ison nipun puolustuksia ja jatkopallopisteitä. Myös Lempon valmentaja Alatalo pyöritti nippuaan kolmoserässä ja kehiin tulivat Tatu Härkönen erän alussa ja erän kuluessa Veeti Kosonen, Veeti Ahlfors ja Ville Tuki.

– Vaihtopelaajien kanssa ollaan puhuttu, että millainen energia pitää olla, kun tullaan kentälle. Se on parantunut ja oli tänään hyvää. Kolmannessa erässä vaihdettiin paljonkin ja penkiltä tulleet hoitivat hommansa hienosti, Alatalo kiitteli.

Kehut sai myös hakkuri Sillanpää, joka palasi Oulun-reissun jälkeen kentälle ja teki 15 pistettä.

– Oli lentokeli tänään, on ollut tänä syksynä oikeastaan jatkuva lentokeli. Voin sanoa, että olen urani parhaassa kunnossa, hakkuri paljasti.

Avauskokoonpanot:

Lempo: Arttu Lehtimäki, Kasimir Vuorinen, Sten Kruuda, Tuomas Sillanpää, Tomi Rumpunen, Anssi Vesanen ja libero Arttu Hokkanen

Sampo: Teemu Hakonen, Lasse Räisänen, Aatu Nykänen, Samppa Auvinen, Eero Siltala, Tuomo Ikonen ja libero Samppa Auvinen

Palkinnot:

Lempon paras pelaaja: Tomi Rumpunen
Sammon paras pelaaja: Teemu Hakonen
Lempon nälkäisin pelaaja: Tuomas Sillanpää

Pisteet:

Lempo: Tuomas Sillanpää 15, Kasimir Vuorinen 9, Tomi Rumpunen 8

Sampo: Lasse Räisänen 6, Samppa Auvinen 6, Tuomo Ikonen 5

Yleisö:  188

Seuraava peli:

Lempolla on vapaa viikonloppu ja sunnuntaina 13.11. vieraspeli Nurmon Jymyä vastaan. Sampo puolestaan pelaa Jymyä vastaan kotikentällään 6.11.

PELIHAASTATTELU

Tomi Rumpunen, Tuomas Alatalo ja Tuomas Sillanpää

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
Lempon puheenjohtaja Harri Montonen (vasemmalla) ja varapuheenjohtaja Ossi Vesanen ojensivat Lempon manageri Juha Rauniolle syntymäpäivämuistamisen ennen ottelua.

Kuvat: Kari Kautto

Korjaus 30.10.2022 Lempolla voittoja ja pelejä viisi, ei kuutta.