Lempolle täydet pisteet Sammolta: "Oli askel oikeaan suuntaan taas"

7.10.2023

M1 RUNKOSARJA LEMPO-VOLLEY – PIELAVEDEN SAMPO 3–1 (25–18, 20–25, 25–23, 25–17).

7.10.2023 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Lempo-Volley jatkoi voittojen tiellä miesten 1-sarjassa lauantaina. Kauden toisesta pelistä napsahti täydet kolme pistettä, kun Lempo voitti Pielaveden Sammon 3–1 (25–18, 20–25, 25–23, 25–17) kotikentällä. Lempo on aloittanut mestaruuden puolustamisen kuudella pisteellä kahdesta pelistä.

Sampo tuli Hakkariin kovalla nipulla, kun mukana oli Savo Volleyn farmitrio passari Arttu Lehtimäki, hakkuri Jami Heiskanen ja yleispelaaja Tiitus Vuori. Lempolle ottelu oli oiva testi omasta tasosta ja testi oli varsin onnistunut: nousujohteinen iltapuhde ja kauden paras esitys toivat isot pisteet.

– Oli askel oikeaan suuntaan taas. Hienoa, että Sammolla oli neljäsosa Savosta mukana ja kova nippu liikkeellä. Saatiin tiukka peli tähän paikkaan, se vie meitä eteenpäin, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo kertoi.

Lauantai-iltapäivän kamppailu oli hyvin tasainen, vaikka kaikki pisteet jäivätkin Lempäälään. Monessa erässä Sampo oli alussa terävämpi ja Lempo puolestaan lopetti paremmin.

– Erien alut oli tiukkoja, mutta parannettin aina erien aikana. Vastaanotto toimi ja passarit pääsivät jakelemaan niistä kivasti. Hyvin napsui myös itsellä hyökkäykset käsiin, kommentoi Lempon parhaana palkittu, 12 pistettä tehnyt keskitorjuja Eetu Ahonen Lempo-debyytiään.

Ottelun avauserä lähti Lempolta mallikaasti ja Sammon virheillessä erä oli alusta asti Lempon pientä hallintaa. Toinen erä lähti puolestaan heti Sampo-merkkisenä 4–0-johdolla. Arttu Lehtimäki pyöritti peliä monipuolisesti ja lupaava hakkuri Jami Heiskanen sai pelinsä uomiinsa. Lempo kiri erässä kahdesti Sammon useamman pisteen etumatkan kiinni, mutta kolmas repsahdus oli liikaa.

Kolmas erä alkoi myös Sampo-merkkisenä. Lempo teki passarivaihdon 10–13-tappiotilanteessa, kun Ville Tuki korvasi Matti Toivolan. Vaihto käänsi erää Lempolle ja kotijoukkue nousi takaa tasoihin. Jani Liski tuli vaihdosta syöttämään ja syötti ässän isoon paikkaan tilanteeksi 24–21. Lempo päätti erän maukkaalla torjunnalla. Neljännessä erässä Sammon alun johto ei kestänyt kauaa, kun Lempo tuli takaa ohi ja otti erän hallinnan. Vahva syöttöpeli auttoi torjuntapeliä ja Lempo otti erässä selvän johdon 18–11. Sampo selvitti muutaman ottelupallon, muttei tehnyt ihmenousua ja Lempo piti pisteet Hakkarissa.

Lempo onnistui lauantaina laajalti. Päävalmentaja Alatalo mainitsi käytännössä kaikki osa-alueet onnistuneiden kategoriaan.

– Vastaanottopeli oli tänään hyvää, syöttöä saatiin ekan erän jälkeen paremmin kondikseen. Ville tuli hienosti sisään. Torjuntapelikin oli mukavaa. Oikeastaan kaikki osa-alueet olivat ihan ok, hyvä kokonaisvaltainen peli. Kaikkein synkimmät hetket olivat taas lyhyempiä, tästä on hyvä jatkaa.

Pelaajistossa oli myös laajalti onnistumisia. Parhaana palkittiin debyyttipelinsä pelannut Ahonen. Keskipelaajat olivat tehokkaita, kun Aatu Pölläsen pistesaldo oli 14. Myös Tuomas Sillanpää ja Daniel Heinonen kokosivat 14 pistettä. Ville Tuki tuli hienosti kentälle ja vastaanotto-osasto pelasi mainiosti.

– Alussa oli vähän kalibroimista ja passi vähän heitteli. Mutta kun sain kunnon lämmön, niin alkoi kulkea. Nousi tosi hyvin, ei tarvinnut kauheasti juosta passarin roolissa, Tuki kiitteli vastaanottoa.

Sammolla farmiavut Heiskanen (16) ja Vuori (14) olivat odotetusti joukkueen tehokkaimmat. Parhaana palkittiin Heiskanen. Lemposta viime kausilta tuttu mestaripassari Arttu Lehtimäki pelasi myös oivan pelin, samoin nuori keskipelaaja Tiitus Hautamäki.

Lempo kohtaa seuraavaksi sunnuntaina 15.10. East Volleyn vieraskentällä.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Seuraava peli:

Lempo kohtaa sunnuntaina 15.10. East Volleyn vieraskentällä, Sampo kohtaa 15.10. Iskun kotikentällään.

Avauskokoonpanot

Lempo: Matti Toivola, Simo Puttonen, Eetu Ahonen, Tuomas Sillanpää, Daniel Heinonen, Aatu Pöllänen ja libero Jami Törrö

Sampo: Arttu Lehtimäki, Tiitus Vuori, Tuomo Ikonen, Jami Heiskanen, Lasse Räisänen, Tiitus Hautamäki ja libero Aki Huikari

Kuvat: Jonna Korkola