VaLePa vyöryi Lempon yli hyökkäys- ja torjuntavoimallaan

1.9.2022

M1 HARJOITUSOTTELU: LEMPO-VOLLEY – VALEPA 0-5 (15-25, 15-25, 15-25, 18-25, 20-25)

1.9.2022 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Lempo-Volley jatkoi harjoituspelejään torstaina VaLePaa vastaan torstaina kotikentällään Hakkarissa. Lempo sai kovaa oppia, kun VaLePa voitti selvästi 5–0 (25–15, 25–15, 25–15 25–18, 25–25).

– Mahtavaa, että saatiin VaLePa kotikentällemme pelaamaan. Toivottavasti hekin saivat tästä jotain, meille oli oikein kunnon testi, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo kiitteli pelin jälkeen.

Hallitseva mestari VaLePa jylläsi laadullaan Lempon yli selvästi: sastamalalaisten hyökkäys- ja torjuntavoima olivat sillä tasolla, että Lempo ei niihin pystynyt vastaamaan.

– Tulos oli ihan odotettu. Vaikeaahan se on, kun ei olla totuttu tuollaiseen fyysisyyteen ja intensiteettiin omissa treeneissä ja 1-sarjan peleissä. Kaikki tapahtuu 15 senttiä korkeammalla, Alatalo kuvaili eroja.

Lempo sai mukaansa kokeneet Tomi Rumpusen ja Sten Kruudan, jotka nousivat suoraan avauskokoonpanoon. Lempo pelasi kaksi avauserää melko stabiililla kokoonpanolla. 

Pelin edetessä kuusikkoon tulivat Tatu Härkönen, harjoitusringissä oleva yleispelaaja Eetu Rantanen, Jani Liski hakkurina, Veeti Kosonen, Ville Tuki, Veeti Ahlfors ja liberoksi Kalle Nieminen.

Lempolta puuttuivat normaalikokoonpanosta Eemi Pöllänen ja Tommi Nieminen.

VaLePa pääsi peliin täydellä miehistöllään ja lähti tähtipelaajillaan heti avauserään. Mikko Eskon, Sakari Mäkisen ja Urpo Sivulan taso näkyi myös parketilla selvänä erona. 

VaLePassa debytoivat Eetu Pennanen, Karli Allik, Ben-Simon Bonin, Tino Vuori, Jiri Leinonen ja Jacob Ekman.

VaLePa lähti pyörittämänä rosteriaan enemmän kahden voittoerän jälkeen enemmän, muun muassa passari ja hakkuri vaihtuivat.

Lempolla oli pelissä hyviä hetkiä ja tasaisia vaiheita, mutta erien edetessä VaLePa sai usein yhden pidemmän putken, jolla karkasi. Kun vastustajan syöttö- ja torjuntapeli olivat niinkin hurjalla tasolla kuin VaLePalla, teki sen Lempon hyökkäyspelin normaalia vaikeammaksi.

– Meille tuli hieman virhesumia ja VaLePa sai pisteputkia. Syöttöpeli oli paljon parempaa kuin viimeksi, siitä ennen peliä puhuttiinkin. Ja myös vastaanottopeli oli ihan ok, vaikka suoria virheitä jonkin verran tuli, Alatalo arvioi.

Tuloksellisesti kolmas, neljäs ja viides erä olivat Lempolta parasta. Kolmatta erää mentiin tasatahtia noin 15 pisteeseen, kunnes VaLePa vei loppuerän selvästi. Neloserässä Lempo pääsi jo 12-9-johtoon, mutta VaLePa nousi takaa ohi.

– Vesasen Anssi jatkoi hyviä otteitaan keskellä Akaa-pelin tavoin. Rumpusen Tomilla oli kauden avauspeli ja alussa hieman tahmeaa, mutta paransi pelin edetessä. Sillanpään Tuomas pelasi varsin vahvan hakkuripelin.

VaLePan ryhmä teki vaikutuksen Lempon päävalmentajaan.

– Jos jotkut ovat arvuutelleet, jaksaako Sivula vielä treenata itsensä huippukuntoon, niin voi todeta hänen olevan kovassa vireessä. Virolainen yleispelaaja Allik tulee olemaan VaLePalle hyvä pelaaja. Heillä tuntuu olevan ehkä viime vuosiin verrattuna enemmän laajutta rosterissaan, mikä voi mahdollistaa sarjakaudella lajaemman kierrättämisen, Alatalo mietti.

Avauskokoonpanot:

Lempo: Arttu Lehtimäki, Simo Puttonen, Tatu Härkönen, Tuomas Sillanpää, Tomi Rumpunen, Anssi Vesanen ja libero Jyri Niemi

VaLePa: Mikko Esko, Sakari Mäkinen, Sever Savonsalmi, Urpo Sivula, Karli Allik, Mikko Karjarinta ja libero Eetu Pennanen

PALKINNOT:

Lempon paras pelaaja: Anssi Vesanen
VaLePan paras pelaaja: Eetu Pennanen

YLEISÖ:  105

SEURAAVA PELI:  

Lempo jatkaa treenipelejään 16.9. kotikentällään Rantaperkiön Iskua vastaan.

Pääkuva: VaLePa