Lempo-Volley lähtee mestaruustavoitteella uuteen 1-sarjakauteen

27.9.2022

Lempo-Volleyn manageri Juha Raunio kertoo tulevasta Lempo-Volleyn miesten 1-sarjakaudesta ja millaisilla ajatuksilla lempääläisryhmä uuteen kauteen lähtee.

Tervehdys lentiksen ystävät kautta Suomen.

Alkamassa on yksi pimenevän syksyn valostuttajista eli lentopallokausi. Joukkueet kautta maan ovat valmistautuneet tuleviin peleihin parhaalla kyvyllään.

Lempo-Volleyn miehille tuleva sesonki on taas kerran toivoa täynnä. Viime kevät oli huima. Pudotuspelisarjoissa klaarasimme Karhulan Veikot ja naapuriseura Rantaperkiön Iskun kiivaissa kamppailuissa. Koronakin oli mukana tuomassa omia mausteitaan niin vastustajillemme kuin Lempollekin. Eletään toivossa, että korona-pirusta oltaisiin pikku hiljaa pääsemässä eroon.

Finaalisarjaa Kyyjärven Kykyä vastaan en unohda ikinä. Olimme jo ottamassa rakkaasta vastustajasta niskalenkkiä, mutta aina vaan "kyyjorkilaiset" tulivat takaa ja kirivät lopulta mestaruuteen saakka. Onnea Hannulle ja Kykylle tulevaan liigakauteen.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Lempolle Kyky-finaalista jäi nälkää. Se tyydyttyy vain voittamalla tällä kaudella mestaruus.

Valmennus Tuomas Alatalon johdolla on tehnyt hyvää työtä. Joukkue on iso, rosterissamme on yli 15 nimeä. Muutamilta tahoilta onkin kummasteltu, miksi Lempo kokoaa tällaisen näin ison nimilistan.

Selitys on simppeli: 1-sarjassa pelaajat ovat mukana rakkaudesta lajiin. Joukkuetreenejä on kolmesti viikossa, ja joskus iskee työvuoro, kuumeisen lapsen hoito, koulun tentti tai joku muu este, ettei treeneihin pääse. Siksi on tärkeää, että harjoitussalilla on aina väkeä, jotta laadukkaita kuusikkoharjoituksia voidaan vetää. Lempo ei tavoittele sarjan eniten harjoittelevan joukkueen titteliä, muta väitän, että Lempon harjoituksissa on aina laatua. Hyvät pelaajat asettavat toinen toisilleen riman korkealle.

Lupasin, että täksi kaudeksi kokoan kaikkien aikojen parhaan lempääläisen lentopallon miesjoukkueen. Omasta mielestäni olen siinä onnistunut.

Konkarit (Sten Kruuda, Simo Puttonen, Tomi Rumpunen, Tatu Härkönen) saatiin jatkamaan. Kuljun kreivi Anssi Vesanen tuli takaisin tuomaan raudanlujaa asennetta. Nuoret Eemi Pöllänen ja Veeti Kosonen ovat etenemässä urillaan kohti liigatasoa ja sokerina pohjalla monivuotinen unelmani nähdä Kasimir Vuorinen Lempon nutussa toteutui.

Ei aina voi sanoa, että "pelataan pelit ja katsotaan missä kohtaa olemme sarjatauluossa". Joskus pitää uskaltaa sanoa, että haluamme voittaa.

Seuraan tarkasti, sen mitä pystyy, myös muiden joukkueiden tekemisiä ja uutisia. Moni vastustaja on vahvistunut. Karhulan Veikot on ilman muuta ihan suosikkien joukossa uusine liigatason vahvistuksineen. Kuortane treenaa eniten ja laadukkaimmin eli on tosi kova sakki taas. 

Isku on täynnä nuoruutta ja heidän treenimääristään kuuluun hienoja uutisia. Pälkäne sai Kuuselan veljeksistä Teemusta ja Mikosta mahtavat vahvistukset ja tulee sekoittamaan kärjen pelipakkaa. East Volley on hurja kotijoukkue ja myös vahvistunut. 

Nurmolla on maan meritoituneimpia valmentajia eli Jukka Tuovinen, mikä tarkoittaa viime kautta parempaa Jymy-joukkuetta. Sammolla on nuoria ja kokeneita pelimanneja riveissään. Oulun sakeista Kisko on Karhulan ohella eniten vahvistunut, Etta taas pelaa maan lupaavimmilla junnuilla tulevan kauden.

Uskon, että Hakkarissa nähdään hienoja pelejä. Ennen muuta povaan tasaista runkosarjaa. Tervetuloa täyttämään Hakarin katsomot, pelitapahtumaankin olemme keksineet jotain uutta.

Juha Raunio, Lempo-Volleyn GM

Kuvat: Kari Kautto
Video: Enna Huurne