Lempo kruunasi kuuden pisteen viikonlopun East-voitolla

10.12.2023

M1 RUNKOSARJA LEMPO-VOLLEY – EAST VOLLEY 3–0 (25–21, 26–24, 25–19)

10.12.2023 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Lempo-Volley pelasi 1-sarjakentillä upean viikonlopun. Kaksi ottelua sarjan kärkikaksikkoa vastaan toi täydet kuusi pistettä. Sunnuntaina Lempo voitti sarjakolmosen East Volleyn 3–0 (25–21, 26–24, 25–19). Kun lauantaina Lempo voitti sarjakärki Kiskon niin ikään 3–0, oli kahden viikonlopun eräsaldo puhdas 6–0.

Kuuden pisteen myötä Lempo vankisti kakkospaikkaansa. Sarjakärki Kisko on nyt pisteen edessä, kun se voitti PuMan tänään 3–2 ja on pelannut yhden pelin enemmän. East on kirjoitushetkellä kolmas, viisi pistettä Lempon takana.

Sunnuntaina ei nähty aivan lauantain tasoista näytöstä Lempolta, mutta kokonaisuudessa varsin vahva peli etenkin henkisellä puolella. Kakkoserän kääntö voitoksi jatkopalloilla oli todella arvokas.

– Teknisesti en ole kauhean tyytyväinen meidän pelaamiseen, pystytään aika paljon parempaankin. Mentaalisella puolella ja taktisella puolella homma pysyi paketissa riittävänä hyvin ja kairattiin komea voitto, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo kertoi.

Lempo pelasi täsmälleen samalla kokoonpanolla kuin Kiskoa vastaan. Ville Tuki teki viime pelin tavoin etukenttäkierroksia Matti Toivolan paikalla.

East Volley aloitti kaksi avauserää hyvällä tekemisellä ja otti erien aluissa pienen johdon. Ensimmäisessä erässä Lempo otti pienen takamatkan kuitenkin nopeasti kiinni. Avauserässä East Volley sortui Lempoa enemmän suoriin virheisiin ja erän puolivälissä Lempo repikin usean pisteen eron ja johti 22–14. Loppuerässä Lempo antoi hieman löysää ja East nousi vielä lähemmäs, mutta ei kuitenkaan enää tosissaan hätyyttänyt Lempoa erävoiton suhteen.

Avauserän vaisu loppui siirtyi toisen erän alkuun ja vierasjoukkue pääsi jälleen karkuteille. Ero oli pahimmillaan viisi pistettä 12–17. Lempon vastaanottopeli hieman tökki ja East nosti pallot lähes täydellisesti ja pystyi tekemään tuhojaan laidasta. Lempo otti Ville Tuen passariksi etukenttäkierrokselle ja siitä alkoi Lempon nousu. Tuki syötti Lempon tasoihin 18–18. East pääsi vielä eräpalloon ensimmäisenä, mutta Lempo kuittasi johtopaikan sopivasti viimeisissä palloissa ja Daniel Heinosen torjunta päätti erän Lempolle.

Kolmannessa erässä kuskin paikan otti aiemmista eristä poiketen Lempo. Kun East jatkoi virheilyään, Lempo karkasi erän keskivaiheilla useamman pisteen johtoon. Eastin hakkuri Taavi Tuominen meinasi vielä tuoda pistellään Eastin mukaan peliin, mutta Lempo pystyi pitämään vaikeat hetket riittävän lyhyinä ja onnistui pitämään myös kolmannen erän itsellään, lopulta melko selvällä marginaalilla. 

– Peli ratkesi meidän syöttö-vastaanottoon. Saatiin pidettyä oma vastaanotto kasassa ja sitä kautta pyöritettyä hyökkäyspeliä monipuolisesti. Hyökkäyspelissä onnistuttiin tänään laajalti, varsinkin laidasta tapettiin hyvin, Lempon parhaana palkittu, kahdeksan pistettä koonnut keskipelaaja Eetu Ahonen arvioi.

Lempolla Daniel Heinonen oli tällä kertaa tehokkain 15 pisteellään ja Tuomas Sillanpää peesasi 14 pisteellään. Myös keskipelaajista Lempo sai hyvin tehoja irti hyökkäyspelissä ja varsinkin syöttöpaikalla. Ahonen ja Aatu Pöllänen saivat leijoillaan Eastin vastaanottoa ajoittain pahoihin vaikeuksiin.

– Kuusi ja pistettä ja erät 6–0, se on tosi hyvin sarjan kärkijoukkueilta. Eiliseen Kisko-peliin ladattiin kovaa, tänään ehkä tasollisesti pieni ulospuhallus, mutta pidettiin paketti kasassa, hienosti vaihdosta kehiin joka erässä tullut Lempon Ville Tuki kertoi.

Lempo sai melko hyvin kuriin Eastin tähtiduon Taavi Tuominen ja Teemu Silventoinen, vaikka Tuominen kokosi kentän korkeimman pistesaldon 16. Yleispelaaja Arttu Moisio pelasi tasaisesti ja hyökkäsi useamman hienon pisteen ja pokkasi Eastin parhaan pelaajan palkinnon.

Lempolla on edessä vielä kaksi kovaa vierasottelua ennen joulutaukoa: ensi lauantaina 16.12 Kuortane ja sunnuntaina 17.12. Pälkäne kruunaavat tiiviin syyskauden.

– Hyvin mielin päästään kevätkauden huipennukseen. Pitkä syksy takana ja joulukinkut on jo lähellä. Painetaan yksi viikko vielä kovaa hommia ja päästä hyvillä mielin joulun viettoon, Alatalo kertoi tulevasta.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Palkinnot

Lempon paras pelaaja: Eetu Ahonen

Eastin paras pelaaja: Arttu Moisio

Lempon nälkäisin pelaaja: Ville Tuki

Yleisö:  91

Pisteet

Lempo: Daniel Heinonen 15, Tuomas Sillanpää 14, Eetu Ahonen 8

East: Taavi Tuominen 16, Teemu Silventoinen 8, Arttu Moisio 6

Seuraava peli:

Lempo kohtaa Murikat vieraskentällä 16.12. ja päättää syyskauden Pälkäne-vieraspeliin 17.12. East pelaa syyskauden päätöspelinsä 17.12. kotonaan Iskua vastaan.

Avauskokoonpanot

Lempo: Matti Toivola, Daniel Heinonen, Aatu Pöllänen, Tuomas Sillanpää, Simo Puttonen, Eetu Ahonen ja libero Jami Törrö

East: Henry Helkala, Teemu Silventoinen, Aatu Nenonen, Taavi Tuominen, Arttu Moisio, Valtteri Kainulainen ja libero Juho Rusko