Lempo-Volley varmisti 1-sarjan runkosarjan voiton - East kaatui kärkipelissä

25.2.2023

MIESTEN 1-SARJAA: LEMPO-VOLLEY – EAST VOLLEY  3–0 (25–21, 25–22, 25–23)

25.2.2023 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Lempo-Volley voitti East Volleyn 3–0 (25–21, 25–22, 25–23) Hakkarin liikuntahallissa lauantaina 25. helmikuuta. Samalla Lempo varmisti miesten 1-sarjan runkosarjan voiton, kun sarjakakkonen East on nyt 11 pisteen päässä ja Eastilla on kaksi ottelua jäljellä. 

Runkosarjan voitto oli kolmas neljään Lempon kauteen miesten 1-sarjassa. Aiemmin Lempo on voittanut runkosarjan kaudella 2019–2020 ja 2021–2022.

– Onhan runkosarjan voitto tosi tärkeä asia, päästään aloittamaan pudotuspelit kärjessä. Vielä ei tiedä yhtään kuka tulee vastaan. Tässä kohtaa ei voi ruveta löysäilemään, vaikka runkosarja on vielä kesken, Lempon passari Arttu Lehtimäki totesi ottelun jälkeen.

Lempon ja Eastin kärkipeli oli hyvin odotetunlainen ja tasainen. East koki pienen takaiskun, kun tähtipelaaja, yleispelaaja Teemu Silventoinen oli mukana vain staff-osastolla eikä parketilla. Siitä huolimatta East piti pelin tasaisena, vaikka Lempo iltapäivän ottelua pääosin hallitsi.

Ottelu oli myös odotetusti hakkurien kilpa. Lempon Tuomas Sillanpää tehoili mukavasti 18 ja Eastin Taavi Tuominen laittoi yhden paremmaksi 19 pisteellään. Hakkurivat saivatkin paljon ruokaa.

– Alussa näki, että on panospeli kyseessä. Aistittiin alussa mikä on tunnelma, mutta aika nopeasti homma lähti käyntiin. Lopussa meille tuli virheitä muun muassa syötöissä. Kaiken kaikkiaan tasainen suoritus, ja itse tuntui myös hyvältä, jalat ovat köykäisessä kunnossa, Lempon parhaana palkittu Sillanpää tunnelmoi.

Avauserä lähti tasaisena, mutta Lempo sai pelin haltuunsa erän edetessä. Lopulta neljän pisteen marginaali jäi illan suurimmaksi, mikä kertoo pelin tiukkuudesta.

Toinen erä oli Eastin hallintaa, kun joukkue nykäisi Lempon hyökkäysvaikeuksien aikana 12–6-johdon. Lempo kuitenkin nousi takaa erävoittoon, mikä oli iso osoitus henkisestä kovuudesta. Lempo otti pahimmassa tappiotilanteessa kentälle Tomi Rumpusen ja hetkeksi tuplavaihdosta Ville Tuen ja Jani Liskin, jotka toivat Lempon takaisin mukaan peliin. Kahden erän voitto varmisti Lempolle jo runkosarjan voiton matemaattisesti.

– 1,5 erää meillä oli nelospaikka aika tukossa, aika virheherkkää meidän tekemiseksi. Onneksi löytyi muualta avut, mister Sillanpää oli vireessä ja keskarit myös. Löydettiin joka erässä keinot voittaa. Tuki ja Liski tulivat toisessa erässä kehiin ja voittivat muutama tosi tärkeän pallon ja päästiin peliin mukaan, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo kiitteli.

Kolmas erä oli pelin tasaisin ja johtoasema vaihteli paljon. Lempo pääsi loppusuoralle hienoisessa johdossa, mutta East pysyi pisteen–kahden päässä koko ajan. Lopulta johto kuitenkin piti ja Tuomas Sillanpää ratkaisi voiton ottelupallosta.

– Oma pää piti, oltiin kovia tiukoilla hetkillä. Ei löyty päätä pensaaseen vaikeilla hetkillä ja saatiin kairattua peli, Lehtimäki arvioi. 

– Ei mikään helppo voitto. Easti pisti tosi hyvin hanttiin ja ahtaalle. Maukas voitto, Alatalo näki pelin.

Eastilla entinen Lempo-pelaaja Arttu Moisio pääsi avaukseen Silventoisen paikalle. Lempo syötti hänelle paljon, Moisio kesti varsin mallikkaasti ja hyökkäsi rohkeasti yhdeksän pistettä. Lempo pelasi hyvin tasaisen pelin, etenkin viime viikkoina harjoituksissa painotettu puolustuspeli toi muutamia hienoja taistelupallovoittoja.

Runkosarjaa on jäljellä vielä yksi peli. Pälkäneen Luja-Lukko saapuu Hakkariin ensi lauantaina 4.3. Sen jälkeen alkavat pudotuspelit.

– Pelin jälkeen oli puhe, että nyt ei kannat ruveta takkia löysäilemään, pleijarit ovat jo kahden viikon päässä. Kunnonajoitus vaikuttaa hyvältä, perustekeminen on meillä nyt aika kovaa, Sillanpää näkee.

– Kahden viikon päästä pelataan jo pudotuspelejä. ei ole aikaa hengähtää. Kiristetään ruuvia treeneissä ja toivottavasti Pälkäne-pelin jälkeen päästään hyvässä vireessä pudotuspeleihin. Kun pelataan kaksi peliä ja kultainen erä, pitää olla juuri sinä viikonloppuna vireessä. Sitä kohti, Alatalo suuntaa katseensa.

Palkinnot

Lempon paras pelaaja: Tuomas Sillanpää
Eastin paras pelaaja: Ilkka Sairanen
Lempon nälkäisin pelaaja: Arttu Lehtimäki

Pisteet:

Lempo: Tuomas Sillanpää 17, Kasimir Vuorinen 10, Sten Kruuda ja Tomi Rumpunen 7
East: Taavi Tuominen 19, Ilkka Sairanen ja Arttu Moisio 9

Yleisö: 142

Seuraava peli:

Lempo kohtaa runkosarjan päätöspelissään 4.3. Pälkäneen Luja-Lukon. Eastilla on vielä kaksi peliä, heti sunnuntaina 26.2. Pälkäne vieraissa ja 4.3. päätöspelissä Isku kotona.

Avauskokoonpanot:

Lempo: Arttu Lehtimäki, Kasimir Vuorinen, Tatu Härkönen, Tuomas Sillanpää, Simo Puttonen, Sten Kruuda ja libero Jyri Niemi

East: Henry Helkala Arttu Moisio, Jussi Pukkinen, Taavi Tuominen, Ilkka Sairanen, Jarno Tolvanen ja libero Aleksi Lipsanen

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Kuvat: Kari Kautto