Murikat rikkoi Lempon kotivoittojen putken

7.1.2024

M1 RUNKOSARJA LEMPO-VOLLEY – KUORTANEEN MURIKAT 2–3 (25–16, 19–25, 22–25, 25–23, 15–17)

7.1.2024 Hakkarin liikuntahalli

Lempo-Volleyn varsin komea 31 voitetun 1-sarjan kotipelin putki tuli päätökseensä vuoden 2024 alkajaisiksi. Kuortaneen Murikat haki voiton Lempäälästä lopulta erin 3–2 (16–25, 25–19, 25–22, 23–25, 17–15) ja vei kaksi pistettä bussiinsa.

Lempo ja Murikat ovat pelanneet tiukat väännöt, kun muutama viikko sitten Kuortaneella Lempo voitti 3–2. Vierasvoittoon päädyttiin siis nytkin tiukkojen vaiheiden jälkeen.

– Murikat lahjoitti meille avauserän ja sen jälkeen pelasi hyvää lentopalloa, ja siihen ei ihan riittävästi pystytty vastaamaan. Hienoa, että sieltä on taas nuoria lahjakkaita pelimiehiä tulossa, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo kertoi pelin päätyttyä.

Edellisen kerran Lempo on hävinnyt runkosarjassa kotikentällään 7.11.2020 TuTo Volleyta vastaan.

Avauserä livahti Lempolle kuin hieman vahingossa. Kotijoukkue ei esittänyt erityisen loisteliaita otteita, mutta Murikoiden hurja virhemäärä ja varsinkin useat pitkäksi menneet lyönnit toivat Lempolle apuja. Tuomas Sillanpään pitkä syöttövuoro erän alussa oli jo isossa ratkaisuroolissa. Veeti Kosonen pelasi vahvan erän onnistuen vastaanotto- ja hyökkäyspelissä. Erässä nähtiin erikoisuus, kun Lempo-libero Jami Törrö avasi tämän kauden pistetilinsä, kun puolustus putosi Murikoiden kenttään.

Toiseen erään Murikoiden päävalmentaja Oskar Muurinen sai ryhtiä joukkueeseensa tekemiseen ja Murikat jätti ison virhemäärän nyt tekemättä. Nyt oli puolestaan Lempon vuoro virheillä, varsinkin syöttöruudussa. Loppuerän kiri kuihtui kolmeen peräkkäiseen syöttövirheeseen. Murikat puolestaan rupesi löytämään oikeaa renkaa kovalle hypärilleen. Tiikereiden kanssa liigasopimuksen jo tehnyt keskipelaaja Aaro Paananen oli todella tehokas varsinkin torjunnassa ja Viktor Viljamaa paukutti laidasta hyvin pisteitä.

Murikat jatkoi vahvaa tekemisessään kolmoserässä ja piti erää koko ajan hallinnassaan. Lempo kiri alkuerän tappiotilannetta useasti lähelle, mutta ei missään kohtaa päässyt uudestaan tasoihin ja johtoon. Niko Montonen tuli Daniel Heinosen tilalle ja Ville Tuki Matti Toivolan tilalle erän kuluessa. Vaihdot piristivät Lempoa, mutta kovista pistesuorituksista vastasi Murikat ja varmisti erävoitolla Lempolla ensimmäisen pistemenetyksen kotikentällä tällä kaudella 1-sarjassa.

Neloserään Toivola palasi passariksi ja Montonen pysyi kentällä. Nyt oli kotijoukkueen vuoro ottaa pieni etumatka erän alussa. Hyökkäyksissä oli lisää terävyyttä ja Lempo sai keskipeliä paremmin mukaan. Tuomas Sillanpää sai lisätukea hyökkäyspuolella ja lopulta etumatka kesti loppuun asti, vaikka Murikat teki hyvää nousua 23 pisteeseen asti. Niinpä peli eteni edelliskohtaamisen tavoin viidenteen erään. Erän edetessä Murikoilla nousi kuusikkoon yleispelaajaksi Kasper Vesanen, joka jatkoi myös vitoserään kentällä.

Viides erä lähti Lempon hallitessa ja johto oli parhaillaan kolme pistettä, mutta Joona Lahtisen loistava syöttövuoro vei Murikat 9–10-tappiotilanteesta 13–10-johtoon. Lempo selvitti kolme ottelupalloa ja nousi upeasti 11–14-tilanteesta tasoihin. Mutta sen jälkeen Lempo hukkasi paikkansa ottelupalloon kahdella syöttövirheellä, vaikka selvitti vielä neljännen ottelupallon. Lopulta Aaro Paananen päätti pelin vierasjoukkueen juhliin 17–15.

Viidensien erien haaste jatkoi: Lempo on pelannut viisi viisieräistä ja voittanut vain yhden, juuri edellispelin Murikoiden vieraana.

Lempolla keskipeli toimi varsin komeasti ja Aaro Keisasesta (11) ja Eetu Ahosesta (7) saatiin mukavasti tehoja irti. Hakkuri Tuomas Sillanpää nousi 25 pisteellään ehdottomaksi ykköshahmoksi. Hakkurien kilpa oli tiukka, Murikoiden Viljamaa tehoili 24 pistettä.

– Aika kaksivaiheinen ottelu. Avauserä tuli meille aika helposti, meillä oli toki hyvä syöttö–vastaanotto. Toisessa erässä tapahtui jotain ihan päinvastaista, se oli peilikuva avauserään eikä homma toiminut millään osa-alueella. Kolmannesta erästä eteenpäin alkoi peli taas näyttämään enemmän lentopallolta, Lempon parhaana palkittu Sillanpää arvioi.

– Oltiin vähän köykäisiä hyökkäyspäässä tällä kertaa, ehkä vähän rohkeutta uupui ratkaisuista, tuumi puolestaan Lempo-sentteri Keisanen.

Murikoilla on taas todella lupaava ikäluokka kasvamassa, ja tällä kaudella ryhmällä on kaikki mahdollisuudet jopa 1-sarjan voittamiseen. Voitot kärkikolmikosta Lemposta, Kiskosta ja East Volleysta sen todistavat.

Lempo päättää runkosarjan ensi sunnuntaina Oulun Kiskon vieraana. Panoksena on runkosarjan voitto ja piikkipaikka ylempään jatkosarjaan. Lempo on Kiskoa kaksi pistettä edellä, eli yksi sarjapiste varmistaisi ykkössijan. Runkosarjan ykkönen saa yhden lähtöpisteen enemmän jatkosarjaan.

– Ei varmasti helppo peli tulossa, laadukas joukkue vastassa ja pitkä matkustus. Se ei ole kuitenkaan meille mikään päätavoite, vaan tähtäin on keväässä. Hyvillä mielin lähdetään päättämään alkusarjaa, Alatalo kertoi.

Palkinnot

Lempon paras pelaaja: Tuomas Sillanpää

Murikoiden paras pelaaja: Viktor Viljamaa

Lempon nälkäisin pelaaja: Aaro Keisanen

Palkinnot jakoi otteluisäntä Lempäälän seurakunnasta kirkkoherra Matti Vehviläinen