Lempon A-pojat SM-finaalien 7:s

22.4.2024

A-ikäisten poikien kauden päättävä finaaliturnaus pelattiin 20.-21.4. Joensuussa. Isäntänä toimivat Liperi Volley oli yhteistyössä Karelian Hurmoksen kanssa järjestänyt hienon ottelutapahuman Motonet-areenalle. Ikäluokkansa Suomen mestaruudesta kamppailevat joukkueet oli jaettu alkulohkoihin seuraavasti: A-lohkossa Liperi Volley, Karkkilan Pojat, Jyväs-Lentis ja Kempeleen Lentopallo, B-lohkossa Rantaperkiön Isku, Puijo Wolley, Vammalan Lentopallo sekä Lempo-Volley.

Lempon joukkue lähti reissuun 11 pelaajan ja staffin voimin perjantaina puolilta päivin. Matka taitettiin leppoisasti junalla ja perille saavuttiin sopivasti niin, että ehdittiin majoittua hotellille ennen iltatreenejä. Lauantaina ratkottiin lohkojen sisäiset järjestykset ja sunnuntaina pelattiin sijoitusottelut.

A-finaaliturnaukseen osallistuvien joukkueiden tietoja kun kävi tutkimassa Karelian Hurmoksen kotisivuilla, niin oli nähtävissä, että Lempon joukkue on varsin nuori muihin verrattuna, yli puolen joukkueen pelaajamäärästä ollessa B-ikäisiä. Lempon rosterin vahvuus on kuitenkin sen pelaajien monipuolisuus, joka mahdollistaa pelipaikkojen pyörityksen isostikin.

Lempo aloitti lauantaipäivänsä ottelulla Iskua vastaan, joka oli odotetusti vaikea vastus. Iskulaisten syöttö oli kova saaden Lempon vastaanoton rakoilemaan, eikä Lempo oikein saanut omaa peliään rullaamaan. Iskulle 2-0 voitto Lemposta (25-15, 25-15).

Päivän toisessa ottelussa Puijo Wolleyta vastaan Lempo löysi omannäköisensä pelivireen. Kentälllä nähtiin hienoja suorituksia ja tuuletuksia. Puijo Wolley voitti ensimmäisen erän ja pystyi kääntämään toisen erän tappioasemasta voitokseen, kuitaten itselleen koko ottelun voiton 2-0 (25-18, 25-23). Olisiko kuitenkin ollut jopa kauden paras peli meiltä?

Ensimmäinen turnauspäivä päättyi ottelulla VaLePaa vastaan. Lempo lähti liikkeelle rennolla ja hieman riehakkaallakin otteella. Pelin positiivinen vire ja katsomossa tahtia lyönyt Valepan rumpuryhmä innosti joukkueita verkon molemmin puolin hyviin suorituksiin. Ensimmäistä erää tahkottiin tasaisesti pikkupisteille asti ennen kuin Valepa taisteli sen itselleen pistein 26-24. Toisen erän alku oli tasaista, kunnes Valepa alkoi kiskoa tasaisesti eroa ja vei erä 25-16, voittaen ottelun 2-0.

Ensimmäisen pelipäivän saldo Lempolle 3 häviötä ja lohkon neljäs sija. B-lohkon kärkisijoille ylsivät Valepa sekä PuWo, molemmat 4 pisteellä. Myös Iskulla oli kasassa neljä pistettä, mutta huonommalla eräsuhteella he sijoittuivat lohkon kolmanneksi. A-lohkon piikkipaikan otti KaPo 6 pisteellä, mutta lohkon muiden sijoitusten osalta täytyikin tarkastelu ulottaa pikkupisteisiin asti kaikkien kolmen joukkueen ollessa 2 pisteessä, eräsuhteella 3-5. A-lohkon toiselle sijalle KempeLe, kolmannelle JyLe ja neljänneksi LiVo.

Sunnuntaina Lempo pelasi sijoista 5-8 ja kohtasi päivän ensimmäisessä pelissä JyLen. Taistelutahtoa löytyi aamuisesta ajankohdasta huolimatta molemmilta joukkueilta ja ottelusta saatiin nauttia kolmen erän verran. JyLe oli tällä kertaa niukasti parempi ja Lempo joutui taipumaan 1-2 (23-25, 25-19, 13-15).

Turnausisäntä LiVo asteli Lempoa vastaan, kun oli aika otella sijoista 7-8. Turnaus on kiva päättää voittoon ja sillä asenteella Lempo otteluun lähtikin. Rosteria pyöräytettiin pikkaisen, jotta joukkueesta saataisiin viimeisetkin tehot irti. Sitkeys ja rosterin laajuus olivat avainasemassa Lempon ottaessa LiVosta 2-1 voiton (25-22, 21-25, 15-13). Lempolle turnauksessa sijoitus 7.

A-poikien finaaliturnauksen kaksi parasta, KaPo ja KempeLe, ottivat toisistaan mittaa kultamitalin arvoisesti kolmieräiseksi venyneessä ottelussa. KaPon joukkue pystyi ensimmäisen hävityn erän jälkeen kääntämään ottelun itselleen ja ottamaan 2-1 voiton (21-25, 29-27, 15-13). Onnittelut KaPolle kullasta! Onnittelut myös KempeLeelle hopeasta sekä PuWolle pronssista.