Lempon vastustaja on hallitseva cup-mestari ja SM-hopeamitalisti - esittelyssä Savo Volley

4.12.2022

Savo Volley on vuonna 2017 perustettu lentopallon erikoisseura, joka pyörittää miesten Mestaruusliigan joukkuetta. Seura on voittanut historiansa aikana kaksi SM-hopeaa vuosina 2022 ja 2021 sekä Suomen cupin mestaruuden kaudella 2021-2022.

Savo Volley kohtaa Suomen cupin puolivälierässä Lempo-Volleyn tiistaina 6. joulukuuta kello 16 Hakkarin liikuntahallissa. Esittelemme nyt tulevan vastustajan pelaaja pelaajalta.

2 Ilja Ivanov, passari

19v, 191 cm

Savo Volleyn passari on hyvin tuttu lempolaisille. Pelasi viime kaudet Sammon paidassa 1-sarjaa ja nyt ottanut isoa roolia liigakentillä. Isoveli Fedor kantoi viime kaudet päävastuun ja siirryttyään ulkomaille pikkuveli peri paikan. Isä Sergei tunnetaan Savon tilastoijana ja Sammon päävalmentajana. Ilja Ivanovilla on todella kova hyppysyöttö ja fyysisenä pelaajana pystyy tarvittaessa ratkomaan pisteitä itsekin, hihasta löytyy myös monipuolinen passivalikoima. Tulevaisuuden tähtiä ja mahdollisia maajoukkuepelaajia, ikää vasta 19 vuotta.

5 Tapio Toiviainen, yleispelaaja

27v, 191 cm

Liigakenttiä jo pitkään kiertänyt kokenut yleispelaaja siirtyi täksi kaudeksi Savon riveihin. Pelannut pitkään Hurrikaanissa ja tuttu myös Iskun paidasta. Erityisen tuttu pelaaja Lempon Kasimir  Vuoriselle. Monipuolisuusihme, joka voi pelata yleispelaajan lisäksi hakkurina, keskitorjujana ja liberona ja pelasipa alkukaudesta passarinakin Savon loukkaantumissuman aikaan. Roolina ollut rotaatioyleispelaaja alkukaudesta, kokenut johtajahahmo.

7 Alexej Zhbankov, keskitorjuja

19v, 200 cm

Ivanovin tavoin tuttu pelaaja Lempolle, sillä pelasi pari kautta TuTon paidassa 1-sarjaa Lempoa vastaan nuorena miehenä ennen nousua liigakentille. Nuorten maajoukkuepelaaja Ivanovin ja Veikka Lindqvistin tapaan. Onnistuessaan kova hypäri ja ulottuvana pelaajana vahva torjuja. Kehittyy kovin askelin ja rooli liigakentillä kasvaa kausi kaudelta. Isä Ruslan tunnetaan entisenä liigapelaajana ja -valmentajana, joka luotsaa nyt naisten 1-sarjan Raision Urheilijoita.

8 Veikka Lindqvist, hakkuri

19v, 203 cm

Moni Savo-pelaaja on jossain kohtaa uraansa pelannut Lempoa vastaan, niin myös Lindqvist. Hänet Hakkarin yleisö muistaa Kuortaneen nuorten maajoukkueen pitkänä ja kovakätisenä hakkurina, joka ponnisti liigakentille viime kaudeksi. Oltuaan viime kauden itsensä Lelu Ojansivun koulussa, on Lindqvist ottanut tällä kaudella selvästi isompaa roolia. Korkealta hyökkäävä Linqvist on jakanut hakkurivastuun yhdysvaltalaisen David Kisielin kanssa läpi kauden.

9 Maciej Madej, passari

27v, 190 cm

Puolalaispassari, joka kärsi alkukaudesta loukkaantumisista. On jakanut peliaikaa Ivanovin kanssa, joskin viime peleissä Ivanov kantanut päävastuun. Muodostaa melko tasaisen passariduon Ivanovin kanssa ja kolmas lenkki on tarvittaessa joukkueen apuvalmentaja Petteri Penttinen. 27-vuotias Madej on nähnyt lentopalloilevaa Eurooppaa laajasti, sillä hän on pelannut kotimaansa ja Suomen lisäksi niin Ranskassa, Saksassa, Bulgariassa, Kyproksella, Itävallassa kuin Ruotsissakin.

10 Tiitus Vuori, yleispelaaja

26v, 185 cm

Lempolaisille kaikkein tutuin savolainen, sillä pelasi viime kaudet Lempon paikallisvastus Iskussa. Otti viime kausina isoja kehitysaskelia ja sai palkinnoksi uransa ensimmäisen liigasopimuksen. Vasenkätinen pallotaituri on torjunnalle vaikea pideltävä ja ottanut heti roolia myös Savon riveissä, vaikka aloitti kauden 2-sarjan AitRissa ja teki sopimuksen Savoon kesken kauden. Veli Tino pelaa VaLePassa.

11 Andrus Raadik, yleispelaaja

35v, 197 cm

Virolainen yleispelaaja on Savon isoin tähti. Pitkäaikainen joukkueensa luottojyrä kantaa isoa vastuuta etenkin hyökkäyspelissä. Lyö kovaa junttaa eikä pehmene tärkeillä hetkillä. Fyysinen härkä, jonka kanssa Lempolla riittää varmasti pideltävää. Ehtinyt jo ikämiesikään, ottanut johtoroolia yhä isommin Lelu Ojansivun ja Antti Siltalan lopetettua.

12 Jakub Kovac, keskitorjuja

25v, 201 cm

Slovakian maajoukkueessakin pelannut keskitorjuja on nähty Suomen kentillä aiemmin PerPossa ja nyt toinen kausi Savossa. Vahva torjuja ja monipuolinen pelaaja, jolla iso rooli Savon keskitorjujaryhmässä. Kantanut Miki Jauhiaisen kanssa isoimman vastuun Savon keskipelissä. 

13 Michael Michelau, yleispelaaja

28v, 194 cm

Yhdysvaltalaisyleispelaaja pelaa toista kautta Savossa, saapui Suomeen viime kaudeksi Ettaan, josta siirtyi kesken kauden Savoon. Muodostaa Raadikin kanssa joukkueen yleispelaajaduon, joka on Savon isoin vahvuus. Isossa roolissa viime kauden finaaleissa, joten pää ei palele tärkeissä paikoissa. Monipuolinen pelaaja, jolta sujuu sekä vastaanotto että iso hyökkäysvastuu.

15 Keisuke Matsuo, libero

26v 170 cm

Japanilaislibero jatkaa Savon ulkomaalaisliberoiden perinnettä. Nopeajalkainen takakentän taituri kaivaa palloja peliin vaikeistakin paikoista. Isoa roolia tietenkin joukkueen vastaanotossa. Joukkueen ainoa varsinainen libero. Pelasi viime kauden Israelissa.

18 Miki Jauhiainen, keskitorjuja

25v, 205 cm

Suomen maajoukkueestakin tuttu keskitorjuja on joukkueensa pituusykkönen. Jo kokenut pelimies muistetaan aikaa sitten Kuortaneen paidasta LeKiä vastaan 1-sarjapeleistä. Kävi sen jälkeen opiskelemassa ja pelaamassa Yhdysvalloissa yliopistosta, josta palasi Suomeen ja Savon paitaan. Joukkueensa tärkeimpiä pelaajia, jolla iso pelillinen vastuu ja rooli. Etenkin torjuntapelissä liigan parhaimmistoa.

20 David Kisiel, hakkuri

25v, 199 cm

Yhdysvaltalaishakkuri pelaa avauskauttaan Suomessa. Viime kausi sujui Hollannissa ja sitä ennen pelasi Yhdysvalloissa yliopistolentopalloa. Mittaa löytyy mukavasti, Savolla onkin harvinaisen pitkä hakkurikaksikko. Jakanut vastuuta melko tasaisesti nuoremman Lindqvistin kanssa, kiintoisaa nähdä kumpi aloittaa cupissa.

Päävalmentaja Timo Tolvanen

Entinen pelaajalegenda on siirtynyt valmennuspuolelle. Luotsasi  Savon viime kaudella cupin mestariksi ja hopealle, näytöt siis varsin vakuuttavat. Valmensi aiemmin myös Kuusamon naisten liigaryhmää. Peliurallaan libero. Tunnettu kovana tuulettajana, joka elää pelin tiimellyksessä vahvasti mukana.

Savo Volleyn kotisivut⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Tervetuloa seuraamaan itsenäisyyspäivänä, kuinka Lempo haastaa Savon tähtinipun! Liput otteluun 8/6€ ja ottelu näkyy selostettuna suorana lähetyksenä Aamulehden verkkosivuilla.

OTTELUISÄNTÄ: Vuorisen Konepaja Oy

Kuvat: Savo Volley / kotisivujen mediapankki