Pälkäne haki vierasvoiton Lemposta hienolla esityksellä

16.9.2023

HARJOITUSOTTELU LEMPO-VOLLEY – PÄLKÄNEEN LUJA-LUKKO 1–3 (20–25, 25–13, 19–25, 21–25)

16.9.2023 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Lempo-Volley kohtasi harjoituspelissä lauantaina 16. syyskuuta 1-sarjaa pelaavan paikallisvastus Pälkäneen Luja-Lukon. Ottelu päättyi lopulta vierasjoukkue Luja-Lukon voittoon erin 3–1 (25–20, 13–25, 25–19, 25–21).

Kaikkien aikojen kovimman ryhmänsä rakentanut pälkäneläisjoukkue osoitti, että menestysodotukset eivät ole tuulesta temmattuja. Ryhmää Hakkarissa vetänyt Jussi Heino on Marko Järvenpään kanssa saanut joukkueen pelin oivaan kuosiin, eikä Lempo pystynyt rikkomaan lähes virheettömästi ja kovaa syöttäneen pälkäneläisjoukkueen rytmiä kuin toisessa erässä.

Ottelun kolme Pälkäneen voittoerää olivat lähes identtiset. Erät etenivät alussa tasaisesti, mutta hieman kymmenen pisteen jälkeen Luja-Lukko repäisi muutaman pisteen eron. Sitä ei Lempo enää pystynyt kuromaan kiinni, vaikka nousi päätöserässä pisteen päähän 21–22. 

Erien lopuissa Pälkäneen virhekontrolli oli rautaa ja he napsivat tarvittavat pisteet. Lempo hukkasi paljon hyviä nousumahdollisuuksiaan syöttövirheillä ja Pälkäne puolestaan löysi erien lopuissa ässiä ratkaiseviin paikkoihin.

Lempo vei puolestaan selvästi toisen erän, joka ratkesi heti alussa Lempon vahvalla pelaamisella. Kakkoserä oli myös ainoa, jossa vierasjoukkueen oma peli hieman rakoili. Kakkoserä oli myös Lempolla parasta syöttämistä.

Molemmat pyörittivät paljon kokoonpanojaan. Lempon avaukseen nousivat passarina Ville Tuki ja hakkurina Veeti Kosonen. Kosonen pelasi vahvat kaksi erää hakkurina tehden heti avauserään kuusi pistettä.

Kahden erän jälkeen Lempo vaihtoi yli puolet kuusikostaan ja kolmas erä menikin uudella ryhmittymällä koneiden käynnistelyyn. Aatu Pöllänen debytoi kolmoserässä Lempo-paidassa ja napautti ensimmäisellä kosketuksellaan heti pisteen. Myös Matti Toivola ja Tuomas Sillanpää tulivat pitkän tauon jälkeen kehiin.

Lempon ykkösnimiksi nousi laitakolmikko Daniel Heinonen, Niko Montonen ja Kosonen sekä passari Tuki. Taitava ja juonikas Heinonen näytti hyökkäyspelissä sekä kovaa lyöntiään että taitavia sijoituksiaan ja hänet palkittiin Lempon parhaana. Keskipelaaja Eetu Ahonen pääsi myös hyville pistemäärille ja napsi muutaman maukkaan torjunnan.

– Ville, Veeti ja Daniel olivat tänään hyvällä pelipäällä, heidän otteitaan oli mukava katsella ja he saavat puhtaat paperit. Paljon on vielä pelissä tekemistä, mutta kausi on nuori ja joukkue uusiutunut paljon viime kaudesta, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo arvioi ottelun onnistumisia ja yleiskuvaa.

Jokaisen lentopallopelin perusosa-alue eli syöttö-vastaanottopeli meni lauantaina selvästi pälkäneläisille.

– Syöttö-vastaanottoon en ole vieläkään tyytyväinen meiltä. Varsinkin syötössä oltiin paljon Pälkänettä perässä, Alatalo muotoili.

Pälkäneelle Hurrikaanin liigaryhmästä saapunut passari Jarno Koivuniemi debytoi joukkueessa, kun hän puuttui treenipelikauden avanneesta Isku-pelistä. Passari esitti heti laatunsa ja loihti useita huippupaikkoja vierasjoukkueelle. Yleispelaajatrio Tomi Perkiö–Raivis Oiguss–Jan Kangas oli vaikea pideltävä Lempolle, välillä tuli todella kovaa ja sen jälkeen taidokkaita ratkaisuita. Illan ykköshahmoksi nousi kuitenkin hakkuri Aki Tuomivaara. Lempon 2-sarjasta Pälkäneelle siirtynyt Tuomivaara pelasi huikean ottelun lähes ilman virheitä ja palkittiin vierasjoukkueen parhaana.

– Luja-Lukko pelasi varsin mallikkaasti. Varsinkin omaan silmään heidän uusi vasenkätinen yleispelaajansa Jan Kangas pelasi upeasti, oli mukava katsella hänen pelaamistaan. On oiva vahvistus Pälkäneelle, Alatalo arvioi.

Lempo kohtaa treenipelissä vielä AitRin ensi perjantaina Hakkarissa ennen sarja-avausta, jossa vastaan tulee PuMa lauantaina 30.9. Hakkarissa.

Palkinnot

Lempon paras pelaaja: Daniel Heinonen

Pälkäneen paras pelaaja: Aki Tuomivaara

Yleisö:  67

Seuraava peli:

Lempo kohtaa harjoituspelissä Aitolahden Riennon perjantaina 22.9. Hakkarissa ja sen jälkeen sarja-avauksessa PuMan Hakkarissa lauantaina 30.9.

Avauskokoonpanot

Lempo: Ville Tuki, Niko Montonen, Eetu Ahonen, Veeti Kosonen, Daniel Heinonen, Aaro Keisanen ja libero Jami Törrö

Pälkäne: Jarno Koivuniemi, Tomi Perkiö, Verneri Halttula, Aki Tuomivaara, Raivis Oiguss, Reko Käenniemo ja libero Teemu Kuusela