Lempo laittoi ajoittain hallitsevan mestarin VaLePan ahtaalle, mutta erävoittoja ei tilille kertynyt

1.9.2023

HARJOITUSOTTELU LEMPO-VOLLEY – VALEPA 0–4 (19–25, 13–25, 18–25, 17–25)

1.9.2023 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Lempo-Volleyn miesten 1-sarjaryhmä jatkoi harjoituspelejään kalenterin sivun vaihduttua syyskuuksi. Hakkariin saapui ei enempää eikä vähempää kuin hallitseva Suomen mestari VaLePa.

VaLePa avasi kauden voitokkaasti ja latoi Lempäälässä erälukemat 4–0 (25–19, 25–13, 25–18, 25–17). Niinpä Lempolta puuttuu vielä kauden avauserävoitto, kun vastassa ovat olleet VaLePa ja Akaa-Volley.

– Olen ihan suhteellisen tyytyväinen meidän peliin tässä vaiheessa. Toinen erä vähän harmittaa, se sössittiin vähän joka osa-alueella. Mutta muuten oltiin hyviäkin pätkiä pelissä mukana, joten tästä on hyvä jatkaa, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo näki pelin annin.

– Mukavaa oli pelata pitkästä aikaa, itselläni oli vähän pidempi tauko (välivuosi). Mutta ei se ikinä ole mukavaa hävitä. Onnistuttiin hyökkäyspelissä ihan hyvin niistä tilanteista, mitä pystyttiin luomaan. Vastaanottoon vaatii hieman terästystä, etenkin kun tulee näin kovalla syötöllä, vähän annettiin liikaa suoria ässiä, Lempo-paitaan palannut Matti Toivola kertoi.

Lempolla debytoi yleispelaaja Daniel Heinonen ja Matti Toivola teki paluun Lempo-paitaan kolmen kauden jälkeen. VaLePalta puuttuivat Juho Kaunisto, Miro Leinonen ja EM-kisoissa Bulgariassa asiantuntijan roolissa ihastuttava passarilegenda Mikko Esko. Se tiesi entiselle Lempo-pelaajalla Saku Tuomivaaralle isoa näyttöpaikkaa ja Tuomivaara pelasi hienon ottelun ja oli vaarallinen syöttöviivan takana kiusaten Lempoa usealla ässällä.

Lempo roikkui avauserässä melko hyvin ja pitkään mukana. Varsinkin Daniel Heinonen ja Tuomas Sillanpää saivat mukavasti palloa kuolemaan. VaLePa teki johtonsa vahvalla syöttöpelillä ja sai koko ottelun aikana useamman ässän Lempolta, mutta myös virheitä tuli kummallakin syöttöviivan takaa runsaasti. Lopulta avauserä meni VaLePan kovemman laitavoiman myötä vierailijalle.

Lempo avasi kakkoseränkin vahvasti, mutta VaLePan päävalmentajan Janne Kangaskokon aikalisän jälkeen herätti vierasjoukkueen. Urpo Sivula laittoi syöttöönsä kunnolla voimaa ja syöttöputkellaan ratkoi erän. Lempo jäi lopulta 13 pisteeseen.

Kolmoserään molemmat sekoittivat hieman kuusikoitaan. Lempo toi sisään hakkuriksi Veeti Kososen ja yleispelaajiksi Niko Montosen ja erän edetessä Tommi Niemisen. VaLePa vaihtoi yleispelaajaksi Jiri Leinosen ja erän kuluessa hakkuriksi Joel Itäsen.

VaLePa-passari Saku Tuomivaara esitti muutamia todella upeita keskipasseja. Lempo puolusti vahvasti muutamia vaikeita palloja, mutta palkinnot jäivät niistä vähiin. Lempo pysyi VaLePasta muutaman pisteen takamatkalla avauserän tapaan. Lopussa Itäsen syöttöputki toi isomman eron Lempon VaLePan hyväksi.

Viimeiseen neljänteen erään Lempo otti Ville Tuen passariksi ja VaLePa Juho Turrin yleispelaajaksi. Pelin kuva oli sama kuin aiemminkin: Lempo pysyi sitkeästi lähellä, mutta haastamiseen erävoitosta tekeminen ei tänään riittänyt.

– Syöttö-vastaanotto pitää saada jatkossa vielä paremmalle tasolle, että pärjätään sitten ykkösen peleissä, Alatalo summasi.

Lempolla kauden avauspeliään pelanneet Toivola ja Heinonen nousivat eniten esille. Toivola esitti mallikkaan pelinrakentelun lisäksi muutaman oman upean pisteen ja toi taistelutahtoa ja tuulettamista paljon kentälle. Toivola valittiinkin Lempon pelin parhaaksi. Heinonen esitti rohkeaa ja monipuolista hyökkäysvalikoimaansa useaan otteeseen.

VaLePan ryhmässä suuri mielenkiinto kohdistui uuteen yleispelaajapariin Franca ja Andonovic. Kaksikko esiintyi perusvarmasti, mutta huomasi että hyökkäystehot ja -varmuus tulevat varmasti kauden edetessä lisääntymään. Varsinkin Franca esitti muutamia todella kovia laitahyökkäyksiä. Uusi keskitorjuja Direito hyökkäsi muutaman kerran todella komeasti keskeltä, aivan kuten Ekman. Entinen Lempo-duo Tuomivaara ja Itänen ovat nousseet laadukkaiksi liigapelaajiksi, sen tämäkin ottelu todisti. Tuomivaara pokkasi parhaan VaLePa-pelaajan palkinnon.

Palkinnot

Lempon paras pelaaja: Matti Toivola

VaLePan paras pelaaja: Saku Tuomivaara

Yleisö:  82

Seuraava peli:

Lempo kohtaa harjoituspelissä PuMan Helsingissä lauantaina 2.9. ja Hakkarissa treenipelissä Pälkäneen 16.9.

Avauskokoonpanot

Lempo: Matti Toivola, Daniel Heinonen, Eetu Ahonen, Tuomas Sillanpää, Simo Puttonen, Aaro Keisanen ja libero Jami Törrö

VaLePa: Saku Tuomivaara, Gabriel Franca, Jacob Ekman, Urpo Sivula, Aleksandar Andonovic, Chase Direito ja libero Eetu Pennanen

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Kuvat: Antti Raunio