Lempolle ei pisteitä Kuortaneelta

24.2.2024

M1 YLEMPI JATKOSARJA KUORTANEEN MURIKAT – LEMPO-VOLLEY 3–0 (25–19, 25–22, 25–20)

24.2.2024 Lähitapiola-areena, Kuortane

Lempo-Volley matkusti miesten 1-sarjassa Kuortaneelle ylemmän jatkosarjan toiseksi viimeiseen otteluun. Kuortaneen Murikat onnistui tasaamaan kauden keskinäiset tilit voitoiksi 2–2, kun Murikat piti kaikki kolme sarjapistettä numeroin 3–0 (25–19, 25–22, 25–20).

Niinpä Murikat nousi Lempon ohi jatkosarjassa ja Lempon tilanne ratkeaa jatkosarjan päätöspelissä ensi viikon sunnuntaina Oulun Kiskon vieraana. Raporttia kirjoittaessa Kiskon ja Eastin peli oli kesken.

Tilanne muistuttaa hyvin paljon runkosarjaa. Silloin Lempolla olisi ollut mahdollisuus varmistaa runkosarjan ykköstila Murikoita vastaan, mutta tappio vei ratkaisun Kisko-vieraspeliin. Nyt Lempolla oli sauma varmistaa suora välieräpaikka, joka ratkeaa nyt Kisko-vieraspelissä.

– Murikat pelasi hyvän peruspelin. Ei mitään loisteliasta, mutta se riitti tänään. Meillä oli takana repaleinen viikko eikä sitten pystytty joukkueena vastaamaan niihin muutoksiin normikokoonpanosta, mitä tuli ihan pelinkin aikana, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo kommentoi.

Lempo joutui antamaan harmillisesti tasoitusta sairasteluiden vuoksi, kun Matti Toivola, Daniel Heinonen ja Anssi Vesanen puuttuivat. Sen päälle Lempo-libero Jami Törrö loukkasi jalkaansa pelin kuudennessa pallossa ja Lempo oli pakotettu vaihtamaan liberoa. Loppupelin liberona pelasi Niko Montonen.

Murikoilla oli peli-ilo huipussaan ja kovakätinen syöttöjoukkue esitti parastaan viivan takana. Kovat hyppysyötöt moukaroivat Lempon vastaanottoa. Kun vielä hyökkäyspeli toimi kotijoukkueella raikkaalla kädellä, ei Lempo pystynyt haastamaan voitosta.

Lempo joutui puolestaan usein turvautumaan sijoituksiin tai pehmeämpiin hyökkäyksiin, jotka Murikat noukki helposti ja hyökkäsi kovaa vastaan, useiden pisteen arvoisesti.

Avauserä meni selvästi kotijoukkueelle. Toisessa erässä Lempolla välähti toivonkipinä, kun oivan nousun jälkeen Lempo pääsi 22–21-johtoon. Tasoituspisteen jälkeen Murikat teki oivan syöttövaihdon: Juho-Markus Puhakan leijat olivat niin pahoja, että kolme peräkkäistä pistettä veivät kakkoserän kotijoukkueelle.

Kolmoserässä Lempo pysyi mukana pelissä, mutta Murikat pystyi hallitsemaan erän kulkua. Lempo kävi hetkellisesti tasoissa, mutta Murikoiden vahvempi loppu ratkaisi pelin suoraan kolmessa erässä. Kahdessa viimeisessä erässä Lempolla oli omat hetkensä napata erävoitto, mutta niitä ei tällä kertaa pystytty hyödyntämään.

– Vähän harmittaa, kun roikuttiin mukana ja pinnojakin olisi ollut otettavissa, Alatalo tuumi.

Murikat pelasi todella vähillä virheillä, toisin kuin viimeksi Lempäälässä jolloin huippupeli kesti vain avauserän. Oskar Muurisen luotsaama joukkue pelasi parhaillaan kuin rasvattu kone, mikä on harvinaista näin nuorelle joukkueelle. Murikat onkin suurin mestarisuosikki kevään pokaalijahdissa. 

Lempo vaihtoi pelin aikana Aaro Keisasen Eetu Ahosen paikalle keskelle ja Jani Liskin Veeti Kososen paikalle yleispelaajaksi. Liberon paikalle kylmiltään tullut Montonen hoiteli hommansa hienosti, varsinkin puolustuksia tuli mukava määrä. 

Lempolla 2-sarjajoukkueen passari Teemu Nyström debytoi 1-sarjakokoonpanossa ja Lempon edustuksessa. Jyry-kasvatti ei käynyt vielä kentällä.

– Vastustaja vastaanotti todella hyvin eikä saatu sitä rikottua. Olisi pitänyt saada syötöllä enemmän aikaa. Murikat pelasi vahvaa ja nopeaa laitapeliä eikä saatu niitä kiinni, Nyström arvioi ottelua.

Murikoiden hahmo oli passari Ville Kuukasjärvi. Huiman nopea laitapeli oli taas kerran myrkkyä Lempon torjunnalle. Sen lisäksi Kuukasjärvi syötti hurjasti ja verkolla tehtaili useamman pisteen itse. Hakkuri Viktor Viljamaa pelaa sensaatiomaista tulokaskautta 1-sarjassa. Nuori hakkuri paukutti taas palloa kenttään miten halusi.

Vieraspelaaminen on ollut haastavaa, jatkosarjan kaksi vieraspeliä eivät ole tuoneet Lempolle pinnoja.

Lempo päättää jatkosarjan ensi viikon sunnuntaina Oulussa. Silloin ratkeaa, pelaako Lempo puolivälierä 9.–10. maaliskuuta.

Pelihaastattelu

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Yleisö: 45

Pisteet

Lempo: Tuomas Sillanpää 13, Simo Puttonen 9, Aatu Pöllänen 4

Murikat: Viktor Viljamaa 12, Mikko Määttä 11, Matias Siika-aho 10

Seuraava peli:

Lempo pelaa jatkosarjan päätöspelin Kiskon vieraana 3. maaliskuuta. Murikoiden jatkosarja päätty, kausi jatkuu pudotuspeleissä maaliskuussa.

Avauskokoonpanot

Lempo: Matti Toivola, Daniel Heinonen, Aatu Pöllänen, Tuomas Sillanpää, Simo Puttonen, Eetu Ahonen ja libero Jami Törrö

Murikat: Ville Kuukasjärvi, Matias Siika-aho, Aaro Paananen, Viktor Viljamaa, Mikko Määttä, Joona Lahtinen ja libero Panu Salmijärvi