Lempo esitti upean näytöksen vuoden aluksi: Pälkäne nurin selvin numeroin

2.1.2022

M1 RUNKOSARJA: PÄLKÄNEEN LUJA-LUKKO – LEMPO-VOLLEY 0–3 (15–25, 11–25, 18–25)

2.1. Kostia-areena, Pälkäne

Lempo-Volley aloitti vuoden 2022 vastaansanomattomalla esityksellä. Viides peräkkäinen voitto tuli erin 3-0, kun neljässä edellisessä Lempolla oli tullut yksi erätappio. Kotijoukkue Pälkäneen Luja-Lukko ei saanut haastettua Lempoa kuten joulukuun alussa Hakkarissa eikä päässyt yli 20 pisteen yhdessäkään erässä (15, 11, 18).

Kahden erän jälkeen Lempon Tomi Rumpunen terästi vaihtopenkillä joukkuekavereilleen, että nyt otetaan puhdas voitto pitkästä aikaa. Se toteutui, kun peli päättyi pälkäneläisten verkkovirheeseen kolmannessa erässä.

– Tämä oli meiltä asennepuolella hyvä esitys. Pidettiin peli hallussa koko ajan, Lempo-Volleyn päävalmentaja Tuomas Alatalo tiivisti pelin jälkeen.

Näin voi todellakin todeta: Lempon vahvan pelin avain oli erien alut, joissa Lempo karkasi joka erässä useamman pisteen etumatkalle. Siitä oli mukava hallita kamppailua ja kontrolloida tapahtumia.

Kun Lempo oli erissä puhkaissut kymmenen pisteen rajan, Pälkäne oli päässyt avauserässä kuuteen, toisessa viiteen ja kolmannessa viiteen.

Erien hallinta antoi Alatalolle korttipakkaan vaihtomahdollisuudet. 14 pelaajan kokoonpanosta 13 pelaajaa pääsi kentälle, kun erien lopuissa peliaikaa jaettiin. Kalle Nieminen pelasi liberona jokaisen erän loput ja korkkasi ennätyspeliminuutit 1-sarjaurallaan.

– Meillä on paljon jätkiä, jotka paiskivat hommia hyvin treeneissä. Laajalla ringillä pystytään pelaamaan, eikä taso paljoa tipu. Tänään oli niin vaihtopelaajilta kuin avauksen pelaajilta vahvaa tekemistä. Taso ei tippunut, vaikka vaihtoja tehtiin erien lopuilla. Joka kokoonpanolla osoitettiin, että pystytään pelaamaan hyvää lentopalloa, Alatalo taustoitti taktiikkaansa.

Pelillisesti Lempo hallitsi syöttöpeliä ja hyökkäystehoja. Pälkäneen tutusti vahva vastaanottopeli saatiin ajoittain pahasti rikki ja ässiä tuli kauden ennätysmäärä. 

– Syöttö-vastaanottopelissä vietiin kaveria. Saatiin heidät huonoihin paikkoihin hyökkäämään ja napsittiin helppoja puolustuksia. Siinä oli voiton avain, Lempon parhaana palkittu keskitorjuja Tatu Härkönen kertoi. Härkönen syötti ensimmäisessä ja toisessa erässä pitkät, erät ratkaisseet syöttövuorot.

Lempolla Arttu Lehtimäki pyöritti peliä hienosti. Tuomas Sillanpää keräsi illan isoimmat pisteet, 17. Keskitorjujakaksikko Härkönen (5 pistettä) ja Sten Kruuda (8) olivat vahvoja verkolla tappaen useamman vastapallon. Tomi Rumpunen ja Joel Itänen napsivat pelin komeimmat torjunnat.

– Syöttö-vastaanotto toimi ja torjunta-puolustuksessa tehtiin hyvin hommia. Hyökkäysvoima oli tänään meidän puolella, Alatalo tiivisti.

Pälkäneen ehdoton valopilkku oli parhaana palkittu hakkuri Akseli Viitala (9 pistettä), jonka kova hyppysyöttö toi pahoja vaikeuksia Lempolle. Sarjan pistepörssin nelonen, Luja-Lukon kapteeni Tomi Perkiö merkittiin jo ennen peliä Lempon koppipalaverissa: hänen laitahyökkäyksen tehot pitää saada kuriin. Siinä Lempo onnistui ja Perkiö jäi hänelle vaatimattomaan kuuteen pisteeseen.

– Täytyy sanoa, että Pälkäne ei varmaan esittänyt parastaan. Mutta me myös pelasimme todella vahvan pelin emmekö antaneet missään kohtaa siimaa, Härkönen tiivisti.

Peli pelattiin alueellisten koronarajoitusten vuoksi ilman yleisöä. Mitä vaatii, että meno pysyy koko ajan vahvana, kun eräjohdot ovat nopeasti melko selviä?

– Kyllä se sen vaatii, että joukkueen sisällä sytytään ja huudetaan enemmän kuin normaalisti ja se lähtee joukkueen sisältä, etenkin kun yleisökään ei ollut, Härkönen avasi kentän tasan toiminaa.

Ottelu näkyi Aamulehden selostettuna monikameratuotantona, kauimmat Lempo-fanit seurasivat peliä Kap Verdessä asti!

Lempo-Volley jatkaa 1-sarjan kärjessä. Kausi jatkuu 15. tammikuuta, kun vastaan tulee Kuortaneen Murikat kotisalissa. Viime ottelussa Lempo koki Murikoille tappion 1-3. Vielä ei ole tietoa, voiko otteluun ottaa paikalle yleisöä. Tilannetta seurataan tarkasti.

– Koitetaan saada pari ehjää treeniviikkoa alle. Murikat on hieno vastus, he harjoittelee kovaa, ovat fyysisesti ja teknisesti todella kovia ja pelaavat hyvää lentopalloa. Innolla sitä kohti, Alatalo suuntasi katseensa eteenpäin.

Avauskokoonpanot:

Lempo: Arttu Lehtimäki, Joel Itänen, Sten Kruuda, Tuomas Sillanpää, Tomi Rumpunen, Tatu Härkönen ja libero Jyri Niemi
Pälkäne: Jonne Haavisto, Tomi Perkiö, Reko Käenniemi, Akseli Viitala, Daniel Kosonen, Miko Köykkä ja libero Vili-Valtteri Help

Tulospalvelu

PALKINNOT

Lempon paras pelaaja: Tatu Härkönen
Pälkäneen paras pelaaja: Akseli Viitala

PISTEET:

Lempo: Tuomas Sillanpää 17, Tomi Rumpunen 9, Sten Kruuda 8
Pälkäne: Akseli Viitala 9, Tomi Perkiö 6, Daniel Kosonen 5

SEURAAVA PELI:

Lempo jatkaa pelejään 15.1. kotipelillä Murikoita vastaan. Pälkäne pelaa jo 6.1. Nurmon vieraana ja 9.1. Sammon vieraana.

Parhaina palkittiin Tatu Härkönen ja Akseli Viitala. Parhaat valitsi Mikko Heinämäki.

Haastattelussa Tatu Härkönen ja Tuomas Alatalo

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.