Lempo joulutauolle sarjakärkenä - Suomen cupissa vastaan Akaa-Volley

17.12.2023

M1 RUNKOSARJA PÄLKÄNEEN LUJA-LUKKO – LEMPO-VOLLEY 0–3 (20–25, 11–25, 21–25)

17.12.2023 Kostia-areena, Pälkäne

Lempo-Volley päätti miesten 1-sarjan syyskauden hienolla vierasvoitolla 3–0 (25–20, 25–11, 25–21) Pälkäneen Luja-Lukosta sunnuntaina Kostia-areenassa.

Voitto tarkoittaa, että Lempo lähtee joulutauolla kärkipaikalta ja etenee näin Suomen cupin puolivälieriin. Cupissa tulee vastaan todellinen huippuvastus: Mestaruusliigan sarjakärki ja naapuriseura Akaa-Volley. Peli pelataan tammikuussa Lempäälässä Hakkarin liikuntahallissa, tiedotamme pelipäivästä kun se varmistuu.

Cupin jatkopaikka ratkesi jo pelin ollessa kesken, kun Kisko hävisi Murikoille 0–3. Lempon sarjajohto on nyt neljä pistettä, kun kaikilla on 12 peliä pelattuna. Ylemmän jatkosarjan paikoissa ovat joulutauolla kiinni Lempo, Kisko, East Volley ja Murikat.

Lempo pelasi Luja-Lukkoa vastaan neljännen pelinsä yhdeksään päivään. Joulukuun loppu oli vahva: 11/12 pistettä ja viimeisestä viikonlopusta tärkeät viisi pistettä. Syyskauden saldo 12 peliin on 29 pistettä ja yhdeksän voittoa.

Lempo muokkasi jonkin verran avaustaan lauantain Murikat-voitosta, kun kesken peliin lauantaina tulleet Veeti Kosonen, Ville Tuki ja Eetu Ahonen nousivat avaukseen, Jani Liski tuli hakkuriksi ja farmipelaaja Jyri Niemi liberoksi.

Peli lähti Lempolta hieman takellen käyntiin ja Pälkäne avasi pelin puolestaan vahvalta. Lempo vaihtoi Matti Toivolan passariksi ja erä alkoi kääntyä. Lempo sai momentumin oikeaan aikaan ja kun Luja-Lukko virheili, Lempo paineli lopulta melko selvään erävoittoon.

Kakkoserä oli täysin Lempon näytös, kun kotijoukkue jäi 11 pisteeseen. Pälkäneen valmentaja Jussi Heino teki paljon vaihtoja, mutta Lempon hyvä syöttö ja kenttäpuolustus tylsytti vastustajan tehot täysin. Lempo teki varsinkin peippaamalla paljom pisteitä.

Kolmas erä oli myös Lempolla hyvin hallussa, vaikka Pälkäne sai hyvän kirin päälle erän loppupuoliskolla kapteeni Tomi Perkiön syötöillä. Niko Montonen tuli Simo Puttosen paikalle yleispelaajaksi erän alussa ja Montonen olikin tehokas tehden kuusi pistettä. Lopulta Lempo pystyi pitämänä pakkansa koossa ja sai pelin poikki suoraan kolmessa erässä.

Lempon ykkösnimi oli hakkuri Jani Liski, joka pelasi jälleen Pälkänettä vastaan huippupelin ja teki 12 pistettä minimaalisin virhein. Veeti Kosonen jatkoi vahvaa tekemistään, Matti Toivola tuli hienosti penkiltä kehiin ja Niemi napsi ison tukun puolustuksia.

– Peli meni oikein mallikkaasti. Avauserä oli tiukka, mutta saatiin siihen tosi hyvä loppu. Toinen erä meni puhtaasti, päästiin heti niskan päälle ja vietiin sitä koko ajan. Kolmannessakin erässä tuntui, että homma oli koko ajan hallussa, Lempon Liski arvioi ottelua.

– Aika levollisin mielin seurasin peliä. Alku oli vähän tahmea, mikä voi usein käydä tällaisessa tuplaviikonlopussa. Mutta sitten kun koneet käynnistyivät niin peli oli mukavasti hallussa. Torjunta-puolustuspeli oli erinomaista, Jani pelasi hakkurina mallikkaasti. Kaikkiaan hyvä päivä ja hyvä voitto tänään, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo summasi. 

Luja-Lukolta palkittiin keskipelaaja Verneri Halttula. Lempon 2-sarjassa ja/tai A-pojissa viime kaudella pelanneet hakkurit Aki Tuomivaara ja Veeti Lassila jakoivat hakkurivastuun ja väläyttelivät ajoittain.

Miten Tuomas Alatalo löyisi yhteen syyskauden?

– Sanoin jo kauden alussa, että ei olla alkukaudesta vielä parhaimmillamme, vaan vaaditaan aikaa, että hitsaudutaan ja peli paranee ja niinhän siinä on käynyt. Piikkipaikka ja cupissa jatkopaikka, ei voi olla muuta kuin tyytyväinen tässä kohtaa, päävalmentaja kertoi.

Alkusarjaa on Lempolla jäljellä kaksi peliä. Lempo siirtyy nyt ansaitulle joulutauolle ja palaa pelikentille 7. tammikuuta Murikat-kotipelillä. Jatkosarja päättyy 14.1 Kisko-vieraspeliin. Jatkosarjat alkavat tammikuun lopulla ja cupin ottelu tuo myös oman sähkönsä tammikuulle.

– Tosi kova vastus tulee olemaan, haastajina siihen lähdetään. Innolla odotan, koska harvoin liigajoukkueita kohdataan panospeleissä, Liski tunnelmoi.

PELIHAASTATTELU

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Palkinnot

Lempon paras pelaaja: Jani Liski

Pälkäneen paras pelaaja: Verneri Halttula

Yleisö:  93

Pisteet

Lempo: Jani Liski 12, Simo Puttonen 10, Veeti Kosonen 8

Pälkäne: Verneri Halttula 6, Raivis Oiguss 6, Tomi Perkiö 5, Aki Tuomivaara 5

Seuraava peli:

Lempon vuoden 2024 avauspeli pelataan sunnuntaina 7. tammikuuta Hakkarissa Murikoita vastaan. Pälkäne pelaa 7.1. kotipelin Iskua vastaan.

Avauskokoonpanot

Lempo: Ville Tuki, Veeti Kosonen, Aatu Pöllänen, Jani Liski, Simo Puttonen, Eetu Ahonen ja libero Jyri Niemi

Pälkäne: Jarno Koivuniemi, Raivis Oiguss, Tuomas Lehtilä, Aki Tuomivaara, Teemu Kuusela, Verneri Halttula ja libero Niilo Nurmi