Lempolle kauden ensimmäinen vierasvoitto - PuMa nurin 3-0

25.11.2023

M1 RUNKOSARJA PUMA-VOLLEY - LEMPO-VOLLEY 0-3 (16-25, 21-25, 17-25)

25.11.2023 Pasilan urheiluhalli

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Lempo-Volley avasi 1-sarjakauden vierasvoitot Helsingissä PuMaaa vastaan. Kauden kaksi aiempaa vierasreissua toivat 2-3-tappiot, mutta PuMaa vastaan Lempo takoi 3–0 (25–16, 25–21, 25–17) -voiton. Voitolla Lempo nousi tasapisteisiin sarjakärki Oulun Kiskon kanssa.

– Avauserä oli vahvaa tekemistä ja hoideltiin se selvästi. Toisessa annettiin hieman siimaa ja se oli heti tiukka, marginaalit ovat kuitenkin niin pienet. Oltiin lopun palloissa kuitenkin tarpeeksi kovia. Kolmoserässä saatiin taas peli kulkemaan ja se oli enemmän avauserän kaltainen, Lempon päävalmentajana toiminut Marko Laakso arvioi ottelua.

Ottelu vietiin hienoisiin puitteisiin Pasilan urheiluhalliin ja Lempo pääsi nauttimaan taraflexin pehmeydestä. Liekö se saanut heti alussa Lempon pelin oikeille jengoille, mutta avauserä oli selvästi vierasjoukkueen hallintaa.

Lempo repi Daniel Heinosen ja Aatu Pölläsen syöttövuoroilla 10–3-johdon. PuMa on vahvistanut rivejään alkukaudesta kahdella uudella yleispelaajalla, Santeri Sirenillä ja Urho Rytsällä. Hekään eivät saaneet suuntaa muutettua, kun Lempo jauhoi avauserä selvästi kotiin.

Isku-pelissä reistailleeseen kenttäpuolustukseen laitettiin erikoishuomiota ja Lempon puolustuspeli toimikin hyvin. Avauskokoonpanoon nousivat Isku-pelin jälkeen Matti Toivola, Daniel Heinonen, Jami Törrö, Aatu Pöllänen ja Jani Liski.

Kauden avausstarttinsa saanut hakkuri Liski onnistui upeasti. Hän kokosi kentän korkeimmat pisteet 14 pinnallaan ja onnistui myös torjunta- ja syöttöpelissä.

– Oli kiva pelata ja ottelu meni varsin hyvin sekä itseltä että joukkueelta. Kun oli pelitaukoa alla, niin yritin pitää virhekontrollin kurissa enkä koko ajan tyhjentää kättä, Liski kertoi.

Toiseen erään PuMa paransi peliän ja ennen kaikkea vähensi suoria virheitään. Siren takoi hyvin pisteitä ja erä pysyi pitkään tasaisena. PuMa pääsi johtoon erän loppupuolella, mutta Lempon päävalmentajana ollut Marko Laakso yhdessä Kari Niemisen kanssa reagoivat onnistuneesti. Aikalisät oikeaan paikkaan ja passari Ville Tuki erän lopulla kentälle. Muutama maukas torjunta perään ja Lempo käänsi toisen erän kotiin.

Pitkän tauon jälkeen Lempo otti homman hyvin haltuun ja sai erään hyvän startin. Erän kuluessa kehiin tulivat Tuki, Tommi Nieminen ja Veeti Kosonen. PuMa sai kurottua Lempon eron kertaalleen kiinni, mutta Aatu Pölläsen hieno syöttöputki ratkaisi erän Lempolle.

– Meillä pysyi peli paremmin koossa tänään kuin vastustajalla. Se oli voiton taustalla. Ekassa erässä peli oli kontrollissa, mutta toisessa tehtiin enemmän omia virheitä. Kolmannessa saatiin virhesuma sitten pois, Puttonen kommentoi.

Lempon ykkösnimet Helsingissä olivat parhaana palkittu Puttonen ja hakkurina pelannut Liski. Liskin takana pisteet jakautuivat tasaisesti. PuMan ehdoton ykkösahmo oli parhaana palkittu 11 pisteen Siren.

Lempo jatkaa kauttaan Sammon vieraana 3. joulukuuta.

Seuraava peli:

Lempo kohtaa Pielaveden Sammon vieraskentällä sunnuntaina 3.12. PuMa jatkaa pelejään 2.12. Isku-kotipelillä.

Avauskokoonpanot

Lempo: Matti Toivola, Simo Puttonen, Aatu Pöllänen, Jani Liski, Daniel Heinonen, Aaro Keisanen ja libero Jami Törrö

PuMa: Onni Kalo, Urho Rytsä, Riku Isomäki, Aku Kauppi, Santeri Sirén, Alex Novistky ja libero Joona Katajamäki