Lempon treenikauden avausvoitto tuli PuMa-Volleysta Helsingissä

2.9.2023

HARJOITUSOTTELU PUMA-VOLLEY – LEMPO-VOLLEY 1–3 (26–28, 25–23, 15–25, 13–25)

2.9.2023 Lehto-areena, Helsinki

Lempo-Volley avasi harjoituskauden voitto- ja erävoittosarakkeensa lauantaina, kun 2.9. Lempo kohtasi toisen 1-sarjajoukkueen PuMa-Volleyn Helsingissä. Lempo merkkautti otteluvoiton erin 3–1 (28–26, 23–25, 25–15, 25–13).

Lempolla oli tiukka loppuviikko, kun perjantaina vastassa oli VaLePa ja heti lauantaina PuMa. PuMa-ottelu oli harjoituskauden kolmas ottelu aiempien Akaa- ja VaLePa-kohtaamisten jälkeen. Vieraspelissä Lempo oli liikkeellä yhdeksän pelaajan rosterilla, joka oli yhdistelmäjoukkue 1- ja 2-sarjasta.

Lempon kokoonpanossa olivat 1-sarjasta ottelussa kapteenina toiminut Jami Törrö, Aaro Keisanen, Eetu Ahonen, Veeti Kosonen ja Niko Montonen sekä 2-sarjajoukkueesta Kalle Nieminen, Niko Syri, Arttu Hokkanen ja Teemu Nyström. Lempoa valmensi 2-sarjajoukkueen pääluotsi Pasi Korkola apunaan lentopalloikoni Tapani Nyström.

– Tosi hyvä ja hyödyllinen reissu meidän kannalta. Kaikki pääsivät pelaamaan isot määrät. Ei tehty liikaa virheitä ja pidettiin hyvä hurtti huumori päällä kentällä, mikä näkyi iloisuutena. Koottiin ryhmä kasaan kahdesta treeniporukasta, niin siihen nähden oikein oiva ja positiivinen esitys, Lempon valmentaja Pasi Korkola raportoi.

PuMa oli uusvanha vastus. Helsinkiläisjoukkue nousi täksi kaudeksi 1-sarjaan ja sillä tasolla kohtaaminen oli ensimmäinen. Viime kaudella Lempo ja PuMa kuitenkin kohtasivat useasti niin A-pojissa kuin 2-sarjassakin, joissa oli useita samoja Lempo-pelaajia kehissä.

Helsingissä kaksi avauserää olivat todella tasaiset ja kahdessa jälkimmäisessä Lempo hallitsi peliä selvästi.

– Itselleni PuMa oli viime kaudelta hyvin tuttu ja porukka on hyvin pitkälti sama kuin viime kaudella. Osalle kuitenkin uusi vastus. He pelasivat varsinkin kaksi avauserää oivasti ja ne olivat tiukkoja. Sen jälkeen me vielä pystyimme kohentamaan ja ehkä kaverilla hieman hajosi oma peli meitä enemmän, Korkola mietti.

Kautensa avannut PuMa aloitti pelin todella terävästi ja ennakkoluulottomasti. Valmentajalegenda Ismo Tuomisen koutsaama nuori ryhmä johti avauserää mutta Lempo käänsi erän kotiin aivan loppuhetkillä.

Toisen erän loppu oli avauserän vastakohta, kun erää jo selvästi johtanut Lempo johtui lopussa virheisiin ja PuMa nousi kalkkiviivoilla ohitse ja tasoitti erävoitot. PuMa puolusti todella uhrautuvasti, kaivoi useamman hienon taistelupallon pisteeksi ja nuoret pelaajat juhlivat onnistumisia antaumuksella kentällä ja vaihtopenkillä.

Molemmat pyörittivät kokoonpanojaan ja kahden erän jälkeen lempolaiset ottivat selvän niskalenkin. Kalle Nieminen tuli passarin paikalle ja Lempo painoi kaasua. Kolmannessa ja neljännessä erässä kokeneempi Lempo hallitsi peliä selvästi syöttö- ja laitavoimallaan.

Lempolla armeijassa parhaillaan olevat Nieminen ja Hokkanen pelasivat kauden avauspelinsä, kuten myös uusi 2-sarjapelaaja Syri. Hakkurina pelaava kimmoisa Syri jätti heti positiivisen jäljen viisaalla ja tehokkaalla hyökkäyspelillään.

– Syrin Niko liittyi Kuntosarjasta 2-sarjaryhmään ja pelasi  kyllä todella mallikkaasti läpi pelin. Laiturit urakoivat keskareiden tapaan tänään, Veeti Kosonen paransi isosti pelin edetessä ja Niko Montosen otteista näkyi, että kesällä on menty taas iso harppaus eteenpäin. Siihen nähden kuinka vähän keskareilla ja passareilla oli alla yhteispeliä, sekin puoli sujui yllättävän hienosti, Korkola arvioi Lempon esitystä.

Lempo jatkaa harjoituspelejään vielä kahdella ottelulla. 1-sarjajoukkue Pälkäneen Luja-Lukko saapuu Hakkariin lauantaina 16.9. ja Aitolahden Riento perjantaina 22.9. Sarjakausi alkaa juuri tämän päivän vastus PuMaa vastaan Hakkarissa 30. syyskuuta.

Seuraava peli:

Lempo kohtaa harjoituspelissä Hakkarissa Pälkäneen 16.9. kello 15.

Avauskokoonpano

Lempo: Teemu Nyström, Niko Montonen, Eetu Ahonen, Niko Syri, Veeti Kosonen, Aaro Keisanen, liberot Jami Törrö ja Arttu Hokkanen