Lempo-Volley eteni välieriin vahvan esityksen jälkeen: "Ruuvataan ruuvia taas vähän kireämmälle"

12.3.2023

M1 2. PUOLIVÄLIERÄ: LEMPO-VOLLEY – KUORTANE 3–0 (25–15, 25–18, 25–10)

12.3.2023 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä 

OTTELUSARJAN TILANNE: Lempo välieriin voitoin 2–0

Lempo-Volley eteni vakuuttavasti miesten 1-sarjassa neljän parhaan joukkoon ja välieriin. Puolivälierien toisessa ottelussa sunnuntaina kotikentällä Lempäälässä kaatui Kuortane 3–0 (25–15, 25–18, 25–10). Kun Lempo oli voittanut avauspelin vieraskentällä 3–0, Lempo eteni jatkoon voitoin 2–0.

Välierät pelataan seuraavana viikonloppuna, vieraskentällä 18.3. ja finaalipaikka ratkeaa Lempäälässä 19.3. Vastus ei ole vielä selvillä.

– Pääsääntöisesti fokus pysyi hyvin tänään pelissä eilisen jälkeenkin. Toisessa erässä keskittyminen herpaantui ja sutattiin paljon omia virheitä. Sitä lukuun ottamatta peli oli koko ajan meidän hallinnassa, Lempon yleispelaaja Simo Puttonena arvioi.

– Tyytyväisenä ja levollisena katselin peliä. Jos vastustaja saa kuuteen erään kerran 20 ja jää muuten alle, silloin ollaan tehty asioita hyvin. Hienosti selvitettiin tämä ja aletaan keskittyä välieriin, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo summasi puolivälieräsarjan.

Avauspelin jälkeen kumpikaan ei tehnyt merkittäviä muutoksia kokoonpanoihinsa. Lempo aloitti tismalleen samalla avauskokoonpanolla, Kuortane toi mukaan yleispelaaja Ville Vainion ja keskitorjuja Roope Ahosen, jotka pelasivat myös lauantaina pelin edetessä. Taktinen muutos oli kahden liberon taktiikka, kun Paavo Ristiniemi tuli Noa Mäkeläisen kanssa vuorottelemaan takakentälle.

Lempo ei saanut peliin aivan samanlaista lähtöä kuin lauantaina, mutta avauserä alkoi kuitenkin alkun tasaisuuden ja muutamien sähläyspallojen jälkeen kulkemaan Lempon haluamalla kaavalla. Kuortane ei pystynyt vastaamaan Lempon verkko- ja torjuntavoimaan, ja jäi avauserässä 15 pisteeseen.

Toinen erä näytti menevän myös hyvin selvästi Lempolle, kun johtolukemat olivat 14–7. Sen jälkeen kotijoukkueelta kuitenkin hieman hukkui fokus ja usea oma suora virhe toi Kuortaneen aivan lähietäisyydelle.

Lempo sai kuitenkin koottua rivinsä loppuerän ratkaisupalloissa, ja jälleen Tatu Härkösen pahoilla syötöillä repi lopussa eron uudestaan seitsemään pisteeseen 25–18.

– Peli oli täysin meidän hallinnassa, paitsi tuli toisessa erässä fokus hieman lähti käsistä, kun pisteitä tuntui tulevan kuin itsestään. Yritettiin ehkä liian hienoja ja tuli hyökkäisvirheitä, Lempon Tuomas Sillanpää kuvaili kakkoserän vaikeaa vaihetta.

Pitkän tauon jälkeen Kuortaneen valmentaja Oskar Muurinen reagoi ja vaihtoi passariksi Juho-Markus Puhakan ja erän kuluessa pyöritti kokoonpanoaan enemmänkin, kun Lempo katosi maisemaan. Kolmanteen erään ei nuorella vastustajalla riittänyt enää uskoa ja Lempo otti selvän erävoiton jättäen Kuortaneen kymmeneen pisteeseen, ja samalla otti jatkopaikan suvereenisti erin 6–0.

Lempon oma peli pysyi varsin mallikkaasti kontrollissa, joskin syöttövirheitä tuli melko paljon. Kuortane auttoi omilla lukuisilla virheilllään myös. Kotijoukkueen hyökkäyspeli pyöri monipuolisesti, varsinkin peipeillä Lempo sai paljon tuhoa aikaan.

Pistepuolella Lempon Tuomas Sillanpää oli kentän ykkösnimi 14 pisteellään ja palkittiin Lempon parhaana. Kuortaneelta palkittiin taitava passari Ville Kuukasjärvi. Kuvaavaa oli, että Kuortaneella parhaat pistemiehet tekivät viisi pistettä: Lempo sai pidettyä koko sarjan ajan nuoren vastustajan hyökkäystehot aisoissa.

Lempo suuntasi katseensa jo tuleviin välieriin pelin päätyttyä.

– Ruuvataan ruuvia taas vähän kireämmälle, Puttonen lupasi.

– Vastustaja kovenee, meidän pitää vähintäänkin tämä taso pitää ja parantaakin. Ei saa missään kohtaa löysäillä, se näky heti virhesumina, Sillanpää mietti.

– Palautellaan maanantaina ja tiistaina taas treenataan. Katsotaan kuka tulee vastaan, hienoa että pelit jatkuu. Nälkäisenä kohti lauantaita, päävalmentaja kertoi.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Palkinnot

Lempon paras pelaaja: Tuomas Sillanpää
Kuortaneen paras pelaaja: Ville Kuukasjärvi
Lempon nälkäisin pelaaja: Simo Puttonen

Pisteet

Lempo: Tuomas Sillanpää 14, Kasimir Vuorinen 9, Simo Puttonen 8

Kuortane: Roope Haapoja 5, Ville Vainio 5, Aaro Paananen 3

Yleisö: 212

Seuraava peli:

Lempo pelaa välierissä ensi viikonloppuna. Vieraissa pelataan 18.3. ja Lempäälässä ratkeaa finaalipaikka 19.3.

Avauskokoonpanot:

Lempo: Arttu Lehtimäki, Kasimir Vuorinen, Tatu Härkönen, Tuomas Sillanpää, Simo Puttonen, Sten Kruuda ja libero Jyri Niemi

Kuortane: Ville Kuukasjärvi, Mikko Määttä, Arttu Ahonen, Roope Haapoja, Ville Vainio, Joona Lahtinen ja liberot Noa Mäkeläinen ja Paavo Ristiniemi

Kuvat: Kari Kautto