Lempon voittoputki piteni seitsemään, Pielavedeltä hieno 3–0-voitto

28.1.2023

MIESTEN 1-SARJAA: SAMPO – LEMPO-VOLLEY 0–3 (20–25, 16–25, 21–25)

28.1.2023 Pielaveden liikuntahalli

Lempo-Volley jatkoi voittoputkeaan 1-sarjassa lauantaina. Yleensä niin haastavasta Pielaveden liikuntahallista Lempo haki arvokkaan 3–0 (25–20, 25–16, 25–21) -vierasvoiton. Lempääläisryhmä jatkaa sarjakärjessä, voittoja on putkeen seitsemän + Etta-voitto.

Lempoa käskytti päävalmentajana Kari Nieminen, kun Tuomas Alatalo joutui jäämään pois reissusta. Nieminen kierrätti rohkeasti Lempon ryhmää ja kiitteli joukkojaan vierasvoiton jälkeen.

– Hienoa, että Pielavedeltä saatiin väännettyä 3–0-voitto. Täällä yleensä on väännetty viisi erää. Hieno suoritus, täytyy olla ylpeä joukkueesta, Nieminen kertoi pelin päätyttyä.

Ottelun alku oli haastava, kun Sampo meni 4–0-johtoon. Avauserässä kotijoukkue torjui loistavasti ja nappasi avauserään lähemmäs kymmenen torjuntaa. Niemisen aikalisä neljän pisteen jälkeen kuitenkin palautti Lempon nopeasti raiteille ja heti 5–4-johtoon.

Avauserä oli kuitenkin pitkään todella tasainen, kun Lempp hakkasi päätään Sammon torjuntaan. Erän edeteässä Lempon laitavoima ja laadukas syöttöpeli tekivät tarvittavan eron.

– Alussa vähän päästettiin Sampoa karkuun, mutta sen jälkeen pelattiin omaa hyvää peliä ja saatiin pidettyä taso, Lempon Eemi Pöllänen mietti pelin kuvaa.

Alkukaudesta Lempäälässä Sampo ei pystynyt parhaimpaansa, mutta kotisalissaan se haastoi Lempoa selvästi paremmin. Etenkin puolustus- ja torjuntapelissä kotijoukkue aiheutti Lempolle paljon harmaita hiuksia.

Lempon pakka pysyi kuitenkin läpi iltapäivän hyvin kasassa, vaikka Sammollakin oli vahvat vaiheensa. Kokemus näkyi parempana virhekontrollina ja etenkin toinen erä oli Lempolta tasaisen vahvaa tekemistä ja Sampo jäi 16 pisteeseen. Isossa kuvassa Sampo ei pystynyt vastaamaan Lempon monipuoliseen hyökkäyspeliin.

Lempolla Simo Puttonen pelasi kokoneen pelaajan viisaudella, ja teki useita järkeviä hyökkäyspisteitä. Tuplavaihdosta tulleet Ville Tuki ja Jani Liski toivat aina uudenlaista puhtia kentälle.

Kun vielä Lempon syöttöpeli toimi läpi pelin vähillä virheillä, ottelu pysyi hallinnassa. Se toi mahdollisuuksia pyörittää kokoonpanoa ja Nieminen tarttui siihen. Eemi Pöllänen korvasi 1,5 erän jälkeen Kasimir Vuorisen yleispelaajana. Tatu Härkönen korvasi Sten Kruudan keskellä kolmoserässä ja Tommi Nieminen Puttosen kolmoserän aikana. Tuplavaihtoa käytettiin joka erässä.

Sammon toinen vahva jakso avauserän alkupuolen jälkeen oli kolmoserän lopulla Lempon useamman vaihdon jälkeen. Kotijoukkue nousi parhaillaan pisteen päähän. Sen jälkeen Anssi Vesasen torjunta ja Ville Tuen kaksi pistettä käänsivät pelin Lempolle kolmessa erässä.

Sammolta täytyy nostaa esiin nuori aksikko: passari Teemu Hakonen ja parhaana palkittu keskitorjuja Tiitus Hautamäki ovat todellisia suurlupauksia ja pelasivat upeasti.

Lempolta löytyi tasaisesti onnistujia. Yleispelaajapuoli suoritti tasaisesti. Eemi Pöllänen nappasi kolmoserän alkuun komean kolmen torjunnan putken. Syöttöpaikalla etenkin Vesanen ja Vuorinen loistivat.

– Alku oli vähän nihkeä tänään. Kun saatiin oma laatutaso paranemaan ja pystyttiin pitämään se taso, mikä on treeneissä, niin sillä tulee tulosta. Syöttö oli tänään aika hyvää. Torjuntakin rupesi paranemaan pelin myötä. Myös vastaanotto toimi ihan hyvin, mutta syöttö ja torjunta olivat pelin parasta antia, Nieminen analysoi.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Seuraava peli:

Lempo kohtaa Iskun joko 4.2. tai 5.2., lopullinen aika ei ole vielä vahvistunut. Sampo kohtaa 5.2. Jymyn vieraskentällä.

Avauskokoonpanot:

Lempo: Arttu Lehtimäki, Kasimir Vuorinen, Anssi Vesanen, Tuomas Sillanpää, Simo Puttonen, Sten Kruuda ja libero Jyri Niemi

Sampo: Teemu Hakonen, Lasse Räisänen, Tuomo Ikonen, Samppa Auvinen, Eero Siltala, Tiitus Hautamäki ja libero Jere Auvinen

Kuvat: Antti Raunio