Kisko ansaitusti finaaleihin - Lempon kausi päättyi

17.3.2024

M1 2. VÄLIERÄ LEMPO-VOLLEY – OULUN KISKO 1–3 (21–25, 21–25, 25–18, 18–25)

Sarjan tilanne: Kisko finaaleihin 2-0, Lempon kausi päättyi

17.3.2024 Lempäälä-areena

Oulun Kisko passitti Lempo-Volleyn kesälomalle miesten 1-sarjassa. Kisko voitti välieräsarjan voitoin 2–0 ja eteni loppuotteluihin . Vastaan tulee joko Murikat tai East Volley.

Välieräsarjan ratkaissut ottelu Lempäälä-areenassa päättyi Kiskon 3–1 (25–21, 25–21, 18–25, 25–18) -voittoon. Oululaset etenivät täysin ansaitusti välieriin eikä ottelusarjan paremmasta ollut epäselvyyttä, onnittelut Kiskolle finaalipaikasta.

– Tänään oli hivenen parempitasoista peliä kuin avauspelissä molemmilla. Aika selvästi oltiin kuitenkin perässä, varsinkin jatkopallopelissä. Ei saatu sieltä riittävästi tehoja verrattuna Kiskoon. Saivat pelattua laadukkaamoia hyökkäyspaikkoja, Lempon kapteeni Simo Puttonen arvioi ottelua.

– Kentällä aistii tunnelman ja kyllähän Kisko koko ajan henkisesti painoi päälle onnistumisten myötä. Kiskolla oli enemmän rohkeutta jatkopalloissa ja sitä kautta he pääsivät viemään peliä pääasiassa koko pelin. Kolmas erä oli puolestaan meidän hallintaa, kun saatiin johto ja pallot pomppivat. Joskus se on vain pienestä kiinni, Lempon hakkuri Tuomas Sillanpää kertoi.

Joukkueet lähtivät toiseen osaotteluun tismalleen samoilla kokoonpanoilla kuin avauspeliin.

Kaksi pelaajaa olivat välierissä yksinkertaisesti Lempolle liian pahoja pideltäviksi: hakkuri Veeti Parkkinen ja Otso Hakala vastasivat valtaosasto Kiskon tehoista. Parkkinen teki tänään 26 ja kahteen peliin 49 pistettä. Heidän taustaltaan kuitenkin löytyi todella laadukas kokonaisuus vastaanotosta puolustuspelaamiseen ja torjuntaan, johon Lempo ei pystynyt vastaamaan kuin ajoittain. Kun pakettiin lisätään huipputaitava passari Eeli Kuukasjärvi, oli Kisko askeleen pari Lempoa edellä.

Kisko hallitsi molempia otteluita. Lempolla oli omat hetkensä, jotka jäivät voittamisen kannalta liian lyhyiksi. Toisessa osaottelussa erät etenivät melko tasaisina, mutta loppuerää lähestyessä Kisko pystyi kovempiin suorituksiin niin syöttöruudussa kuin hyökkäyspaikalla.

Avauserä ratkesi Veeti Parkkisen syöttövuoroon, jolla Kisko repi 20–15-eron. Toisessa erässä Lempon vastaanotto ei kestänyt 20 pisteen päällä Kiskon myllytystä.

Toisessa erässä Lempolta kävi kentällä libero Arttu Hokkanen, joka pelasi kakkoserän lopun ja kolmannen erän puolustavana liberona. Lempon 2-sarjajoukkueessa pelaava Hokkanen teki ensiesiintymisensä 1-sarjassa tällä kaudella.

Kolmas erä oli edellisten erien tapaan pitkään tasainen, kunnes 15 pisteen jälkeen Lempo pääsi etumatkalle Kiskon virhesuman ja muutaman hienon oman jatkopallopisteen myötä. Lopulta Lempo onnistui kaventamaan pelin.

Neljäs erä alkoi Kiskolla heti vahvasti ja joukkue hallitsi erää. Keskivaiheen pieni putki kasvatti eron viiteen pisteeseen ja sellaista johtoasemaa oululaiset eivät enää hukanneet, vaan pääsivät juhlimaan finaalipaikkaa toista kevättä putkeen.

Lempon kausi päättyi kolmeen peräkkäiseen Kisko-tappioon ja neljään tappioon, joten huippukunnon ajoitus ei aivan onnistunut. Joukkue näytti kauden aikana, että sillä on eväät pärjätä kaikkia 1-sarjalaisia vastaan. Joulutauolla Lempo oli kärjessä, runkosarjassa ja jatkosarjassa toinen. Kiskon ja Lempon virekäyrä oli välieräsarjassa kuitenkin vastakkaiset, ja huippuvireensä taas löytänyt Kisko esitti kauden parastaan oikeaan aikaan.

–Pettymys tietenkin, kun kauden kokonaisuutta miettii. Ei saatu lopulta materiaaliin nähden ulosmitattua sitä kaikkea, mitä meillä oli ja mitä näytettiin kauden parhaissa peleissä. Ehkä se tuli treenien kautta, siellä olisi pystynyt parempaan ja saada sieltä taso kentällä ylöspäin. Puttonen niputti kautta.

– Pettymys, ei saatu koko potentiaalia valjastettua. Olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että meillä oli koko 1-sarjan paras joukkue, paitsi tänä viikonloppuna hävittiin paremmalle, Sillanpää sanoi.

Lempo kiittää kaikkia kannattajiaan ja tukijoita kaudesta! Iso kiitos tuesta ja mukanaolosta!

Pelihaastattelu

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Palkinnot

Lempon paras pelaaja: Daniel Heinonen

Kiskon paras pelaaja: Eeli Kuukasjärvi

Lempon nälkäisin pelaaja: Matti Toivola

Yleisö: 244

Pisteet

Lempo: Daniel Heinonen 14, Tuomas Sillanpää 11,  Aatu Pöllänen 6

Kisko: Veeti Parkkinen 26, Otso Hakala 16, Leevi Alajärvi 11

Seuraava peli:

Kisko jatkaa finaaleissa ensi viikolla Murikoita tai Eastia vastaan, Lempon kausi päättyi.

Avauskokoonpanot

Lempo: Matti Toivola, Daniel Heinonen, Aatu Pöllänen, Tuomas Sillanpää, Simo Puttonen, Eetu Ahonen ja libero Jami Törrö

Kisko: Eeli Kuukasjärvi, Otso Hakala, Leevi Alajärvi, Veeti Parkkinen, Jere Salmela, Juho Saukkonen ja libero Petteri Kiilunen