Otteluraportit

13.9.2021 Harjoituspeli Isku - Lempo-Volley 2-2 (25-15, 19-25, 25-21, 15-25).

Lempo-Volleyn 2-sarjajoukkue avasi harjoitusottelunsa maanantaina 13. syyskuuta kovaa vastusta vastaan. Lempo matkasi Pyynikille 1-sarjajoukkue Iskun vieraaksi.

Harjoituspelihengessä pelissä pelattiin neljä erää ja pelihän päättyi 2-2 (25-15, 19-25, 25-21, 15-25) Iskun pisteen ensin mainittuna kotijoukkueena.

Lempon avauksessa pelasivat Kalle Nieminen passarina, Taavi Arminen ja Ville Raita yleispelaajina, Jani Liski ja Manu Mäenpää keskellä, Olli Uusitalo hakkurina ja Riku Nissilä liberona.

Avauserä oli Iskun selvää hallintaa Lempon hakiessa vielä yhteistä rytmiä uusien joukkuetovereiden kesken. Isku oli vahva hyvissä nostoissaan: silloin Lempon puolustus- ja torjuntapelillä ei ollut juuri saumaa Iskun hyökätessä lujaa.

Toinen erä oli Lempolta jo aivan erinäköistä pelaamista. Kalle Nieminen passasi ensimmäistä kertaa aikuisten peleissä ja suoriutui hienosti. Kalle on passanut junnuissa, mutta totuttu näkemään yleispelaajana tai liberona. Kalle tulee olemaan Lempon toinen passari yhdessä Ville Tuen kanssa 2-sarjassa tulevalla kaudella.

Lempo-libero Riku Nissilä pelasi ensimmäisen pelinsä viikonloppuna olleiden häiden jälkeen, Rikulle vielä isot onnittelut! Lempon mukana oli myös 1-sarjajoukkueen keskitorjuja Jani Liski hakemassa pelituntumaa.

Kakkoserässä Lempon laitatehot löytyivät paljon paremmin. Hakkuriksi tuli Luolajan Kajastuksessa viime kaudella pelannut Martin Pekka, joka onnistui hienosti. Yleispelaajat Ville Raita ja Taavi Arminen saivat useita pisteitä jäämään iskulaisten käsien kautta. Niinpä kakkoserä tuli Lempolle melko selvästi. Isku otti toiseen erään myös paljon uusia kasvoja avauserään verraten.

Kolmattakin erää Lempo johti pitkään, aina 20 pisteen kulmille, mutta Isku meni loppuerässä ohi. 

Neljänteen erään Lempon päävalmentaja Harri Montonen otti kehiin Atte Korkolan ja Eetu Saarisen yleispelaajien paikalle. Lempon peli pysyi stabiilina ja Iskulla taisi jo väsy painaa kun kello kävi jo yhdeksää. Lempo repäisi alkuerässä selvän eron eikä Isku sitä koskaan saanut kiinni. Niinpä peli päättyi tasan Lempon viedessä neloserän selvästi. 

- Kaikki pelasivat tänään hyvin. Kallelta hieno esitys, kun ei ole paljoa vielä passaillut. Taavi pitää nostaa esiin, hän löysi rohkeuden hyökkäyspeliin upeasti, Lempon päävalmentaja Harri Montonen kertoi.

- Raidan Ville on meille selkeä vahvistus, näkee, että hän on pelannut kovia pelejä. Ukkomies Riku oli vireessä, vaikka ei ole ehtinyt paljoa treenata.

- Kaikkiaan meidän nostopeli toimi hienosti ja sen päälle oli helppo rakentaa. Se toi myös keskareista tehoja, Manu Mäenpää pelasi itseään kuusikkoon vahvoilla esityksillä ja Jani ilman yhtään meidän treeniä esiintyi myös hienosti.

Isku teki pelissä paljon virheitä ja päävalmentaja Heikki Kosonen kierrätti rotaatiota runsaasti. Joukkueessa oli muutama uusi pelaaja, kuten passari Aaro Pihlajamäki ja yleispelaaja Aaro Enqvist. Iskun säväyttävin pelaaja oli yleispelaaja Tiitus Vuori, hakkuri Paavo Korhonen oli kentällä ollessaan paha pideltävä.

Lempon 2-sarjakauden alkulohkokin on jo julkaistu. Sarja alkaa lokakuussa. Tarkemmin kauden sarjapeleistä tällä viikolla, ohjelmaan voi tutustua täältä.