Otteluraportit

17.10. Lempo-Volley - Vesilahden Visa 

Lempo-Volleyn voittoputki naisten 2-sarjassa jäi kolmeen peliin, kun lauantaina 17.10. paikallispelissä vastaan asteli Vesilahden Visa.

Lempo eteni jälleen viiteen erään eikä jäänyt vieläkään pisteittä. Visa vei kaksi pinnaa mukaansa 3-2 (25-23, 21-25, 25-22, 21-25, 15-9) -voitolla.

Lempo lähti peliin seitsikolla Liisa Lahtinen, Sofia Ikonen, Milana Hutko, Iida Ylimäki, Tessa Francke, Sonja Vuorinen ja libero Viivi Huurne.

Vierasjoukkue Visa aloitti pelin heti huimilla syötöillä Kami Koskisen ja Moona Turusen moukaroidessa Lempon nostolinjaa. Niinpä ero oli jo nopeasti 9-3 VesVille.

Lempo vaihtoi Francken paikalle Annika Saaren. 

- Sofia oli ollut pois vaivojen vuoksi, eikä ihan varmuutta ollut, mikä on pelikunto ja -tuntuma, joten tehtiin tarkoituksella niin, että Annika aloitti vaihdosta, ja hän pystyisi ottamaan kumman tahansa yleispelaajan paikan tarvittaessa, päävalmentaja Jani Huurne kertoi kokoonpanon muodostamisesta.

Saari toikin lisää hyökkäysvoimaa ja nostotarkkuutta, ja Lempo aloitti hurjan takaa-ajon. Lempo pääsikin kolkuttelemaan VesVin johtoa tilanteiseessa 18-19 ja nousi vielä johtoon 22-21. Erän lopussa kuitenkin omat virheet veivät erän Visalle.

Toinen erä alkoi erikoisella episodilla, kun Lempon järjestyslipukkeessa oli väärä pelaaja. Molemmat saivat viivytysvaroituksen ennen erän alkua ja Lempo vaihtoi Francken paikalle Lahtisen ennen avauspallon pelaamista.

Toinen erä oli avauserää tasaisempi. Lempo pelasi monipuolisesti, VesViltä isoa roolia kantoi hakkuri Sanna Peltomäki ja hänelle tulitukea antoi Tiia  Suoniemi.

Lempo oli 16-18 häviöllä, mutta Annika Saari tuli ja ratkaisi erän: loppuerään neljä pinnaa ja homma tasoihin.

Kolmannen erän alkuun VesVi repäisi jälleen usean pinnan eron ja Lempo otti kehiin passari Veera Olkkosen ja hakkuri Salli Joutsenvirran alkuerässä.

Visan parin pinnan johto kesti läpi erän, eikä kotijoukkue sitä saanut kiinni.

Neljännessä erässä Lempon laaja hyökkäyskalusto toi tarvittavaa voimaa. Sofia Ikosen rajalyönnit olivat koko pelin vaikeita puolustettavia. Pelissä nähtiin useita pitkiä palloralleja: kun kummallakaan ei ollut suuria hyökkäystykkejä ja puolustuspeli oli laadukasta, pallot kestivät pitkään. Lempolla kehiin tullut libero Rita Jokinen oli elementissään, ja poimi useita ristiin tulleita lyöntejä kuin marjametsässä olisi käynyt. Myös Pinja Siekkeli ja Minja Lindell pääsivät pelin edetessä esittelemään taitojaan.

Lempo sai 4. erän puolivälissä parin pinnan johdon, ja siitä se ei enää luovuttanut. Kauden aiemmissa viiden erän peleissä Lempo oli juuri hävinnyt 4. erän, mutta nyt oli lempolaisten vuoro venyttää peli 5. erään.

Päätöserä alkoi VesVin Sanna Peltomäen syöttönäytöksellä. Hänen syötöillään tilanne oli pian 7-1.

Sofia Ikosen pisteet toivat Lempon vielä kolmen pinna päähän 8-11-tilanteeseen, mutta lopulta ylimääräisen pisteen pokkasi Visa.

- Taas pelissämme näkyi ailahtelu, viiteen erään venynyt peli alleviivaa sitä. Kentälle tulleet Rita Jokinen ja Veera Olkkonen tulivat loistavasti mukaan peliin, Lempon päävalmentaja Jani Huurne tuumi.

- VesVi luki hyvin meidän hyökkäyspaikkamme, ja otti paljon puolustuksia. Se vaikeutti hyökkäyspinnojen tekoa.

Pelin parhaina palkittiin Lempon Sofia Ikonen ja VesVin passari Moona Turunen. Kovimmat pistenaiset olivat Lempon Ikonen 22, Ylimäki 17 ja Saari 16 ja VesVin Peltomäki 11, Suoniemi 10 ja Tiina Paloniemi 9.

Erikoista pelissä olivat useat järjestysvirheet, joita vihellettiin noin kymmenen. Lisäksi Lempon pelissä näkyi ymmärrettävästi nuorelle joukkueelle tyypillinen ailahtelevuus ja omien virheiden suuri määrä.

- Teimme 57  omaa virhettä, se oli yli puolet Visan pisteistä. Siinä tuli iso ero tällä kertaa, Huurne laski.

Lempon pelit jatkuvat lauantaina 24.10. vieraissa. Silloin vastassa on lohkokärki Supi. Lempo on Supin kanssa tasapisteissä lohkossa toisena.

11.10. KaLe - Lempo-Volley 

Lempon naiset raikkaalla esityksellä lohkon piikkipaikalle

Lempottaret matkustivat Kaukajärvelle Kalevan Lentopallon vieraaksi lauantaina 11.10. Kauden ensimmäisissä aamutreeneissä osa joukkueesta ei vissiin ollut edes herännyt, mutta iltapäivällä meininki oli jo raikasta.

Lempon rosterista puuttuivat passari Liisa Lahtinen ja lievästä loukkaantumisesta kärsivä yp Sofia Ikonen. Valmennus nosti aloittavaan seitsikkoon lisäksi muutenkin tuoretta verta. Lempo ensimmäiseen erään siis seitsikolla Veera Olkkonen, Pinja Siekkeli, Veera Hussa, Salli Joutsenvirta, Annika Saari, Milana Hutko ja liberona Rita Jokinen.

Passarina hienon pelin pelannut Veera Olkkonen aloitti syöttöruudusta. Hetkessä tilanne oli 6-0 ja KaLen ensimmäinen aikalisä. Pelin käsikirjoitus oli selvä. Tänään Lempon syöttö, vastaanotto ja hyökkäys olivat selkeästi vastustajaa edellä. Erityisesti KaLea viimekaudella edustaneet Pinja Siekkeli ja Annika Saari tuntuivat saaneen pienen lisäbuustin vanhojen seurakavereiden kohtaamisesta. Kun vielä aloituksesta ruutuun päässeet hakkuri Salli Joutsenvirta ja libero Rita Jokinen hoitivat ruutunsa upeasti, kääntyi ensimmäinen erä 25-14 Lempolle.

Toiseen erään Ari Kuusela KaLen valmennuksesta haki uutta rytmiä ja vaihtoi kolme uutta pelaajaa kuusikkoon. Pelaaminen hieman tasoittuikin, mutta Lempon tahti oli tänään rautaa. Toinen erä 25-20.

Kolmas erä oli  ottelun tasaisin. Peli aaltoili pinnan kaksi erolla molempien ollessa vuoroin johdossa. Erä oli tasollisesti pelin heikoin molempien kohtuu suuren virhemäärän vuoksi. Lempo pääsi kerran koittamaan pelin katkaisuakin, mutta niin sanotuissa isoissa pisteissä hieman jännitys pääsi yllättämään kentän nuorimmat pelaajat.

Neljänteen erään Lempo palautti muuten avausseitsikon, mutta Iida Ylimäki otti nyt hakkurin paikan. Annika Saari oli päättänyt, ettei tänään tutuksi käytyä viidettä erää nähdä. Annika paukutti laidasta palloa Kaukajärven upeaan joustoparkettiin vastustamattomasti ja syötti läpi pelin kovaa yläkierrehypäriä tuhoisasti. Annikalle seitsemän täppiä neljänteen erään. Lempo johti erää jo 17-8, mutta pelin katkaisun vaikeus toi taas hieman virheitä peliin ja loppupisteet neljännessä 25-20 Lempolle.  Erin 3-1 voitolla Lempo nousi lohkonsa piikkipaikalle.

Koutsi Jani Huurneen mietteet:

- Tänään fiilis ja tekeminen olivat rentoa ja iloista. Joukkue kesti upeasti uusien pelaajien sisäänajoa ja näinpä keskitorjujat Sonja Vuorinen ja Minja Lindell saivat myös 2-sarja kasteensa. Molemmat tytöt treenaavat motivoituneesti ja A-junnuissa saatava vastuu vievät molempia harppauksin eteenpäin.

- Veera Olkkonen ja Rita Jokinen pitivät loistavasti tasonsa tänään haastavilla pelipaikoillaan. Rita vastaanotti pallot hyvällä prosentilla, hoiteli harvat puolustuspallot ja runsaat KaLen toimituspallot rutiininomaisesti Veeralle. Veeran oli helppo pyörittää monipuolista passipeliä. Erityisesti pitkän matkan passit molempiin laitoihin lämmittivät koutsin sydäntä.

- Hieman aamulla mietitytti laitureiden peluuttaminen, mutta niin Annika kuin Pinja osoittivat upeaa keskittymiskykyä vanhojen pelikaverien syöttöpaineessa. Kun vielä molemmat esittivät kauden parasta hyökkäyspeliään oli koutsilla leppoinen peli.

Tästä kohti tiukkaa paikallistaistoa, eli ensi lauantaina pelattavaan Lempo-Vesilahden Visa otteluun. Nähdään Hakkarissa!

3.10. Lempo-Volley - LP Kangasala 2

Trillerimeno jatkui upeassa kotiavauksessa

Lempo-Volleyn naiset jatkoivat siitä, mihin jäivät Vilppulassa sarja-avauksessa. Lempo pelasi alle viikkoon täydet kymmenen erää ja nappasi molemmat pelit viidennessä erässä.

Lauantaina jalkoihin jäi kokenut LP Kangasala 2. Lempo voitti 3-2 (27-25, 20-25, 25-22, 15-25, 15-7).

Samalla peli oli historian ensimmäinen kotipeli. Yleisöä oli saapunut mukavasti, 52 katsoja ja koronaohjeita noudatettiin hienosti. Puitteet olivat kunnossa ja sisääntulokin oli sama kuin 1-sarjassa: pimeässä hallissa valonheittimen saattelemana!

- Olihan hienoa aloittaa kotipelit tällaisella super-lauantailla. Tunnelma Hakkarissa oli huikea jo puolelta päivin. Lempäälässä on hienoa järjestää urheilutapahtumia, Lempon päävalmentaja Jani Huurne kehui.

Tosiaan, päivän toisessa pelissä naisten jälkeen Lempon miesten 1-sarja voitti 3-0 East Volleyn omassa sarja-avauksessaan.

- Vastassa oli erittäin kokenut LP Kangasala. Tiedossa oli etukäteen hyvää puolustusta, kovia syöttöjä ja taitavia hyökkäyksiä. Ja niitä todella saatiin. 

Kaava pelissä oli lähes koko pelin sama, Lempo hyökkäsi kovaa, Kangasala rullasi takaisin. Lempo pelaa sarjaan hienoa lentopalloa, siitä saatiin todiste useassa pallossa lauantaina.

- Välillä jopa upeaa, mutta vastaavasti taso romahtaa aika-ajoin kuntosarjatasolle. Tästä kertovat mm. päivän pelin pikkupisteet: LP Kangasala saalisti 104 pistettä, näistä tasan puolet, 52 tuli Lempon virheillä, Huurne laskeskeli.

- Lempolla taas pikkupisteitä 102, näistä teimme itse 78 ja saimme "lahjaksi " vastustajalta 24. Siinä näkyy kokemuksen ja junnujen ero, mutta niin tietysti pitikin, olihan muun muassa vastustajan passari Kira Vikman voittamassa LeKi-paidassa C-tyttöjen SM-pronssia 3 vuotta ennen, kuin Lempon Tessa Francke syntyi, Huurne taustoitti.

Lempo pelasi erien sisälläkin ja erien välillä hetkittäin ylivoimaisesti. Kangasala kuitenkin nousi aina takaisin pinnalle, ja hyökkäsi hyvin etenkin keskeltä.

- Olen kuitenkin varma, että noita suvantovaiheita saadaan lyhennettyä ja nostettua kauden mittaan. Eikähän tässä todellakaan olla mitenkään pettyneitä, samalla viikolla kaksi viidennen erän voittoa huonon 4.erän jälkeen, osoittavat että joukkueen henkinen potentiaali on kokemukseen nähden mahtava, Huurne iloitsi.

Päivän Lempo onnistujat olivat Iida Ylimäki ja Annika Saari. Molemmat  pelasivat erittäin fyysistä hyökkäyspeliä, puolustivat mainiosti ja lopuksi vielä Annika paukutti yläkierrehypäriä tehokkaasti läpi pelin. Iidalle 18 ja Annikalle 16 pistettä. Nuori Tessa Francke säväytti jälleen tullessaan vaihdosta kentälle, ja takoi kymmenen pistettä.

Lempon on tällä hetkellä jaetulla lohkon kärkipaikalla!

Seuraava peli on sunnuntaina 11.10 vieraissa Kalea vastaan.

29.9. Vilppulan Tähti - Lempo-Volley

Sarja-avauksen trilleirstä upea voitto!

Lempo-Volleyn päävalmentajan Jani Huurneen raporttia, kun Lempo matkasi tiistaina 29.9. Vilppulaan seurahistorian ensimmäiseen sarjapeliin.

Lähtökohtaisesti oli odotettavissa vaikea peli. Arki-ilta töiden ja koulujen jälkeen ja aina haastava Vilppula pelipaikkana ja vastuksena. -03-ikäluokan Lempon tytöt ovat vääntäneet jo junnuvuosina samoja Tähden pelaajia vastaan, joten sinänsä vastustaja oli tuttu.

Peli lähti kuitenkin hyvin käyntiin. Liisa Lahtisen syöttövuorolla lähdettiin omille teille ekassa erässä. Niin vain Tähti kuroi kiinni meidän hirveällä virhesumalla. Varsinkin oman syötön kanssa olimme ongelmissa lähes koko pelin. Oikeastaan vain Liisa ja Milana Hutko syöttivät omalla tasollaan. Vastaanotto ja puolustus kuitenkin toimivat kohtuullisesti pelin alkupuoliskon ja pääsimme hyökkäämään paljon jatkopalloja.

Tähti horjutti kovalla syötöllä koko pelin meidän vastaanottoamme. Erityisesti Helmi Parviainen ja Oona Vihinen höykyyttivät vastaanottoamme pitkillä pisteputkilla. Varsinkin etupassaritilanteissa annoimme liikaa siimaa kaverille. Ensimmäisen ja toisen erän loput saimme kuitenkin tuplavaihdoilla hoidettua kotiin. Veera Olkkonen passarina ja Salli Joutsenvirta hakkurina näyttivät laajan roisterin vahvuuden.

Pitkä erätauko kaiken muuttaa voi. Tähti jatkoi hyvällä syötöllä ja puolustuksella, Lempon tytöt odottivat jo kotiin lähtöä. Muutamalla vaihdolla saatiin kuitenkin peliä loppuerään tiivistettyä ja samalla vauhdilla neljännen erän alku käyntiin. 

Neljänne erän 22–12-tilanteessa siirryimme henkisesti jo suihkuun sekä kotimatkalle. Vastustaja syötti pitkiä takarajalle tulevia kaaria, Lempo katseli niiden putoamista lattiaan. Tässä konkretisoitui meidän suurin haaste kaudelle, uskominen itseen ja omaan osaamiseen. Samaan aikaan Tähtio aloitti sellaisen puolustamisen, ettei varmasti useassa tämän sarjan pelissä tulla näkemään. Pallo palasi jatkuvasti jonkinlaisella huitaisulla takaisin meille ja lopulta päättyi omaan hyökkäysvirheeseen. Tähti voitti erän lopulta 25–23.

Neljännen erän tappiosta ottaa oppia myös valmennus. Liian monta palloa katsoin ennen aikalisiä ja vaihtorulettia. Oli näköjään unohtunut, että näinkin voi käydä, vaikka tuon olen molemmilta puolilta verkkoa nähnyt aiemminkin.

Viides erä oli sitten mahtava! Molemmat hallitsivat vuorotellen. Pystyimme hoitamaan Tähden 8–4-etumatkan ja vielä kolme ottelupalloakin. Olihan riemukkaat tunnelmat Sofia Ikosen lyötyä viimeisen pallon lattiaan.

Olihan tuo loppu osoitus joukkueen kapasiteetista myös henkisesti.

Päivän selkeät onnistujat olivat Sofian lisäksi Milana ja Tessa Francke. Tessa tekee kyllä tällä hetkellä vakuuttavaa työtä 15-vuotiaaksi peluriksi, hän tuli pelissä hienosti vaihdosta kentälle ja teki kymmenen pistettä

Lempon sarjaottelut jatkuvat heti lauantaina 3.10. Hakkarissa kello 12, silloin vastassa LP Kangasala 2.