Uutiset

Kesätreenikausi alkoi pienryhmissä Hakkarissa

20.5.2020

Lempo-Volleyn naisten edustusjoukkueen ensimmäinen yhteinen tapahtuma pidettiin tiistaina 20. toukokuuta Hakkarissa. Joukkue aloitti tulevaan 2-sarjakauteen valmistautumisen kesätreenien muodossa Hakkarin pururadalla juoksutreenillä.

Joukkue harjoittelee pienryhmissä Hakkarissa ulkona toukokuun loppuun asti. Kesäkuussa tarkoitus on myös palata sisähalliin lajiharjoitusten pariin, jos se vain Lempäälän kunnan liikuntasaleissa on mahdollista.

Ensimmäisissä yhteisissä harjoituksissa oli mukanana treeniryhmässä lähes 30 pelaajaa!

Jyri Niemi mukaan valmennustiimiin

8.5.2020

Lempo-Volleyn naisten 2-sarjajoukkue saa täydennystä valmennukseensa, kun viime kaudella B03-tyttöjen apuvalmentajana toiminut Jyri Niemi liittyy naisten edustuksen valmennukseen.

Niemi teki jatkosopimuksen pelaajana Lempo-Volleyn miesten 1-sarjajoukkueen kanssa. Sen myötä hän jatkaa elämistään Lempäälässä ja lupautui tulemaan myös naisten edustuksen valmennukseen mukaan.

Lempo-Volleyn valmennuksesta vastaavat Jani Huurne, Ilari Jokinen ja Jyri Niemi.

Lempo-Volley perustaa naisten edustusjoukkueen tulevalle kaudella 2-sarjaan

29.4.2020

 Lempo-Volley perustaa tulevalle kaudelle 2020-2021 seuran naisten edustusjoukkueen, joka pelaa ensimmäisellä kaudellaan 2-sarjassa. Lempo-Volleyn hallituksen kevään isoimpia päätöksiä oli naisten edustustoiminnan suunnitelman hyväksyminen ja sitä kautta edustusjoukkueen toiminnan virallinen aloittaminen.

Naisten edustusjoukkue on luonnollinen uusi askel, kun seurassa rakennetaan pelaajapolkua junioreille. Poikapuolella jo viime kaudella oli miesten edustusjoukkueet 1- ja 2-sarjassa, ja nyt myös tyttöpuolelle saadaan oma edustusjoukkue.

- Seuran perustamisvaiheessa oli selvää, että miesten edustusjoukkueiden toiminta jatkuu Lempäälässä vahvana 1- ja 2-sarjoissa, Lempäälän Kisan ja Lempäälän Jyryn edustusjoukkueiden jatkumona. Itse asiassa toiminta oli mielestäni miesten puolella parasta, mitä Lempäälässä on koskaan ollut. Tuolloin seuran perustamisvaiheessa tavoitteena oli, että Lempäälään halutaan myös naisten puolelle edustusjoukkue ja sen taakse isosti kuntalaisia. Tätä ei ihan saatu seuran ensimmäisenä toimintavuonna toteutettua, mutta seuran toisen kauden startatessa voin hyvillä mielen todeta, että nyt puheenjohtajan unelma toteutuu, Lempo-Volleyn puheenjohtaja Harri Montonen iloitsee.

- Saamme myös tyttöjunioreiden puolelle pelaajapolun rakennettua aina F-tytöistä aikuisten edustusjoukkueeseen saakka. Uuden naisten edustusjoukkueen taustalla toimivat henkilöt olivat tehneet hienon kolmivuotissuunnitelman, joten seuran hallituksen oli hyvin helppoa antaa vihreätä valoa tähän hankkeeseen. Toivotaan yhdessä naisten edustusjoukkueelle menestyksekästä taivalta.

Toiminnan tarkoituksena on järjestää harjoitteluolosuhteet omassa seurassa mahdollisimman pitkälle. Toiminnalla on myös kilpailulliset tavoitteet, jotta pelien taso saadaan riittäväksi myös kaikkein motivoituneimpien pelaajien osalle. Pyrkimys onkin jatkossa saada toinenkin naisjoukkue toimintaan, jolloin polulle saataisiin lisäaskelmia.

Naisten edustusjoukkueen toiminnan tavoitteena on saavuttaa nousu 1-sarjaan eli Suomen toiseksi korkeimmalle tasolle kolmessa kaudessa.

Naisten edustusjoukkueen projektia lähtee vetämään päävalmentajana Jani Huurne, joka on pitkän linjan lempääläinen lentopallovaikuttaja. Viime kaudella Huurne oli Lempo-Volleyn 1-sarjajoukkueen valmennuksessa, ja hän on valmentanut muun muassa Mesto Tampereen naisten liiganousuun ja ollut apuvalmentajana Mestossa Mestaruusliigassa.

- Halusin tyttöjen pelaajapolulle tavoitteellisen projektin. Meillä on lähes sata tyttöjunioria ja viime kaudella sekä B- että C-tytöt olivat menossa SM-finaaleihin. Uusia runkopelaajia siis riittää tulevinakin kausina ja tälle pohjalle on hyvä rakentaa hieman pidempi suunnitelma. Näen että naisten puolella on realistista rakentaa vastaava kuvio kuin miehissä. Lisäksi meidän ympäristössämme on hieman vääristynyt tilanne sarjoissa: sadan kilometrin säteeltä löytyy neljä liigajoukkuetta ja vain kaksi 1-sarjajoukkuetta. Tarvetta kasvattaa tulevia liigajyriä siis löytyy, Jani Huurne kertoo näkemyksistään.

Tulevalle kaudella naisten edustus pelaa 2-sarjaa. Joukkueen runko muodostuu Lempo-Volleyn 03-ikäluokan junioreista, jotka kaudella 2019-2020 olivat B-tytöissä Suomen parhaimmistoa. Lisäksi joukkueen ringissä on seuran nuorempia junioreita ja tarkoitus on saada mukaan myös muutama kokeneempi pelaajaa tuomaan tukea nuoremmille pelaajille.

Huurneen mukana valmennuksessa on viime kaudella B-tyttöjä valmentanut Ilari Jokinen.

- Projekti etenee tällä hetkellä taustojen rakentamisella ja pelaajaneuvotteluilla. Meillä on alustavat sopimukset kolmelle valmentajalle ja tarkoitus on ottaa ryhmään vielä erillinen fysiikkavalmentaja. Toki joukkueelle tarvitaan myös puuhakas joukkueenjohtaja ja huoltaja, uskon heidän löytyvän, kun saamme pelaajakeskustelut hieman pidemmälle.

- Pelaajien suhteen on tehty kartoituksia omilta junioreilta löytääksemme motivoituneet ja lahjakkaat pelaajat. Tarkoitus on kesäaikana harjoitella hieman isommalla ringillä, johon otamme mukaan aina seuraavien ikäluokkienkin pelaajia haistelemaan tunnelmaa. Tärkeää olisi saada muutama hieman kokeneempikin peluri joukkoon. Joidenkin paluumuuttajien kanssa on keskusteltukin. Kouluasioiden ratketessa heidän suhteensa olemme viisaampi. Toki minuun saa olla muutkin yhteydessä, jos tunnet poltetta palloon Lempossa, Huurne kertoo tämän hetken tilanteesta.

- Kesäharjoitteluryhmä aloittaa omatoimisesti harjoitukset tällä viikolla eli vapun aikoihin. Jonkinlaisia pienryhmäharjoituksia olisi myös tarkoitus toteuttaa, kun viralliset ohjeistukset vain antavat myöten. Sinänsä ollaan vasta huhtikuun lopussa, eli normaalisti viimeiset turnaukset olisivat menossa. Touko- ja kesäkuun harjoitukset ovat fysiikkapainotteisia ja juhannuksesta sitten omatoimijakso pari viikkoa. Itselläni olisi toiveissa viimeistään heinäkuun puolestavälistä päästä saliin tositoimiin, mutta katsotaan, kuinka tilanne Suomessa kehittyy.

Lempo-Volleyn naisten edustusjoukkueen kotikenttänä toimii tulevalla kaudella Hakkarin liikuntahalli.

Lisätietoja:

Jani Huurne
Naisten 2-sarjajoukkueen päävalmentaja 
jani.huurne(a)lempovolley.fi
040 1924255