Lempo laittoi kaiken likoon, mutta Juju päätti kauden puolivälieriin: "Joukkueena kehityttiin isoin askelin"

12.3.2023

N1 2. PUOLIVÄLIERÄ: JOEN JUJU – LEMPO-VOLLEY  3–1  (25–23, 25–16, 21–25, 25–18)

12.3.2023 Joensuun urheilutalo

OTTELUSARJAN TILANNE: Juju välieriin voitoin 2–0

Lempo-Volley lähti laittamaan vielä kaiken likoon ja taistelemaan välieräpaikasta toisessa puolivälierottelussa Joensuussa sunnuntaina 12. maaliskuuta. Kun runkosarjan voittanut Juju oli vienyt ensimmäisen äärimmäisen tiukan puolivälierän 3–2, oli Lempo kovan haasteen edessä.

Joukkue lähti matkaan aamulta kahdeksalta ja veti aamutreenit Jyväskylässä. Kaikki jäi kentälle, mutta se ei tällä kaudella riittänyt välieräpaikkaan. Juju voitti toisen ottelun 3–1 (25–23, 25–16, 21–25, 25–18) ja jatkaa välieriin otteluvoitoin 2–0.

Se tarkoittaa sitä, että Lempon kausi päättyi 1-sarjassa puolivälierävaiheeseen. Sijoitus on sarjassa kahdeksas, pudotuspelipaikka oli historiallisen kova saavutus Lempon naisille.

– 17 vuotta olen näitä sarjoja kiertänyt ja sillä kokemuksella voi todeta, että todellakin jätettiin tänä viikonloppuna kaikki kentälle. Sen vuoksi ei osaa olla edes erityisen pettynyt, vaikka tappio tulikin, Lempon päävalmentaja Jani Huurne kertoi.

– Eilen ja tänään pystyttiin haastamaan todella kova ja kokenut joukkue tiukille. Pelin jälkeen Jujun tähtipelaajia tuli kiittämään ja sanoivat, että pelasimme todella loistavat pelit ja he ovat aivan poikki pelien rasituksesta.

Lempo lähti Joensuuhun samalla kokoonpanolla kuin lauantaina. Avauskokoonpano koki hieman muutoksia, kun Tessa Francke asteli hakkuriksi, Saara Rajala toiseksi keskitorjujaksi ja Annika Saari yleispelaajan paikalle.

Kokenut Juju oli saanut karistettua eilisen illan matkarasituksen paremmin jaloistaan kuin Lempo sunnuntaiaamun matkakilometrit. Avauserä oli pitkälti Jujun hallintaa, kunnes Lempo osoitti sitkeytensä ja kampesi väkisin mukaan kilpaan erävoitosta ja tasoihin 22–22. Lopulta Juju kuitenkin hoiteli avauserän kahden pisteen erolla.

– Avauserä oli todella pienten marginaalien erä, Huurne totesi.

Toinen erä oli selvästi Jujun heiniä. Tiukka avauserän tappio hieman näkyi Lempon tekemisessä ja vapautti puolestaan Jujua. Niinpä pitkälle erätauolle lähdettiin Jujun 2–0-tilanteessa ja Lempo oli selkää seinää vasten.

Lempääläiset eivät kuitenkaan vielä suostuneet kesälomalle, vaan pitkän tauon jälkeen uudella energialla tullut joukkue vei erän 25–21 ja venytti pelin neloserään.

– Kolmannen erän jälkeen uskoin, että pystymme viemään pelin viidenteen erään. Jujun pelaajissa näki rasituksen ja pelillisesti olimme jopa hieman parempia tänään, mutta he kokemuksellaan kaivoivat ja puolustivat palloja taas todella hyvin. Me puolestaan lähdimme hieman ahnehtimaan ja virheilimme. Huippupäivällä Juju olisi ollut kaadettavissa, Huurne mietti.

Aivan kuten viimeksi, nuorempi Lempo teki enemmän virheitä mikä auttoi Jujua. Lempolta parhaana palkittu hakkuri Tessa Francke oli joukkueen tehokkain 13 pisteellä, Jujun tuttu tehoduo Nea Hämäläinen 21 ja Ella Vasarainen 14 olivat tehokkaita.

Neljäs erä olikin Jujun kontrollissa, kun Lempon hyökkäyspeli hieman takkuili eivätkä pallot osuneet vastustajan kenttäpuolelle. Niinpä Juju pääsi juhlimaan riehakkaasti välieräpaikkaa upean 315-päisen kotiyleisönsä edessä.

– Oli Jujun ennätysyleisö ja parikin rumpuryhmää. Jos oli lauantaina Hakkarissa upea tunnelma, nyt oli vielä kovempi meno. Siitä huolimatta pystyimme hyvään esitykseen, se kertoo henkisestä kantista.

– Hattua päästä meidän 2005-syntyneille Tessa Franckelle, Veera Vuorentaustalle ja Saara Rajalalle, jotka kantoivat vastuuta kovassa paikassa.

Pelin jälkeen Lempon pelaajilla oli tietenkin pinnassa harmitus ja pettymys kauden jäätyä kesken.

– Uskon, että aika pian se kääntyy uskoksi omaan tekemiseen.

Kausi oli Lempolle hyvin vuoristoratamainen, ja sama pelin henki oli läsnä myös puolivälierissä. Parhaimmillaan Lempo pystyi laittamaan sarjan kärkeä kampoihin ja hallitsemaan, mutta aalonharjaa odotti tasaisesti aallonpohja. Nuori joukkue otti isoja kehitysaskelia kaudella ja moni nuori teki hienoa läpimurtoa 1-sarjan vakiopelaajiksi kauden aikana.

– Paljon mentiin kauden eteenpäin viime kaudesta ja joukkueena kehityttiin isoin askelin. Sanoin pelin jälkeen pelaajille, että tämä joukkue on yksi hienoimmista ellei hienoin, jota olen saanut valmentaa, Huurne kiitti.

– Kauden aikana oli suvantovaiheita, mutta kun miettii meidän nuorta ikärakennetta, niin tämä kausi oli positiivinen plus plus -kausi.

Lempo kiittää Jujua hienosta ottelusarjasta ja toivottaa onnea välieriin. Osalla Lempon joukkueesta kausi jatkuu A-tyttöjen peleillä.

Lempo kiittää kaikkia kuluneessa kaudessa mukana olleita, kannattajia, talkoolaisia ja yhteistyökumppaneita. Ilman teidän tukeanne ei Lempäälässä pelattaisi näin korkealla tasolla huippulentopalloa!

Ensi kauteen.

Palkinnot

Lempon paras pelaaja: Tessa Francke
Jujun paras pelaaja: Nea Hämäläinen
Lempon pelin päällikkö:

Pisteet

Lempo: Tessa Francke 13, Annika Saari, Veera Vuorentausta

Juju: Nea Hämäläinen 21, Ella Vasarainen 14, Sini Kesänen 8

Yleisö: 315 

Seuraava peli:

Lempon kausi päättyi, Juju jatkaa välierissä ensi viikonloppuna.

Avauskokoonpanot:

Lempo: Riikka Vuorentausta, Adelia Launonen, Saara Rajala, Tessa Francke, Annika Saari, Tiia Tapio ja libero Anna Kaisa Kerminen

Juju: Jonna Kaverinen, Noora Taskinen, Sini Kesänen, Ella Vasarainen, Ella Kuosmanen, Nea Hämäläinen

Kuvat: Jukka Rajala