Ennakko: Hallitseva mestari Juju palaa Lempäälään - Maksaako Lempo kalavelkoja viime kauden puolivälieristä?

16.11.2023

MITÄ: Lempo-Volley – Joen Juju

MISSÄ: Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

MILLOIN: Su 19.11. klo 15

LIPUT: 10/7€, alle 16v ilmaiseksi.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Lähtökohta

Lempo-Volley palaa kotikentälleen Hakkarin liikuntahalliin voitokkaan Erä-vieraspelin jälkeen. Vastassa on joensuulainen Juju, joka on Lempolle varsin tuttu joukkue viime keväältä. Silloin joukkueet kohtasivat puolivälierissä. Juju eteni voitoin 2–0 jatkoon ja eteni aina mestariksi asti.

Nyt joukkueet kohtaavat ensi kerran viime kevään jälkeen. Paljon on toki muuttunut sen jälkeen molemmissa joukkueissa.

Lempo lähtee Juju-peliin neljän ottelun voittoputkessa. Alkukauden pelit ovat menneet varsin mukavasti: seitsemään peliin kuusi voittoa ja sarjassa sija kaksi. Lempo on tasapisteissä kärkijoukkue Viesti Akatemian kanssa.

– Erä-pelistä pitää ehdottomasti ottaa mukaan Jujua vastaan itsensä kokoaminen vaikeiden hetkien jälkeen. Ei masennuta, vaan noustaan aina uudestaan ja pidetään fiilis korkealla kentällä, Lempon valmennuksen Viivi Huurne miettii viime pelin oppeja.

Jujun alkukausi on ollut viime kauteen verrattuna haastavampi. Joukkue on sarjassa sijalla yhdeksän, kun kuuteen peliin on tullut kaksi voittoa. Lempon ja Jujun piste-ero on yhdeksän pistettä. 

– Odotan, että tulee kova peli, kun päästään pelaamaan laadukasta vastustajaa vastaan. Jujulla on ollut viime peleissä poissaoloja. Varsinkin jos saavat parhaan kokoonpanon, tulee kova vääntö, Lempon Roosa Päykkönen arvioi.

– En tunne hirveän hyvin uudistunutta Jujua etukäteen. Rosteriin kuuluu pari todella kovaa tekijää Vasarainen ja Hämäläinen, jotka eivät ole pariin peliin ollut mukana. Saa nähdä millainen kokoonopano Hakkariin saapuu. Nuori joukkue on vastassa, Huurne kertoo.

Juju pelaa tuplaviikonlopun, kun lauantaina joukkue pelaa LP-Vampula Akatemiaa vastaan vieraskentällä, joten sunnuntain otteluun tultaessa joensuulaisten sarjatilanne voi olla jo erilainen. 

– Syöttö-vastaanotto ovat taas todella tärkeät. Molemmat ovat sujuneet meiltä alkukaudesta hyvin, joten sen varaan on hyvä rakentaa, Päykkönen sanoo.

Joukkueet kohtaavat Lempäälän-pelin jälkeen nopeasti uudestaan: jo seuraavana lauantaina pelataan Joensuussa osana Lempon Itä-Suomen kiertuetta.

Kokoonpanot

Kun mietitään Lempon ja Jujun viime kauden pudotuspelikohtaamisia, molemmilla on tällä kaudella uusi päävalmentaja. Tuomas Alatalo on luotsannut Lempoa alkukauden, Jujun puikoissa on nyt Anders Sutinen. 

Myös pelaajistossa on tapahtunut jonkin verran muutoksia, joten viime keväästä ei kannata vetää kovin isoja johtopäätöksiä.

Lempon joukkue osoitti taas Erää vastaan laajan ja tasaisen kokoonpanon merkityksen. Selvästi hävityn avauserän jälkeen Lempo vei kolme seuraavaa ja ottelun aikana avauskokoonpanosta vaihtui neljä pelaajaa. 

Varsinkin yleispelaaja Niina Mattila tuli upeasti kentälle eikä Erän torjunta saanut nuorta laituria millään kuriin. Ensimmäisen täyden pelinsä tällä kaudella pelannut keskitorjuja Siiri Vehmanen oli tehokas ja libero Anna Kaisa Kerminen loisti puolustuspelissä.

Lempolla onkin taas varaa mistä valita avausseitsikoon ja todennäköisesti kierrätystä tapahtuu taas. 

Jujun kokoonpanossa ovat viime kauden tapaan tehopelaajat Nea Hämäläinen ja Ella Vasarainen. Hämäläinen ei ole tosin pelannut kahden avauspelin jälkeen Jujun kokoonpanossa. Myös Vasarainen on ollut pois kaksi edellispeliä.

Jujun alkukauden tehopelaaja on ollut kokenut keskipelaaja Sofia Norrbacka, joka on pelannut aiemmin muun muassa Jymyssä Mestaruusliigaa. Hän on saldonnut 55 pistettä kuuteen peliin, Lempon tehokkain Karoliina Viitaniemi puolestaan 81 pistettä seitsemään peliin.

Jujun joukkueessa on myös paljon uusia nuoria pelaajia viime kauteen verrattuna. 

Seuraa heitä

Lempo: Niina Mattila. Yleispelaaja pelasi todella vahvasti Erää vastaan. Kova hyppysyöttö ja teknisesti taitava pelaaja antaa pallolle rohkeasti kättä.

Juju: Ella Lehtonen. Nuori yleispelaaja on tuttu myös beach volley -kentiltä. Ollut avainpelaajia joukkueen edellispeleissä.