Ennakko: Lempo joutuu ennenäkemättömään testiin, kun hopeajoukkue LP Kangasala saapuu vierailulle

13.9.2022

MITÄ Harjoitusottelu Lempo-Volley - LP Kangasala
MISSÄ Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä
MILLOIN  Ke 14.9. klo 17.45
LIVE Pyritään saamaan Lempo-Volley naiset Facebook-sivulle
VAPAA PÄÄSY

Lempo-Volleyn naisten 1-sarjajoukkue jatkaa harjoitusotteluitaan keskiviikkona ensi kertaa kotikentällään. Edessä on ensimmäinen perinteinen treenipeli, sillä viime viikonloppuna Lempo pelasi harjoitusturnauksen Hämeenlinnassa.

Keskiviikkona 14.9. Hakkariin saapuu hurjan kova vastus, viime kauden SM-hopeamitalisti LP Kangasala. Ottelu alkaa 17.45 ja peliin on vapaa pääsy.

Ottelu on myös joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen koskaan. 

Lähtökohdat

Lempo-Volley pääsi käynnistelemään treenipelinsä jo viime viikonloppuna. Hämeenlinnasta tuli kaksi voittoa erin 3–0 Lounaisen alueen B-tyttöjen aluejoukkueista. Nyt Lempolla kuitenkin testi kovenee noin kymmenen napsua ja peliin lähdetään hyvin erilaisella mentaliteetilla.

Liigajoukkueen kohtaaminen on ennen kaikkea hyvä mahdollisuus saada lisää kovuutta ja harjoitella altavastaaja-asemassa pelaamista. Oletattavaa kuitenkin on, että vierasjoukkue tulee ottelua hallitsemaan ja Lempo haastaa mahdollisuuksiensa mukaan.

Samalla ottelu on monelle lempolaiselle ensimmäinen uudella kotikentällä Hakkarissa ja yleisön edessä. Sarjakausi alkaa lokakuun alussa, joten nyt on jo hyvä saada yhteisiä kokemuksia joukkueen kanssa kotiyleisön edessä pelaamisesta. 

Lempon rosteri on laaja ja tasainen, joten samalla kaikki hakevat virettä kohti kauden alkua ja antavat näyttöjä avauskokoonpanon paikkaan.

LP Kangasalle harjoituspeli on kauden ensimmäinen, joten liigaryhmäkin pääsee käynnistelemään uutta kautta tosissaan. Joukkueen pelaajia oli mukana Suomen maajoukkueessa, joka tuoreesti varmisti paikkansa tuleviin EM-kisoihin! 

Nyt joukkue pääsee kunnolla treenaamaan yhdessä ja siihen varmasti sopii hyvin harjoituspelien aloittaminen. Ainakin joukkuen tähdillä on pelituntuma kunnossa. Kangasala aloittaa liigakauden 1. lokakuuta.

Hakkuri Pauliina Kovanen nähdään tälläkin kaudella Lempo-paidassa.

Kokoonpanot

Lempo pääsee esittelemään kasan uusia pelaajia ensi kertaa kotiyleisölleen. Joukkueeseen ovat saapuneet libero Anna Kaisa Kerminen, yleispelaaja Roosa Päykkönen ja keskitorjujat Tiia Tapio ja Linnea Malinen.

Päävalmentaja Jani Huurne on ollut tyytyväinen alkukauden tekemiseen ja hän kehui tekemistä harjoituskentällä jo ennen harjoituspelien alkamista.

– On ollut tosi hienoa tekemistä, välillä pelottavankin hyvää kauden ajankohta huomioiden, Huurne tuumii.

Lempolla on tälläkin kaudella nuori ryhmä, jossa on paljon oman junioripolun läpikäyneitä pelaajia. Jo 2-sarjassa toissa kaudella Lempoa edustivat Sofia Ikonen, Viivi Huurne, Liisa Lahtinen, Veera Hussa, Annika  Saari ja Tessa Francke.

Viime kauden ryhmästä jatkavat myös Pauliina Kovanen sekä Riikka ja Veera Vuorentausta.

Viime kaudella Lempon A-tytöt voittivat SM-pronssia, joten pohja juniorityössä on vahva.

LP Kangasalan viime kauden hopeajoukkue on uusiutunut jonkin verran, mutta päävalmentaja Arttu Keräsellä on jälleen laadukas joukkue, joka taistelee seurahistorian ensimmäisestä Suomen mestaruudesta.

Tähtipelaajat Roosa Laakkonen ja Ronja Heikkiniemi siirtyivät ulkomaille ja passari Katja Kylmäaho Kuusamoon. Maajoukkueeseen noussut passari Emmi Jalonen sai parikseen OrPosta Nea Luntamon eli Kangasalla on jälleen liigan parhaita passariduoja.

Keskitorjuja Netta Rekola siirtyi myös OrPosta ja teki ison läpimurron maajoukkueessa kesän aikana, hänessä LP:llä on uusi tähtipelaaja. Yleispelaajat Iida Pöllänen ja Viivi Pyhjäjärvi saapui Kuortaneelta ja Kuusamosta, keskitorjuja Laura Laukkanen LP Vampulasta ja perulainen uusi hakkuri Katherine Regaldo saapui Perusta.

Yksi mielenkiintoinen pelaaja on yleispelaajan ja hakkurin rooleissa pelaava nuorten maajoukkuepelaaja Neea-Maria Joki. Hän pelasi viime kaudella myös Lempo-paidassa yhteistyöpelaajana ja nousi hienoilla otteilla Hakkarin yleisön yhdeksi suosikkipelaajista. Myös libero Inka Sairiala nähtiin viime kaudella Lempossa, Venla Raittinen puolestaan ei jatka enää Kangasalla.

Maajoukkueessa oli myös yleispelaaja Emmi Riikilä. Libero Tiiamari Sievänen kuuluu jo LP Kangasalan seuralegendoihin. Vierasjoukkue tuokin kiintoisan tähtikattauksen Hakkariin seurattavaksi.

Seuraa heitä

Lempo-Volley: Anna Kaisa Kerminen. Libero palasi lentiskentille yhden välivuoden jälkeen. Sitä ennen usea kausi liigakentillä, viimeksi Puijon paidassa. Takakentän sähikäinen ja johtaja.

LP Kangasala: Katherine Regaldo. Lempon torjunta ei ole vastaavaa haastetta koskaan kokenut, kun hakkuri Regaldo hyökkää. Hän on iso tekijä Kangasalan mestaruusjahdissa ja avauspeli kertoo jo jonkin verran, millaisen hankinnan LP on tehnyt.

Kuvat: Taisto Niukkanen ja Enna Huurne.

Pääkuvassa Neea-Maria Joki Lempo-paidassa viime kaudella.