Ennakko: Lempo avaa Lempäälä-areenan huippupelillä

16.2.2024

MITÄ: Lempo-Volley – Tapanilan Erä

MISSÄ: Lempäälä-areena

MILLOIN: Su 18.2. klo 15

LIPUT: 10/7€, alle 16v ilmaiseksi

Tältä näyttää Lempäälä-areena

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Lähtökohta

Lempo-Volleyn naisten 1-sarjajoukkue pääsee avaamaan uuden Lempäälä-areenan sunnuntaina 18. helmikuuta todellisessa huippupelillä. Vastaan tulee helsinkiläinen Tapanilan Erä ja pelissä taistellaan tosissaan jopa runkosarjan voitosta.

Peli alkaa tutusti kello 15, mutta pelipaikkana on tosiaan uusi Lempäälä-areena.

Täällä saapumisohjeet uudelle areenalle

Lempo lähtee peliin sarjakakkosena ja Erä kolmosena. Kärkikolmikko on kolmen pisteen sisällä, kun runkosarjaa on pelaamatta 3–4 peliä. Runkosarjassa pelataan 22 ottelua.

1. PuMa 41 pistettä, 18 ottelua
2. Lempo 40 pistettä, 19 ottelua
3. Erä 39 pistettä, 18 ottelua

Myös sijoilla 4 ja 5 olevat Viesti Akatemia (34/18) ja RaisU (33/17) ovat vielä iskuetäisyydellä kärjestä ja runkosarjalle saadaankin todella mielenkiintoinen loppu.

Lempo ja Erä kohtasivat marraskuussa Lehto-areenassa, silloin Lempo voitti 3–1.

Lempolla on alla kaksi 3–0-voittoa, Viesti Akatemia vieraissa ja Tuulettaret Hakkarin jäähyväispelissä. Erä voitti edellispelissään vakuuttavasti RaisUn 3–0 kotikentällää, sitä edelsi vaikea vieraskiertue ja tappiot Kuortaneelle 0–3 ja Kiistolle 2–3.

Kokoonpanot

Lempo on päässyt hyvin valmistautumaan uuden areenan avauspeliin harjoittelemalla kaksi viikkoa Lempäälä-areenassa. Selvää on, että vielä tässä kohtaa kotietu ei ole samaa luokkaa kuin Hakkarissa. Samalla areena on täysin uusi myös vierasjoukkueelle.

Lempäälä-areenassa riittää korkeutta ja hakutilaa Hakkaria selvästi enemmän. Kattopalkit ovat yhdeksässä metrissä ja katto noin 13 metrissä.

Passari Annastiina Tarkkanen on pelannut hienosti edellispeleissä ja hänet palkittiin Lempon parhaana Viestiä vastaan. Yhteispeli laitureiden ja keskipelaajien kanssa toimii.

Lempolla on lauantaina A-tyttöjen SM-välieräturnaus ja hieman vaivoja, joten vielä on kysymysmerkki, millaisella ryhmällä Lempo pääsee sunnuntaina pelaamaan pisteistä. Junnujen tuplaviikonloppu on aina haastava kuormituksen kannalta, kun noin puolet 1-sarjajoukkueesta pelaa myös A-tytöissä. Lauantain turnaus pelataan Jyväskylässä.

Erällä on melko kokenut ja rutinoitunut joukkue, joka pelaa tosissaan 1-sarjan mestaruudesta. Ryhmästä löytyy muun muassa huippuhakkuri Sanni Vallin, joka puuttui edellisestä Lempo-kohtaamisesta. Ykköstähti on ollut yleispelaaja Vilma Ruuska, joka 231 pisteellään on koko sarjan pistepörssin nelonen. Lempon Karoliina Viitaniemi on toisena 255 pisteellään. Kokenut keskipelaaja Annika Kivioja on myös tehokas ratkaisija. 

Seuraa heitä

Lempo: Annastiina Tarkkanen. Passari on pelannut viime pelit upeasti, jakelee passia monipuolisesti ja on vaarallinen syöttöruudussa.

Erä: Sanni Vallin. Hakkuri voi nousta ratkaisurooliin, ei pelannut viimeksi Lempoa vastaan.