Ennakko: Lempo hakee paluuta voittokantaan Kuortaneella

3.2.2023

MITÄ: naisten 1-sarjaa Kuortane–Lempo-Volley

MISSÄ: LähiTapiola-areena, Kuortane

MILLOIN: su 5.2. klo 14

AIEMPI OTTELU: 6.11. Lempo–Kuortane 3–1

Lempo-Volleyn runkosarja naisten 1-sarjassa alkaa kääntyä loppusuoralle, kun sunnuntaina 5. helmikuuta on edessä neljänneksi viimeinen ottelu. Lempo matkaa Kuortaneen vieraaksi LähiTapiola-areenalle.

Lähtökohta

Lempon tammikuu alkoi hienosti LP Viesti Akatemia -voitolla ja vieraspisteen haulla PuMa-Volleysta. Sen jälkeen Lempo on jäänyt kahdesti nollille Erää ja Jujua vastaan. Kuortaneella selvä tavoite onkin palata pisteiden ja voittojen makuun kolme tappion jälkeen.

Erittäin tiukassa keskikastissa parin pelin pisteetön pätkä muuttaa tilannetta paljon. Lempo on nyt sijalla kuusi 18 pisteellään. Lempo tarvitsee vielä lisäpisteitä pudotuspelipaikan varmistamiseen, mutta myös kotietu voi olla mahdollinen hyvällä loppukirillä. Sijaan neljä on nyt matkaa neljä pistettä. Sijat 3–7 ovat seitsemän pisteen sisällä.

Kuortane on sarjassa viimeisenä sijalla kymmenen, tasapisteissä yhdeksäntenä olevan LP Vampulan kanssa. Pisteitä kaksikolla on kahdeksan. Kuortane on ollut vahvasti noususuunnassa, kolmesta viime pelistä on tullut 3–2-voitto Turun Urheiluliitosta, 1–3-tappio PuMalle ja 2–3-tappio Erälle edellispelistä. Kuortane on pelannut tällä kaudella jo viisi viiden erän peliä, Lempo on niitä pelannut neljä.

Alkukauden kohtaaminen Lempäälässä marraskuussa päättyi Lempon voittoon erin 3–1.

Kokoonpanot

Lempon edellispelissä Joensuussa lempolaisilla oli isoja haasteita erien lopuissa. Lempo haastoi kärkijoukkuetta hyvin pitkiä pätkiä, mutta selvästi kokeneempi joukkue hoiteli erien loput tehokkaasti. Nyt tilanne muuttuu siinä mielessä, että Lempo on Kuortane-ottelussa se kokeneempi joukkue. Kuortaneen valmennuskeskuksen nuoret pelaavat parhaillaan todella upeasti, mutta ryhmä on virheherkkä Lempon tavoin, kuten useat nuorisojoukkueet. Kaudena avauskohtaamisessa Lempo pystyi juurikin hieman runsaammalla kokemuksella hoitamaan eriä kotiin. Kuitenkin iso osa sunnuntaina pelaavista on vielä juniori-ikäisiä.

Aiemmassa Kuortane-pelissä Lempo-hakkuri Pauliina Kovanen urakoi komeat 23 pistettä ja on varmasti jälleen vaikea kiinniotettava Kuortane-torjunnalle. Joensuussa yleispelaaja Veera Vuorentausta nousi esille vahvoilla esityksillään. Tammikuun kuukauden pelaajaksi valittu Linnea Malinen pelasi keskitorjujana hienon kuukauden ja tuo Lempolle paljon uhkaa ja ulottuvuutta keskipeliin.

Lempon pisteykkösiä ovat Roosa Päykkönen 135 pisteellä ja Kovanen 119 pisteellä. He ovat ainoat lempolaiset, jotka ovat rikkoneet 100 pistettä tähän mennessä.

Kuortaneen valmennuskeskuksen paras pistenainen on 127 pisteen Vilma Isometsä. 100 pinnaa ovat rikkoneet myös Hanna Kastarinen (109) ja Sofia Päykkönen (106), joka on Lempossa pelaavan Roosan nuorempi sisko.

Kuortaneella on taitava ja lupaava joukkue, joka viimeksi Lempäälässä puolusti upeasti ja aiheutti sitä kautta Lempolle haasteita. Sunnuntaina nähdäänkin kaksi vahvasti puolustavaa joukkuetta, joten voi olla, että hyökkäysratkaisuissa haetaan paljon peippejä ja käsistä hyökkäämistä.

Kuortanetta valmentaa Nikolas Buser, joka valittiin tuoreesti Suomen naisten maajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi.

Seuraa heitä

Lempo-Volley: Linnea Malinen. Tammikuun Lempo-pelaajaksi valittu keskitorjuja on saanut kokemusta liigakentiltä ja on 1-sarjassa todella kova pelaaja.

Kuortane: Liina Räty. Kuortaneen passari on isossa roolissa joukkueen pelissä ja pelinrakentelussa. Taitava ja lupaava pelaaja.

Kuvat: Taisto Niukkanen