Ennakko: Lempo hakee viidettä voittoaan putkeen, RaisU saapuu Hakkariin

18.11.2022

MITÄ: naisten 1-sarjaa Lempo-Volley – Raision Urheilijat

MISSÄ: Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

MILLOIN: Su 20.11. klo 16

LIPUT: 8/5€

Lempo-Volley palaa naisten 1-sarjapeleihin ansaitun vapaan viikonlopun jälkeen. Viime viikonloppu oli sarjakauden alusta ensimmäinen, kun pelejä ei ollut 1-sarjassa eikä A-tytöissä. Niinpä Lempon joukkue pääsee täynnä virtaa kohtaamaan Raision Urheilijat sunnuntaina kello 16.

Lähtökohta

Lempo pääsee otteluun seurahistorian pisimmässä neljän voiton putkessa. Edellispelissä Lempo voitti Kuortaneen 3–1. Alkukauden kuusi peliä ovat tuoneet sarjassa nyt kolmannen sijan 12 pisteellä. Edellä sarjataulukossa ovat PuMa ja Juju.

Lempo on keskellä kotipeliputkea: viidestä kotipelistä RaisU-peli on nyt kolmas. Niinpä kotisali Hakkari on tullut viime viikkoina tutuksi.

Lempo on saanut edellispeleissä paljon apua upeasta kotiyleisöstä, joka on löytänyt runsaslukuisesti kannustamaan kotijoukkuetta. Tukea tarvitaan taas. Edellispelissä paikalla oli Lempon ennätysyleisö 155 katsojaa.

– Onhan se siistiä, kun päästän pelaamaan noin hienolle yleisölle. Meillä on joka pelissä paljon kannattajia kotona ja se tuo ihan omanlaistaan fiilistä, kun yleisö kannustaa, Lempo-hakkuri Pauliina Kovanen kiitteli kotiyleisö edellisen Kuortane-voiton jälkeen.

Sunnuntain vastustaja Raision Urheilijat on viime vuosien yksi kestomenestyjiä 1-sarjassa. Viime kauden runkosarjan kolmonen on aloittanut kauden hieman haasteellisesti ja on sarjassa sijalla seitsemän. Kuuteen peliin voittoja on tullut vain yksi, mutta 2–3-tappiota on peräti kolme. Se kertoo pienistä marginaaleista, jotka eivät ole toistaiseksi kääntynet RaisUn eduksi. Edellispeleissä joukkue on kuitenkin ollut nousukunnossa, kun kolmeen viime peliin on pisteitä tullut joka pelistä.

– RaisU on ollut selkeä alisuorittaja alkukaudesta edelliskausiin verrattuna. Heidän voi siis odottavan parantavan kauden edetessä peliään. Viimeisissä peleissä he ovat saanut peliään vähän jengoilleen, joten varmasti vastassa on peliään koko ajan parantava ryhmä. Odotettavissa on kova peli, Lempon päävalmentaja Jani Huurne arvioi.

Ennen naisten peliä Hakkarissa pelataan miesten 1-sarjaa kello 12. Lempo kohtaa Kuortanen nuorten maajoukkueen. Sunnuntaina voi siis viettää todellisen lentopallopäivän Hakkarissa.

Kokoonpanot

Lempo-Volley pääsee otteluun parhaalla rosterillaan, kertoo päävalmentaja Huurne. Pelitauko on auttanut pienten vaivojen kanssa ja ryhmä on tuoreessa vedossa.

Hakkuri Pauliina Kovanen esitti Kuortane-pelissä parastaan ja tempoi peräti 23 pistettä. Lempolla onkin kiinnostava ja laadukas hakkuripaletti, kun Kovasen kanssa peliaikaa on jakanut Tessa Francke, joka on pelannut myös yksittäisiä huippupelejä. Heidän lisäkseen kuntoutuva Iina Andrikopoulou on Lempon jokerikortti. Viime kaudella loistanut Sofia Ikonen on palannut hiljakseen joukkueharjoituksiin viime kauden leikkauksen jälkeen.

Lempolta löytyy leveyttä myös muille pelipaikoille, kuten alkukausi on osoittanut. Yleispelaajapuolella Huurneella on päänvaivaa, keitä tasaisesti nelikosta Annika Saari, Roosa Päykkönen, Adelia Launonen ja Veera Vuorentausta peluuttaa. Erilaiset pelaajaprofiilit tuovat hyviä palasia valmennukselle myös pelien sisällä.

Myös keskitorjujissa, passareissa ja liberoissa valinnnavaraa löytyy. Esimerkiksi liberoduo Anna Kaisa Kerminen ja Senni Virtanen on jakanut pelivastuun alkukaudesta.

Lempon alkukauden parhaat pistenaiset ovat 50 pisteellä Kovanen ja Päykkönen.

RaisUn valmentaja vaihtui tälle kaudelle, kun joukkueesta otti kopin valmentajalegenda Ruslan Zhbankov. Hän on tuttu kasvo myös Lempäälässä, kun Lempo ja hänen edellinen seuransa TuTo pelasivat tiukkoja pelejä miesten 1-sarjassa muutama vuosi sitten.

Joukkue on jonkin verran uusiutunut, mutta tuttuja nimiä löytyy edelleen. Muun muassa viime kaudelta Venla Raitala, Kati Nikula, Tuuli Mäki, Vilma Pouttula ja Elli Rantanen tuovat ryhmään paljon hyökkäysvoimaa ja laatua. Viime kaudella LP Vampulassa 1-sarjaa pelannut Iida Mikkonen (74 pistettä) on noussut alkukaudesta joukkueen tehopelaajaksi yhdessä Venla Raitalan (81) kanssa.

Raitala on joukkueen viime kauden pistekärki ja johtaa sisäistä tilastoa myös nyt. Hänen kiinnisaaminen onkin Lempolle tärkeää.

– Raitala otetaan torjunnassa tarkkailuun. Häntä kannattaa seurata myös yleisöstä. Saadaanko häntä kuriin, siinä iso kysymys, Huurne miettii.

Seuraa heitä

Lempo-Volley: Pauliina Kovanen. Lempo-hakkuri pelasi upean edellispelin ja latoi painavilla lyönneillä isot pistemäärät. Jatkuuko huippuvire?

RaisU: Venla Raitala. RaisUn ykköstähti ja pistekone, joka saa paljon passeja ja ratkoo isoja pisteitä.

Kuvat: Taisto Niukkanen