Ennakko: Lempo lähtee hakemaan pisteitä Helsingistä

20.10.2022

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

MITÄ: Tapanilan Erä – Lempo-Volley

MISSÄ: Lehto-areena Helsinki

MILLOIN: Su 23.10. klo 13

LIVE: Solidsport

Lempo-Volley palaa naisten 1-sarjakentille vapaan viikonlopun jälkeen. Osa pelaajista urakoi A-tyttöjen kotiturnauksessa, mutta moni sai hieman hengähtää alkukauden tiukan pelirypistyksen keskellä.

Lempo matkaa Helsinkiin sarjanousija Tapanilan Erän vieraaksi. Ottelu on Lempolle alkukauden kolmas vieraspeli neljään otteluun, mutta sen jälkeen alkaakin viiden kotipelin putki.

Lähtökohta

Lempo pääsee peliin allaan kauden avausvoitto. Toissa sunnuntaina Lempo voitti kotiavauksessaan LP Viesti Akatemian 3–1. Lempon alkukausi on ollut varsin mukava, kun kolmesta pelistä on neljä pistettä ja sijoitus tässä kohtaa neljäs. Toki joukkueet ovat pelanneet hyvin erilaisia pelimääriä alkukaudesta. Verraten viime kauteen, jolloin Lempon avauspiste ja -voitto tuli kauden kuudennessa pelissä, voi alkukauden nähdä hyvin lupauksia herättävänä.

– Koen, että koko ajan kehitytään ja pystytään haastamaan koviakin joukkueita, kuten Viestiä vastaan näytettiin. Suunta on ylöspäin,  Lempon libero Senni Virtanen kertoo.

Vastustaja Erä on aloittanut kauden tasaisilla otteluilla. Kolmeen peliin on tullut kaksi tappiota erin 2–3. Erä on sijalla kahdeksan mutta vain kahden pisteen päässä Lemposta.

Erä pelasi viime kaudella 2-sarjaa ja kun liigasta pudonnut Helsinki Volley ei ottanut 1-sarjapaikkaa vastaan, nousi Erä mukaan. Helsinki Volleysta seuraan siirtyi päävalmentaja Antti Lehtineva sekä pelaajat Ida-Maria Mämmi ja Sini Eerola.

Joukkueet kohtasivat jo harjoituspelissä Salossa. Silloin Erä oli parempi melko selvin erälukemin 2–0, eli Lempolla on varmasti paljon halua näyttää taitojaan.

Kokoonpanot

Lempo-Volley solmi viime viikolla sopimuksen huippuhakkuri Iinda Andrikopouloun kanssa. Lempolla on koossa laaja rinki ja joukkue tekee yhteistyötä oman 2-sarjajoukkueen ja LP Kangasalan liigajoukkueen kanssa.

Roosa Päykkönen on noussut alkukaudesta loistovireeseen ja on sarjan pistepörssissä viidentenä. Viime viikonloppuna Lempo sai loukkaantuneiden listalta takaisin passari Riikka Vuorentaustan, joka jakoi passivastuun Liisa Lahtisen kanssa.

Lempo on alkukaudesta jakanut peliaikaa laajasti. Tasainen rosteri mahdollistaa kokeilut ja oikean ryhmittymän hakemisen. Niinpä päävalmentaja Jani Huurne pystyy valitsemaan päivän ja viikon kunnon mukaan avauskokoonpanonsa.

– Omassa treenaamisessa ollaan keskitytty paljon jatkopallopelaamiseen. Saloa vastaan se toimi jo tuloksellisesti hyvin. Aika yleisillä asioilla mennään tässä kohtaa kautta, kun ei ole vastustajista paljoa tietoa, videoita eikä tilastoja. Kehitetään omaa peliä ja pelaajia, Jani Huurne kertoo.

Erän viime kauden 2-sarjaryhmä meni käytännössä kokonaan uusiksi. Joukkue on sekoitus viime kaudella liigaa, 1-sarjaa ja 2-sarjaa pelanneita pelaajia. 

– Erässä on kokeneita pelaajia. Salossa kun pelattiin heitä vastaan, niin olivat hyvin puolustava ja palloa pyörittelevä joukkue, pitää siis oma maltti pysyä. 

Alkukauden ykköstähti on ollut Venla Raittinen, joka siirtyi seuraan LP Kangasalan liigajoukkueesta. Hän on Lempollekin tuttu pelaaja, sillä pelasi viime kaudella usean pelin yhteistyöjoukkueessa Lempäälässä.

Raittinen on koonnut kolmeen peliin hurjat 53 pistettä ja johtaa pistepörssiä ylivoimaisesti.

– Mukavaa taktisessa mielessä, että yksi pelaaja on tehnyt melkein kaikki pisteet ja joka on vielä meille hyvin tuttu. Voidaan vähän taktiikkaa tehdä sitä ajattelen, kun hänet tunnetaan, Huurne kertoo.

Venla Raittinen viime kaudella Lempo-paidassa.

Seuraa heitä

Lempo-Volley: Pauliina Kovanen. Kovakätisellä hakkurilla on iso potentiaali pelata huippupelejä. Väläytellyt alkukaudesta ja kova hyppysyöttö on vaarallinen ase.

Erä: Venla Raittinen. Kamppailee tällä kaudella koko sarjan pistepörssin voitosta. Lempon täytyy saada huimaa alkukautta pelaava Raittinen kuriin.